Ha a keresztények csak a bűnt utálják a bűnöst nem, akkor én is utálhatom nyugodtan a keresztény vallást a jelenlétükben?
Az ember nem azonosul a tulajdonságával. Még a saját neveddel sem vagy azonos, hiszen bármikor megváltoztathatod. Ha valaki úgy gondolkodik magáról, hogy "beteg vagyok", "házasságtörő vagyok", "tolvaj vagyok" akkor a saját spirituális fejlődése elől zárja el az utat.
Egyébként meg nem értem, mi bajotok van azzal, ha valaki megpróbál tisztán élni. Nektek az miért fáj? Én nem nézem le a homoszexuálisokat, egyszerűen nem érdekelnek, elég nekem a magam lelki fejlődésével törődnöm. Miért baj az, ha van egy morális rend, amit abszolútnak fogadok el? Azért mert neked ez nem megy, vagy téged ez nem érdekel, miért kell lehúzni a sárba azt, aki e szerint akar élni?
"Miért baj az, ha van egy morális rend, amit abszolútnak fogadok el?"
Nekem ez nem gond, én is ugyanezt csinálom.
De NEM az ateisták azok akik heti 5 alkalommal zenélnek a Blaha aluljárójában, hogy térjél át az ő értékrendjükre.
Lehet, hogy te nem nézed le a homoszexuálisokat, sőt még a jogaikat is elfogadod, de a keresztények 80 %-a erre képtelen.
"Az ember nem azonosul a tulajdonságával. Még a saját neveddel sem vagy azonos, hiszen bármikor megváltoztathatod."
Tényleg nem? Akkor miért válaszoltál? miért veszed magadra?
Az ember bizonyos mértékig azonosul bizonyos tulajdonságaival. Azonosul a vallásával, a nemzetével. Van, aki azonosul azzal a vidékkel, ahol él, és van, aki azonosul a biológiai állapotával, vagy a szakmájával. Ezek az azonosulások különböző mértékűek lehetnek attól függően, hogy az egyén mennyire érzi magáénak, vagy mennyire akar vele azonosulni.
A kereszténység nagy mértékű azonosulást kíván; ha igazán keresztény vagy, akkor a lényegeddé válik, hogy keresztény vagy, és nem lehetnél az, aki vagy a kereszténység nélkül. Minden más azonosulás csak ennél gyengébb lehet.
Ha nem vagy igazán keresztény, hanem csak meg vagy keresztelve, akkor sem szedheted le magadról a keresztvizet. Pedig annyian le akarják szedni magukról.
Értelek, de én nem így gondoltam. A neveddel nem vagy azonos mert megváltoztathatod a nevedet, és te ugyanaz maradsz. (senki sem születik Kovács Jánosnénak pl) Mondhatod magadról, hogy tanár vagy, orvos vagy, mérnök vagy, de egy napon kirúghatnak, nem kapsz munkát, és utcaseprő leszel. Te attól még te te vagy. Mondhatod azt, hogy te apa vagy, férj vagy. Isten ne adja, de egy napon elveszítheted az egész családodat, akkor mi vagy? Te te vagy. Mondhatod magadról, hogy magyar, esetleg német vagy, de ha mondjuk zsidó vallású lennél esetleg csak szimplán homokos vagy humanista és te bújtatsz zsidókat, és a második világháború idején éltél volna, azt látnád, hogy erős nemzeti öntudatod ellenére a saját hazád gázkamrába küld. Vagy egy olyan politikai rezsim veszi át a hatalmat, amivel nem tudsz mit kezdeni és te emigrálsz valahova. Persze magyar maradsz, de mennyire és milyen mértékben? A gyereked már alig fogja beszélni a nyelvet, az unokád meg végképp nem.
Ki vagy te? Mondhatod, hogy keresztény vagy, esetleg buddhista vagy mormon, de mi történik, ha megváltoztatod a vallásodat? Te akkor is te maradsz. Végül nem marad más, csak Te és Isten.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!