Sokan panaszkodnak,de ha írok segítségről,az ÚR JÉZUS KRISZTUSRÓL,Aki sok emberen segített,rajtam is,nem kell.Miért?
Az én véleményem szerint ez a térítéses szöveg valóban nem segítség annak, aki mentális betegségben szenved, és olyan beszűkült tudatalatállapotban van hogy szinte már csak az O gyilkosságot látja megoldásnak, semmi mást.
Az ilyen krízisben lévő embernek pszichiátriai , pszicholigusi segítségre, kórházi ellátásra van szüksége,
A térj meg, Isten segít stb szöveg ilyen mentális állapotban lévő emberen nem segít.
Ez kb annyit segít, mint amikor egy öngyilkos szándékú embernek azt mondják, hogy
Másnak sokkal rosszabb, vannak akik éheznek, máshol háború van stb gondolj erre ,te milyen szerencsés vagy stb.... Hát ez se segít, attól még hogy másnak "rosszabb" attól még nekem nem biztos hogy a depresszióm elmúlik és ettől még az öngyilkossági szándékom nem múlik,
Az hogy próbálsz megtéríteni egy olyan embert, aki már élni sem akar, az se segít.
Ha pl valakinek nem mentális betegsége van hanem szomatikus betegsége amitől fájdalmakat érez és szenved, hiába osztod neki az észt Istenről nem fog elmúlni a fájdalma és nem lesz jobban.
És ahogy mások is mondták a hitet nem lehet ráerőltetni valakire,
Én is annó jártam gyülekezetben, hittem Istenben, de
Annyi álszent, kétszínű ember van,
Ők is hirdetik Istent, és a Bibliát,
Különböző gyülekezetben voltam már ismerősök által, mindegyik hívő a saját hitét akarja másikra erőltetni,
Engem lenéztek mert míg gyakoroltam a vallást, mellette ugyanúgy hallgattam világi zenéket, metált, rockot,
és nem feltétlenül úgy öltözködtem mint egy igazi keresztény nő, sőt egyáltalán nem,
És lenéztek azért is mert szombaton dolgoztam ( hát ha kellett nyilván mentem, ha nem akartam a munkámat elveszíteni)
Mindenki az igazát bizonygatta,
Közben meg alszentek voltak.
Én ezért ábrándultam ki mindenből ami gyülekezet és kereszténység,
Azt hiszik hogy attól hogy ők megtértek és vallasosok jó emberek,
Akik meg nem abban hittek amiben ők azok meg rossz emberek vagy pokolba kerülnek.
A Jehovak szerint én is rossz ember vagyok mert pl rendszeres véradó vagyok és ők konkrétan ellenzik ezt,
A baptistak szerint is pokolra jutok mert adventista hívő voltam,
Hiába voltam én is keresztény mégis elítéltek ugyanúgy.
De számomra érthetetlen volt ez a felfogás,
baptistak is azt mondták aki nem baptista azt pokolra jut,
De Isten jó és igazságos,
Meg Isten mindenkit szeret,
Ha mindenkit szeret akkor miért akarna pokolra juttatni?
És engem is pokolra juttat, mert mondjuk nem vagyok hívő, de életeket mentettem,meg azt is aki sorozatgyilkos vagy terrorista? Hogy van ez?
Na én ezért nem hiszek már semmiben.
Lehet hogy azért nem lehet másokra erőltetni a hitet mert amit az emberre ráerőltetnek attól az ember inkább megijed...
Illetve lehet hogy nem én vagyok az egyetlen ember akik a kereszténységbol és hívő emberekből kiábrándultak
Végül is nem a vallásokkal van a baj, hanem az emberekkel akik félreértelmezik és negatív kampányolást végeznek a saját nézőpontjukból.
A hit belső dolog. Senkit nem kell/nem lehet rábeszélni. Saját belső meggyőződésem alapján indulok el a megismerés útján. És azt kell mondanom, jelentsen ez bármit is mindenkinek személyesen, hogy mindenki a saját korlátozott képességeivel fogja fel a világot és abból alakítja ki a hitrendszerét és általában az alacsonyabb intelligenciával rendelkező emberek próbálják meg a saját nézeteiket ráerőltetni a másikra, az intelligensebb felfogja, hogy felesleges.
Ezzel nem akarok senkit sem megbántani, de tényleg ezért a mondás, hogy ne vitatkozz idiótákkal, mert aki egy bizonyos szint alatt van, nem tudod meggyőzni, felesleges vita, mert az illető nem tudja belátni, hogy nincs igaza, nem is lesz.
21.-es vagyok,
Én nem tartok távol senkit semmitől, szerintem mindenki azt hiszi amit szeretne,
Úgy alakítja mindenki az életét ahogyan szeretné, én nem erőltetek senkit semmire,
Azt se állítottam , hogy az a helyes ha valaki nem hisz,
Egyszerűen csak próbáltam elmagyarázni, hogy milyen okai lehetnek annak, ha valaki éppen nem tudja elfogadni a térítéses "segitséget" , ilyet nem lehet ráerőltetni senkire!
És próbálj kicsit elfogadóbb és megértőbb lenni mással.
Lehet hogy akinek próbáltál a tanácsaiddal, hiteddel segíteni, most nem fogadja el ezt,
De az még nem azt jelenti hogy nem is lesz hívő sohasem,
Sőt azt se biztos hogy nem is az!
Csak egyszerűen lehet az embernek olyan dolog az életében, ami miatt annyira összetörve érzi magát, hogy nem lát semmi kiutat, csak az öngyilkosságot pl.
Én tudom, mert nekem is személyiség zavarom van, és vannak olyan periódusok, amikor mély depresszióba zuhanok,
Olyankor kerülhet az ember olyan akut krízis állapotba, amikor a krízisintervención és a pszichiátriai, pszichológusi segítségének kívül semmi más nem segít!
Ilyenkor az ember beszűkült tudatalatállapotban van...
#28 Definiált isten a hablagyon kivül, hamár ennyire ismeret.
Megjegyzem nem kell ide az évezred magyarázata. Azt sejtem, hogy nembináris agender lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!