Miért szidják annyira a jehovákat?
Ki szidja őket? Jellemzően ők maguk vesznek üldözésnek és szidalmazásnak a tévtanaik ellen szóló tényeket. Ez egyfajta védekezési mechanizmus a szektásoknál.
2023. szept. 24. 16:05
2/29 A kérdező kommentje:
Én nem szidom őket! Nem tartom zaklatásnak, hogy naponta többször is dörömbölnek és a Sátánnal riogatnak, saját átírt bibliával kereskednek!
2023. szept. 24. 16:59
Jehova Tanúi.
Azért, mert mindenáron meg akarják téríteni őket a szektájukba, és nem hagyják lerázni magukat.
2023. szept. 24. 17:00
2023. szept. 24. 17:35
Mert egy destruktív szekta, aki ahelyett, hogy meghúzódna, megy zaklatni az embereket, és keresztényeket b*sztatni a demagógiájával. Saját szememmel láttam mit tesznek az emberrel, és a szektatag a környezetével. Egyébként meg mindent személyeskedésnek es szidásnak vesznek, mert beléjük nevelték, hogy mindenki más a Sátán eszköze, és ártani akar nekik. Én sajnálom a tagokat, és mélyen megvetem a vezetőséget, hogy nem átallanak a pénzért sok ember lelkét, és sok családot, barátságokat és párkapcsolatokat tönkretenni. Persze ez nem jut el a tudatukhoz, hiszen csak azt látják meg, amit beléjük neveltek.
Mindjárt megkapom valamelyik tanútól, hogy “alaptalanul rágalmazom” őket, de attól még gyümölcséről ismerszik meg a fa.
2023. szept. 24. 18:06
7/29 A kérdező kommentje:
nekem a kolegám utálja öket, mert van olyan ismerose, aki emiatt a vallás miatt lett öngyilkos, mert a párja belevitte, és közösen csinálták az öngyilkosságot, mert hogy majd a paradicsomba jutnak...de van aki meg azt mondja hogy náluk is bűn az ilyesmi..nem tudom melyik az igaz akkor, hogy tényleg ennyire borult elméjűek, vagy csak ezt vetitik rájuk..bár, sajnos én is ismerek olyat, aki jehova volt, de nem tanu, és a halálba menekult, de hogy a hite miatt e, vagy mert rossz időszaka volt , nem tudom..
Én kedvelem a tanúkat. Egy évig tanulmányoztam is velük. Más vallást választottam, de örökre a szívemben maradnak ezek az emberek. Azért szidalmazzàk őket, mert ők csak annyit látnak az egészből, hogy mennek és kopogtatnak, pedig csak próbálnak annak az embernek segíteni,- hátha szeretne Istenhez fordulni. Nekik ez elő van írva. Legalább ők követik, amit tanulnak. Nem válogatnak tetszőlegesen mint a katolikusok
2023. szept. 24. 19:32
És egyébként az öngyilkosság bűn, komoly elmeállapot kell ahhoz, hogy bárki is megölje magát.
2023. szept. 24. 19:33
Mert bálványimádónak tartják a keresztényeket! Szerintük Jézus nem Isten, őt imádni bűn!
2023. szept. 24. 19:35
Kapcsolódó kérdések: