Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mér utálják a jehovákat?

Mér utálják a jehovákat?

Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 22:10
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
90%

Mert bekopogtatnak és nem fogják fel, hogy a nem az NEM. Legalábbis a 90%-uknál ez a helyzet áll fenn. A múltkor két huszonéves lány kopogtatott, azoknak normálisan meg lehetett magyarázni, hogy NEM vagyok vallásos. De sajnos ez a több mint 10 évnyi legalább évi 1-ből nem valami jó arány :D

Engem egyébként pont annyira hagynak hidegen, mint más vallások: amíg nem zaklat vele, nem érdekel, mindenki azt hisz, amit akar.

2011. júl. 12. 22:16
 2/36 anonim ***** válasza:
64%
Az emberek nyakára járnak és zaklatják őket. Valamiféle meséről hadoválnak állandóan. Nagyon idegesítőek. Amolyan felesleges "emberek"...
2011. júl. 12. 22:19
 3/36 anonim ***** válasza:
54%
Jehova tanúi csak Jehova tanúinak adhatnak vért. Ez már egy ok, hogy negatívan nézzek rájuk. Nem ítélem meg őket, és nem is vetem meg őket, de a fent említett dolog engem megbotránkoztatott.
2011. júl. 12. 22:20
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek nem adhatnak vért, és nem is kaphatnak.
2011. júl. 12. 22:24
 5/36 anonim ***** válasza:
38%

Ugye milyen jó is lenne tudni, hogy pontosan mit és kit támadtok?!

"Jehovák" pedig nincsenek kedves kérdező.

2011. júl. 13. 00:57
 6/36 anonim ***** válasza:
72%

Olyan szó hogy "Jehovák", ilyen nincs. Ez úgy értelmetlen ahogy van. Jehova az Isten neve. Máshogy is szokták mondani: Jahve, Jahveh, Jehowah, stb... Mindegyik ugyan arra az Istenre utal.

Egyébként meg, hogy miért utálják őket? Mert erőszakosan terjesztik a tanaikat, és mert nem értenek szép szóból. Ezen kívül, sok olyan tanításuk is van ami veszélyes és ellent mondt a józan észnek. A Bibliából próbálják ugyan bizonyítani pl a vértranzfúzió tiltását, de nem tudják, pontosabban hiába mutatnak ilyen-olyan vérről szóló Bibliaverset, a Biblia sehol nem írja hogy ne lehetne emberéletet menteni a vérrel. Van egy másik idegesítő tanításuk - ez nem olyan veszélyes -, az hogy a tagjaik, gyerekeik nem játszhatnak lövöldözős számítógépes játékokon, mert szerintük az erőszakossá teszi őket. Nos, a kisgyerekek agya képlékenyebb, őrájuk jobban hat az ilyen játék, de 15-16-17 évesek vagy felnőttek már felfogják hogy az csak egy játék, ami nem valóság. És több kutatás bizonyítja hogy semmi kárt nem tesznek az efajta játékok. Persze most jöhetnek azzal hogy hány gyerek lövöldözött az iskolában. Hát, azoknak a gyerekeknek alapból pszihológiai bajaik voltak, ezt meg is mondták. És van a többség, aki ugyan játszik ilyenekkel - mint én, én sokszor is - és nem lövöldözik az utcán, nem bántja a másikat, nem lesz agresszív. Ez is bizonyítja hogy a lövöldözős játékoktól nem lehet agresszív egy normális, egészséges ember...

Na, jól elkalandoztam, de próbáltam kifejteni hogy mennyire irracionális tanításaik vannak JT-inak. És még sok más idegesítő tanításuk is van, ismerem őket elég jól...

2011. júl. 13. 07:03
 7/36 anonim ***** válasza:
82%
Én nem utálom a Jehovistákat, hanem a hazugságot és a megtévesztést gyűlölöm.
2011. júl. 13. 07:25
 8/36 anonim ***** válasza:
90%

az a legnagyobb baj a Jehova Tanúival, hogy tévtanításokat hirdetnek, de azt hiszik, hogy igaz amit ők állítanak.

Néhány tévtanításuk, amit az eredeti Biblia alapján meg lehet cáfolni (mert nekik "saját" Bibliájuk van, a vallás alapítója kihúzkodta az eredeti Bibliából azokat az állításokat amiket ő nem tudott bizonyítani):

-kb. egy tucat alkalommal jelölték már meg a világvége pontos időpontját ( a saját Bibliájuk alapján)természetesen ez sosem következett be, és nem is lehet megjövendölni, de őket nem érdekli :)

-Charles T. Russell, az alapító 6 kötetes bibliamagyarázatot írt, amit máshonnan lopkodott össze, mivel nem tudott görögül és héberül (ez a két nyelv alapvető a Biblia pontos ismeretéhez) Amikor a bíróságon elé tettek egy görög nyelvű Bibliát, nem tudta elolvasni, előtte pedig eskü alatt vallotta hogy tud görögül

-tagadják Jézus isteni voltát (!) ez a Biblia egyik legalapvetőbb tanítása, ezzel semelyik egyház sem vitatkozik.

Egy csaló tévtanításain alapul az egész, és csak azokat sajnálom akik maguk is ebbe a szektába tartoznak (ez szekta), mert így nem ismerhetik meg az igazi Bibliát.

Gyakorlatilag a Jehova Tanúit sehol a világon nem veszi komolyan semelyik történelmi egyház sem, de ahelyett hogy csendben elülnének, még tetézik a rossz hírüket az erőszakos térítéssel.

2011. júl. 13. 08:49
 9/36 anonim ***** válasza:
22%

Azért utálják, mert Jézus is megmondta, hogy a követőit üldözni fogják(Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani.

(János15:20)).Pál is megmondta a 2Timóteusz 3:12-ben:"Valójában mindazokat, akik Isten iránti odaadással kívánnak élni Krisztus Jézusban, üldözni is fogják

"

2011. júl. 13. 10:10
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
mert ők Jehova kiválasztottai és a világ üldözni fogja őket.szerintük....csak arra nem jönnek rá,hogy sokan a viselkedésük miatt utálják őket.dehát ők választották a térítést.
2011. júl. 13. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!