Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szidják annyira a...

Miért szidják annyira a jehovákat?

Figyelt kérdés

2023. szept. 24. 16:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Isten elsőszámú gyermeke!

Valóban nem cáfoltad az evangelizációt szükségességét csak a Tanúk módszerét!

“Ne járjatok házról házra. Lk 10,7”

Igaz, Jézus módszere is ez volt a házról-házra járás és ezt parancsba adtat.

Ezt Te elfelejted és kibúvókat keresel miért ne tedd, ugyanakkor másokra mutogatsz, hogy "szektások", stb... Mindenféle jelzőket aggatsz a Tanúkra, olyan emberekre, akiket nem is ismersz, persze tudható, hogy ez inkább provokálás a részedről, mint felebaráti kommunikáció.

Erről a Máté 7:1-5 versei jutnak eszembe.

Igen valóban gyümölcséről ismerszik meg a fa ...

2023. szept. 26. 10:59
 22/29 anonim ***** válasza:
Vakok vagytok! Kíváncsi vagyok, melyik felekezethez tartoztok... lenyulos Németh Sándor fajta agymosott gyülibe jártok, vagy ilyen innen-amonnan keresztènyek.
2023. szept. 26. 16:50
 23/29 IstenGyermeke1 ***** válasza:
50%

Idéznéd, hogy Jézus hol járt házról-házra? Attól még, hogy mit írsz, destruktív szekta marad a Jehova tanúi.

Egyébként a száma nevem végén nem aszt jelenti, hogy előbbre valónk tarom magamat másnál. Amikor nevet változtattam, mert vmi hülyeséget adtam meg regisztrációkor, és a modik ezt a számot rakták a végére.

2023. szept. 26. 19:39
 24/29 anonim ***** válasza:

20

Ez az egyetlen dolog amiben hasonlítanak a keresztényekre!

2023. szept. 26. 20:32
 25/29 anonim ***** válasza:

#23-ra, IstenGyermeke1!

Kérdezted hol járt Jézus házról-házra.

Jézus Krisztus kiváló példát mutatott követőinek mint evangéliumhirdető. Krisztus és az apostolai szolgálatáról Isten Szava így a Biblia ír (ezt a Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliájából írom (1990): " Ezután városról városra és faluról falura járt, és hirdette az Isten országának evangéliumát. Vele volt a tizenkettő" (Lukács 8:1). Mit mondhatunk magukról az apostolokról? Miután i. sz. 33 pünkösdjén kitöltetett a szent szellem, "Továbbra is mindennap tanítottak a templomban és a házakban, hirdették, hogy Jézus a Krisztus" (Cselekedetek 5:42).

Igen ahogy Jézus Krisztus is tette!

Jézus nem az a fogjuk meg és vigyétek ember volt. Mindig az élenjárt és példát mutatott mit, hogyan tegyenek a tanítványai.

Jézus személyesen "képezte ki" 12 közeli munkatársát (Apostolait) a prédikálásra, majd 70 másikat is kiképezett. Krisztus tehát a prédikálók erős magvát hozta létre, hogy véghezvigyék a halála után az evangéliumhirdetés munkáját (Máté 10:5–42; Lukács 10:1–16).

Lukács 4:43 "Ő azonban ezt mondta nekik: Más városokban is hirdetnem kell az Isten országának evangéliumát, mert ezért küldettem." Atya azért is küldte hogy prédikáljon lefektesse az alapokat. János 4:34 Jézus erre megmagyarázta: "Az én eledelem, hogy annak akaratát teljesítsem, aki küldött, s elvégezzem, amit rám bízott." Nem csak "bevégezzem", el végezzem a munkát, "tanítvány" képzés alapjait.

Bár már fentebb írtam a Lukács 10:1-ről "Ezek után az Úr szolgálatba állított másokat is, hetvenkét tanítványt, és elküldte őket maga előtt kettesével minden városba és helységbe, ahova menni készült."

Maga előtt, ahova menni készült.

Kérdésedre a válasz, hol járt Jézus házról-házra.

Ami destruktív szekta bomlasztó, züllesztő, romboló magatartás illeti, a gyökereknél kell keresni.

Persze minden nézőpont kérdése!

Ha már Te és mások is így gondolják nézzük honnan ered ez.

Külön kiemelném a már fentebb említett Máté 10:34-39-ig verseit.

"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja.

Az apostolokhoz intézett beszéd befejezése."

"Nem békét jöttem hozni, hanem kardot..." Jézus mondta ezt!

Mondják, hogy a Tanú megosztók és szétszedik a családokat...?

Bizonyára akkor Jézus is " destruktív" volt???

2023. szept. 27. 12:29
 26/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ezután városról városra és faluról falura járt, és hirdette az Isten országának evangéliumát."

Itt nem azt írja hogy házról-házra!

Már elnézést!

"Mit mondhatunk magukról az apostolokról? Miután i. sz. 33 pünkösdjén kitöltetett a szent szellem, "Továbbra is mindennap tanítottak a templomban és a házakban, hirdették, hogy Jézus a Krisztus" (Cselekedetek 5:42)."

Jehova tanúi nem hirdetnek semmit templomokban sőt még csak be sem mennek templomba!

Jehova tanúi pedig amikor engem meglátogattak nem hirdették nekem hogy Jézus a Krisztus. Anno egy kiadványt adtak meg volt hogy dobtak be meghívót. De most már inkább egy honlapot mutogatnak a JW.ORG-ot.

Jézus is ezt tette újságot adott az embereknek meg honlapot mutogatott?

2023. szept. 27. 18:42
 27/29 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) értem nagyjából a lényeget, csináltak egy különálló "csoportot",ahol kiforgatják a Bibliát...:) vannak érdekes dolgaik az biztos, sajnos, csak a logikát nem értem nekik miért jobb az a felfogás, hit, mint az eredeti
2023. szept. 27. 18:59
 28/29 A kérdező kommentje:
ja amit még kérdezni akartam, más vallásnál is van ilyen hogy házasságig nincs szex, ugye? :D
2023. szept. 27. 19:00
 29/29 anonim ***** válasza:
Kb az összesben.
2023. szept. 27. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!