Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy lehet, hogy az emberek...

Hogy lehet, hogy az emberek panaszkodnak a kozel 800Ft-os tejre, de maganorvoshoz meg elmennek 60 ezer forintert + receptfeliras 12 000 ft?

Figyelt kérdés

Atmegyek egeszseg kategoriaba kb. mindenki maganorvoshoz jar.

Es olyan osszegeket irnak hogy az osszeegyeztethetetlen a panaszkodasokkal, hogy "az arak emelkedtek de a fizu meg nem".

2023. márc. 3. 09:31
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
92%
Úgy, hogy magánorvoshoz nem kell hetente járni. Összességében meg a kaja a nagyobb kiadás.
2023. márc. 3. 09:33
 2/31 A kérdező kommentje:
Es a magan pszcihologusok akik elkernek heti 15 - 20 ezret?
2023. márc. 3. 09:33
 3/31 anonim ***** válasza:
94%

Talán mert rosszul vagyok, megmaradni nem bírok, vagy esetleg találok magamon valami elváltozást, a kórházba pedig adnak időpontot 4 hónap múlva?

Inkább mélyen a zsebembe nyúlok, de legyek hamar, még időben ellátva.

Van olyan szakrendelés (pl. nőgyógyász), aminél jó nekem az állami is, oda már következő hétre tudnék időpontot kérni.

De ez a ritka eset, a többinél muszáj a magán, ha gyors, szakszerű ellátást szeretnék.

2023. márc. 3. 09:35
 4/31 A kérdező kommentje:

"Inkább mélyen a zsebembe nyúlok"

Akinek nincs penze az nem is tudja kifizetni.

Akkor mi ez a rinyalas hogy ekkora arak vannak?

2023. márc. 3. 09:36
 5/31 A kérdező kommentje:

Egy MRI meg 170 000 Ft maganban kb., ha elvaltozasokrol van szo.

Szoval lehet az a mely, nem annyira mely.

2023. márc. 3. 09:37
 6/31 anonim ***** válasza:
87%

Jó, hát MR-re nekem sem lenne pénzem, de egy szűrővizsgálat (15 ezer) nekem belefér. Azért nem minden nap megyek orvoshoz.

(Ciszta műtétem volt egyszer magánban 200 ezer Ft. Muszáj volt az is, mert fájdalmaim voltak, államiban pedig fél évig tartott volna a bejutás)

2023. márc. 3. 09:43
 7/31 A kérdező kommentje:

6

Jo 15 ezer alkalomszeruen oke, de cisztamutetnel ha nem multiplikativ jellegu volt akkor szakorvossal TB-n surgossegi beutalassal egy sima recepttel fel lehetett volna iratni egy eros fajdalom csillapitot - megusztal volna 200 ezret, es fizettel volna helyette kiemelt/emelt tamogatasu Tramadolt mondjuk ami par szaz Ft.

Sokan ugy erzem inkabb a kenyelem miatt valasztjak a magant, nem pedig a surgosseg miatt.

2023. márc. 3. 09:53
 8/31 anonim ***** válasza:
91%

Arra is panaszkodnak, de mint ahogy a tejet is megveszi, akinek kell, orvoshoz is el fog menni.

Sajnos olyan a helyzet, hogy csak a magánellátás a tényleges opció, ha valaki nem akar egy sima röntgenre is heteket, hónapokat várni.

(Nekem összeforrtak rosszul a lábujjaim, mire időpontom lett, így már csak műteni lehetne, amire szintén kb. egy év múlva van csak időpont... amúgy, ha rögtön kiderül, helyretették volna, és kész. Ha nem jártam volna ellátatlanul a törött ujjaimon, amíg vártam az időpontomat, most nem lenne gondom. Most már mindegy, egy év alatt megszokom annyira, hogy akkor már maradhat is. Lehet, erre megy ki a játék.)

2023. márc. 3. 09:54
 9/31 anonim ***** válasza:
93%

Emiatt amit más is leírt. Én nagyon spórolós vagyok (van erre a célra félretett pénzem), ha az egészségemről van szó, el fogok menni magánba, mert nem szeretnék hónapokat várni egy vizsgálatra ha gond van. De nem járok naponta orvoshoz. Nyilván hetente nem tudnék magánorvosra ennyi pénzt fordítani én sem.

Attól nem vagyok gazdag.

Viszont napi szinten az élelmiszer most már baromi drága. Ezt te is látod...

Pl egy magán nőgyógyásznál kifizettem most 25 ezret az éves szűrésre. Ez egy évben egyszeri kiadás, az élelmiszer egy családnak meg hetente 20 ezer minimum. Úgy,hogy nem is veszünk sok mindent. Nem lehet összehasonlítani a két dolgot.

N

2023. márc. 3. 09:54
 10/31 anonim ***** válasza:
92%

Ugye nem gondolod te sem komolyan, Kérdező, hogy a megoldás helyett inkább a fájdalomcsillapítókra kellene rászokni?

Remélem, csak valami troll vagy.

2023. márc. 3. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!