Ha a keresztények csak a bűnt utálják a bűnöst nem, akkor én is utálhatom nyugodtan a keresztény vallást a jelenlétükben?
Mi köze egy vallásnak egy bűnhöz? Ha egy férj megcsalja a feleségét (vagy fordítva), az rossz dolog, a megcsalás bűn, ezt nem szeretjük. De nem küldjük a delikvenst a pokolba, hanem imádkozunk érte, hogy tanuljon belőle. Ha egy csöves megkésel valakit egy parkban, az még nagyobb bűn, ha elkapják, börtönbe is megy érte. De mi imádkozunk érte, hogy ne kárára váljon a börtön, hanem elgondolkozzon az élet kérdésein és a tette következményein, és hogy találjon bűnbocsánatot Istennél.
Ennyi.
Miért utálnád a keresztény, vagy bármilyen vallást? Ez nem vall érett lélekre. Nem kell vele foglalkozni, ha nem tetszik.
második:mert nem szeretem a keresztény vallást.képmutatáson,félrevezetésen alapszik.
jó,ebben igazad van nem kellene vele foglalkoznom,csak pl.néha szidom az Istent mikor mérges vagyok,vagy elmondom,hogy mennyire álszent a keresztény egyház és akkor úgy néznek rám mintha bűnöző lennék,azért mert más a véleményem.
A kereszténység vallás, ami több száz, vagy akár ezer egyházat foglal magába.
Nyugodtan utálhatod a vallásomat, a személyes véleményed, hogy az jut az eszedbe, ami rosszat hallottál rólunk. Mi is csak emberek vagyunk, csak Jézus az, aki isteni személy is.
A Biblia szerint állítólag szabad akaratunk van (meg szerintem is).
Ebbe beletartozik az is ,hogy miben hiszel.....szóval csak nyugodtan. Én is piszkálom őket.
Kedves kérdező,
Alapvetően utálhatod.
Én keresztény vagyok és nem utálom a bűnt, egyszerűen azért nem mert attól még bűn marad, csak simán nem értek vele egyet. A híveket is utálhatod, azzal hogy elfordítod az arcod másoktól, nem nekik teszel rosszat hanem magadnak, te hagysz nyitva kérdéseket válaszok nélkül magadnak. Ha haragszol olyan hibáért bünteted magad amit más követett el.
A kereszténység alapvető parancsa hogy 'szeress'! Elgondolkoztam ezen és így jutottam arra, hogy keresztényként szeretném leélni az életemet. Attól, hogy vannak keresztények akik nem tartják be ezt, esetleg ez ellen cselekszenek, nem lesz az egész rossz.
A kereszténység nekem arról szól, hogy hiszek a végtelenül jóságos teremtőbe aki megadta nekem azt az ajándékot amit életnek nevezünk, aki megadta nekem a lehetőséget hogy szeressek, boldoggá tegyek másokat, és ezáltal én is boldog legyek. A kereszténységgel pedig kaptam egy családod, ahol mint minden családban vannak viták, de olyan embereket ismertem meg akik hasonló gondolkodásúak mint én.
Olyan ember vagyok, aki hisz benne, hogy az élet szép!
Ha ezeket a dolgokat szeretnéd utálni és bezárni a szívedet előttük, nyugodtan megteheted, hiszen ezért kaptad a szabad akaratot.
Csabi
Egy keresztény ismerősöm azt mondta, hogy ő nem a homoszexuálisokat utálja, hanem a homoszexualitást, minthogy nem a beteggel van baja, hanem a beteggel.
Így egyetértek a kedves kérdezővel, ezzel a logikával mi is élhetünk.
Nekem sem a hívőkkel van bajom, hanem a keresztény hitvilággal.
hátha így észreveszik magukat és rájönnek, hogy az ember azonosul a tulajdonsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!