Legyek hithű muszlim?
Isten az ítéletkor nem fogja figyelembe venni azt hogy ki milyen nemű.
Ha egynél több feleséged/férjed van az így is úgy is bűn, és úgy igazságos hogy egy embernek egy házastársa legyen. A világban kb
50-50%-os arányban vannak férfiak és nők is, de ha a férfiak fele 2 nőt vesz el akkor a másik felüknek nem lesz feleségük.
Továbbá nem igazságos valakit megölni csak azért mert kilép egy vallásból.
Isten türelmesen vár mindenkit vissza mint ahogy a tékozló fiú történetében is olvashatjuk.
Lukács 15,24
Mert az én fiam meghalt, és feltámadott; elveszett és megtaláltatott. Kezdének azért vigadni.
Máté 19,4-6:
Ő pedig felelvén monda: Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő férfiúvá és asszonnyá teremté őket,
És ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú anyját és atyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté;
Úgyhogy többé nem kettő, hanem egy test. Amit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza.
Én katolikusként most Németh Sándor szavait másolom be ide, bár én még így sem tudom elfogadni a többnejűséget és nem is értek mindennel egyet vele.
Németh Sándor:
Biblia véleményét kell mondanom, ami lehet, hogy most megütközést fog kiváltani egyesekben. Ott, ahol az állami törvények megengedik a többnejűséget, nyugodtan megtarthatja egy megtért ember a feleségeit. Így is üdvözülni fog, mert Jézus korában és az első zsidó–keresztény egyház történetében is ez volt a rendtartás. Egyetlen egy megkötése van Pál apostolnak ezzel kapcsolatosan: biztosan nem lehet püspök. Viszont istenfélő, keresztény ember lehet belőle, ha megtér. Tehát nem kell elbocsátania a feleségeit. Ez az üzenet nem a magyaroknak szól, hanem olyan országban érvényes, ahol megengedték a többnejűséget. Isten tökéletes akarata az, hogy ketten legyenek egyek: egy férfi és egy nő. És amit Isten egybekötött, azt ember ne válassza szét. A többnejűséget Isten a férfiak és nem a nők keményszívűsége miatt engedte meg. Tehát a válás és a többnejűség mögött a keményszívűség áll. A többnejűség Isten megengedő akarata, nem pedig a tökéletes. Ha az ember a megengedő akaratba kerül, akkor is tud üdvözülni és megkapja az örök életet, és nagyon pozitív szerepet tud betölteni a társadalomban, az egyházban és a gyülekezetben is. Ha lenne az embereknek vallásszabadsága a közel-keleti országokban és szabadon áttérhetnének a muszlim hitről keresztény hitre, de előtte lett volna három vagy négy házastársuk, akkor sem lenne semmi probléma. Keresztényként ugyanúgy folytathatnák ezt a családi struktúrát, és áldás jönne rájuk a mennyből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!