Mér utálják a jehovákat?
Azért utálják az emberek Jehova Tanúit, őket, mert mindenhova becsengetnek, és erőszakosan térítenek.
Nem mindenki ilyen köztük sem, nekem volt egy Jehova Tanúja osztálytársam általános suliban: ő nem akart senkit megtéríteni, és a vallásáról is csak akkor beszélt, ha valaki kérdezte.
Üdv: 29/L
Mi az "erőszakos térítés"? Ez egy hazug szitokszó lett ez az olyan emberek szájából, akik örülhetnének, hogy valójában NEM KELL nekik is átélni azokat a sok évszázados szörnyűségeket, melyeket méltán nevezhetünk "erőszakos térítésnek".
Micsoda hazugság! Kire kényszeríthetik rá Jehova Tanúi a Bibliai igazságot? Hogyan lehet "kényszerből" ezt elfogadni?
És más felől, hogyan lehet valakit "kényszeríteni" arra az eleve ÖNKÉNTES TANÍTVÁNYKÉPZŐ MUNKÁRA, melyet semmilyen más módszerrel nem lehet sikeresen csinálni, csak szívből és teljes meggyőződéssel?!
Ha kicsit több rálátásuk lenne a bírálóknak, akkor tudnák, hogy ez teljességgel kizárt.
Az tesz "erőszakossá" valakit, ha nem csak kérdésre válaszol, hanem önállóan is meg mer szólalni és elmondani a világnézetét? Micsoda képmutatás ezt állítani a rágalmazóknak.
Ha ez tesz "erőszakossá", akkor mindannyian éppen ilyen "erőszakosak" vagytok ti is, hiszen mindenki beszél az ilyen-olyan világnézetéről még sokszor akkor is, ha nem kérdezi senki. És ezért a normális és toleráns emberek nem tartanak "erőszakosnak".
Ez még nem jelenti azt, hogy az ilyen ember rá akarjon erőszakolni valamit a másikra! Jehova Tanúi mindenesetre nem ilyenek. Nagyon is tisztában vannak azzal, hogy NEM MINDENKINEK TETSZIK, az amit tesznek és éppen ezért teljességgel tiszteletben tartják mások határozott álláspontját, akkor is, ha nem értenek vele egyet.
De ettől még teszik azt, melyet Jézus megparancsolt az utolsó napokkal kapcsolatban.
Ez nem az emberek tetszésétől függ.
8:05
Köszi, nagyon jót kacagtam :)))
Gyakorló hívőként azt hiszem azért veszélyesek a Jehova Tanúi, ahogyan minden más szekta, mert a házhoz megyünk térítéssel meg tudják fogni azokat az éppen válságban lévő, bizonytalan lelkiállapotú embereket, akiknek már csak Isten jelenthet segítséget. Senkinek nincs joga azt mondani, hogy egy vallás üdvözít a másik meg nem. A baj az, hogy sok olyan tanításuk van, amelyek szerintem veszélyesek a normális emberi életre és az életvitel folytatására. persze, ha valaki elfogadja Istent, természetes, hogy sokminden megváltozik az életében, de az addigi kapcsolatok megszakítása soha nem lehet elvárás és megoldás, Isten ezt sose kérte. És gond még szerintem, hogy a szektáknál nincs tolerancia határ. Aki jön-jön, aki nem, nem. Nincs olyan, hogy van időd átgondolni a dolgokat, egy pár alkalom után ott akkor mindent meg kell ígérned, bizonyságot kell tenned. Mert elvárás. Mert ha nem teszed, azonnal "számonkérnek". Hogy mi a baj? És ez a titka annak, hogy annyira erősen tudják tartani a tagjaikat. A folyamatos, szoros, közvetlen kapcsolat a tagok között. És ez egy magányos ember számára nagyon vonzó.
A másik ok, amiért a legtöbben nem szeretik őket az az, hogy persze senki nem szereti, ha otthon, vasárnap délután kéretlenül felkeresik. És ha túl udvarias ahhoz, hogy kb. az első kérdés után nemet mondjon, és becsukja az ajtót, akkor nem menekül, és semmi nincs a délutáni pihenésből (vasalásból, süti sütésből, gyerekkel játszásból, olvasásból, teregetésből.... és így tovább)
Kedves 08:05-ös!
Kicsiny faludban nyilván van olyan valaki, aki nem megfelelően beszélt (amennyiben igaz a történet, mert hogy ilyenkor mindig annak van igaza, aki először szól!), mindenesetre nem ezt tanulják Jehova Tanúi, sőt az ilyen szöveg nem is jellemző.
--------
"Senkinek nincs joga azt mondani, hogy egy vallás üdvözít a másik meg nem."
Tényleg? Akkor Jézus nagyon intoleráns és vakbuzgó ember volt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..
A lap alján, az utolsó kettő és a másik oldal első válasza talán segít.
Én nem tapasztaltam ugyan az erőszakosságukat a térítés terén, de zavar, ahogy becsengetnek és HAMISAN prófétálva előadják a tanaikat.
Mert ez a helyzet.
Engem mélységesen felháborít az, hogy:
1. nem vallják hogy Jézus egyenlő (egylényegű) az Atyával
2. Isten Szellemét csak személytelen erőnek tartják, pedig a Biblia világosan írja, hogy érzései vannak, sugall, mond, stb. - vagyis személy.
3. nem vallják, hogy Jézus testben is feltámadt.
---------------------
Tanaik megcáfolására számos igehelyet lehet találni.
De ez nem érdekli őket.
Innentől kezdve - noha nem utálom a Jehova tanúi egyházat - nem közösködök velük, tanaikat nem fogadom el (pontosan azért, mert sok helyen ellentmondanak a SzentÍrásnak).
Engem meg már nagyon idegesítenek mert nem értik meg,hogy nem érdekelnek a szarságaik amivel töltik a többi hülye emberek az agyát és ha valamelyik megint becsönget hozzám benne lesz a híradóban.
Amúgy meg nem vagyok vallásos és nem nagyon hiszek semmiben de amit ők terjesztenek az tényleg elég nagy butaság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!