Hogy lehet, hogy az emberek panaszkodnak a kozel 800Ft-os tejre, de maganorvoshoz meg elmennek 60 ezer forintert + receptfeliras 12 000 ft?
Atmegyek egeszseg kategoriaba kb. mindenki maganorvoshoz jar.
Es olyan osszegeket irnak hogy az osszeegyeztethetetlen a panaszkodasokkal, hogy "az arak emelkedtek de a fizu meg nem".
Engem kismedence-gyulladással hazaküldött a tb-s doki, mondván “ne nyavalyogjak”, ha utána nem megyek el magánhoz gyógyszerért, most meddő lennék.
Egy barátomnak egy egyszerű anyajegy-eltávolítás tenyérnyi heget hagyott a hátán, mert szétnyílt a seb…és még sorolhatnék ilyen jó kis storykat. Nyilván nem minden állami kezelést csesznek el, de lutri az egész, én meg nem kockáztatok.
21
Es ha magan doki kuldott volna haza?
Kérdező miért vagy ellene ennyire a magánorvosoknak?
Úgy látom az egész kérdésed arról szól,hogy belekötsz mindenkibe, aki nem tb-s orvoshoz megy.
Mindenki teljesen normális indokokat ír. Ahhoz meg végképp nincs közöd, hogy valaki kifizeti-e a magánt vagy nem.
Rossz tapasztalatod van, vagy mi a gond?
24
"belekötsz mindenkibe, aki nem tb-s orvoshoz megy." Igen, mert hogy lehet, hogy pl a rendszeres magan pszichologust megfizeti havi 18 000-ert, de a 800 ft-os tejen meg ki van akadva.
"Mindenki teljesen normális indokokat ír"
Normalis indokok igen, csak nem penzkimelo, nem hatekonyabb - jo itt kijavitom magam, mert valoban egyedul annyival hatekonyabb, hogy hamarabb jutsz ellatashoz. De az nem normalis indok, hanem hamis, hogy a maganokban ALTALANOSSAGBAN a valoszinusege nagyobb annak hogy jobb az ellatas, kedvesebb a doki es alaposabb.
"Rossz tapasztalatod van, vagy mi a gond?"
Egyaltalan nem. En is pont azert mentem maganhoz, mert surgos fogorvosi dolog kell, mert az valoban halaszthatatlan, mert abbol lehet inygyulladas, inyrecesszio, foghullas, gingivitis. Ami talan gond, ha a magan orvosok TB-re mennenek akkor lehet, nem kene fizetnetek 100 ezreket meg milliokat es hamarabb lenne idopont, mert tobb az orvos, es ha maganhoz jartok minek fizetitek a TB-t? Mert akkor gondolom meg haziorvoshoz sem jartok. Ez igy ertelmetlen.
26
Nem pontoztam le meg fel senkit, mert nem is tudok.
Ha kell kuldok kepet...
"es ha maganhoz jartok minek fizetitek a TB-t?"
És szerinted hogy lehet megoldani, hogy ne fizessünk TB-t? Vonják a fizetésből.. Mondjam a munkáltatónak, hogy utánam ne fizessék be mert magánba járok?
Illetve miért ne járnánk háziorvoshoz? Nekem 2 hete mandulagyulladásom volt. Oda mentem. Ha receptre van szükségem, őt hívom és felrakja a felhőbe ingyen.
Nem függ össze azzal, hogy egyszer egy évben elmegyek magánba fogorvoshoz meg nőgyógyászhoz.
„Atmegyek egeszseg kategoriaba kb. mindenki maganorvoshoz jar.”
Írni (mondani) mindent lehet... De hogy mi ebből a valóság...
A gyékát pedig nem lehet az egész országra kivetíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!