Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Legyek hithű muszlim?

Legyek hithű muszlim?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni mert keresztény hitben nevelkedem és mindig is az voltam de ahogy egyre jobban gondolkozok ezen rájövök,hogy a kereszténységből van pár dolog amivel nem de az iszlámból mindennel egyet értek például és talán az tetszik nekem a legjobban meg minden de nem vok benne biztos,hogy jó döntés lenne pláne,hogy hogy tudnék itthon az lenni meg minden. Mit kéne tegyek?

2023. aug. 24. 11:29
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/238 anonim ***** válasza:
0%

# 70:

Most nem tudom, hogy itt amit linkeltél hol van az hogy megerőszakolta és éppen a babáival játszott és az egyéb primitív hazugságaid ????

Egyébként még 3 rendkívül hasonló hadithot ismerek, többet nem. Egyik sem támasztják alá a hazugságaidat.

2023. aug. 26. 22:33
 72/238 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
40%

"Korábbi hazugságaidról pedig ennyit:

Halálbüntetés, apostasy:"

Nem mondtam olyat hogy hadsizban nincsen ilyen, csak azt hogy nem ez van. Különbőző értelmezések és a koránnal való ellentétessége miatt lásd:

[link]

Ami az Aishás példádat illeti, a hadiszban nem éppen van szó szexről. Amit annak értelmezel annak nagy esélyel más jelentése van az arab nyelv miatt. Az araboknál a "Házasság meg kötése" akkoriban nem jelentette minden esetben a nászéjszakát...

Nemi erőszakról meg szó sincsen...

Ami a "Referenciáidat" illeti, mint már mondtam, igen vannak muszilimok akik így magyarázzák. Én nem tartozom közéjük.

Abdullah és én nem hazudtunk, csak nem a te általad alkalmazott ferditéseket és értelmezéseket használjuk, amiket te "valamiért" az egyetemesen elfogaott értelmezésekként probálsz feltüntetni.

2023. aug. 26. 22:47
 73/238 anonim ***** válasza:
8%

Én is keresztényből lettem muszlim. Mert nem csak néztem, hanem láttam is.. egyáltalán nincs összefüggésben a pedofilizmus azzal amivel itt érvelnek. De megpróbáltátok tőletek telhetőt,na.

Abdullah testvérem, akinek kemény a szíve és lepel van a szeme előtt, nem fogja érteni amit mondasz..

2023. aug. 26. 22:59
 74/238 anonim ***** válasza:
30%

Hát, azért ez kétesélyes mindenhol.

Akár a halálbüntetés, akár a szex.

Muszliméknál a beleegyezési korhatár úgy tudom, 12 év, de alatta is lehet házasodni, és ilyenkor a férj belátására van bízva, hogy mikor lesz szex.

Nyilván egy normális embernél később, egy gazembernél meg előbb.

Én is hallottam már olyan muszlim nőről, akinek még soha nem volt havi vérzése. Gyereke az már van néhány.

2023. aug. 26. 22:59
 75/238 anonim ***** válasza:

Jézus kereszthalálàra azért volt szükség, mert Isten szereti az emberekkel és könyörületes, emellett igazságos is.

Ha elkövetsz egy bûnt és Isten megbüntet érte, akkor hol a szeretet és a könyörület? Ha nem büntet meg, hol az igazságosság?

Képzeld el, hogy elköveted azt a hibát, hogy az utcán mérgedben lerúgsz egy szemetest és az eltörik. Bíróság elé állítanak garázdaságért és a bíró azt mondja neked, hogy 10000 forint kárt okoztál, amit meg kell fizeted, de meg van bocsájtva, elmehetsz büntetlenül. Igen ám, de a szemetest valakinek ki kell fizetni! Ekkor a bíró leveszi a köntösét, lejön a pódiumról, elmegy és befizeti helyetted a 10000 forintot.

Ezt tette Isten is, amikor Jézus formájában lejött az emberek közé és átvállalta a büntetésünket a kereszten.

A kereszténységben Isten annyira szereti az embereket, hogy feláldozza magát értük. Az iszlámban az emberektõl várja el Allah, hogy feláldozzák magukat érte (jihád).

2023. aug. 26. 23:08
 76/238 anonim ***** válasza:
Ha megnéznétek a referenciákat, utánajárnátok a vallásotoknak, vagy nem lennétek undorító hazug pedofilok, akkor tudnátok, hogy az iszlámban csecsemõkkel is lehet házasodni. Behatolásos szex nem engedélyezett 9 évesnél fiatalabb gyerekekkel, minden más igen. Behatolás 9 éves kortól engedélyezett, függetlenül attól, hogy a kislány serdült-e vagy sem, mert Muhammad is 9 éves korában erõszakolta meg a gyerekfeleségét és az iszlámban õ a tökéletes példakép. A videóban amit linkeltem, megtaláljátok az összes referenciát. Elismert muszlim tudósok és tanítók mind engem támasztanak alá. Megéri utánajárni, mert a lelketek üdve múlik rajta.
2023. aug. 26. 23:16
 77/238 A kérdező kommentje:
75 Mondtam már,hogy vágom a történetet. És nem várja el. Az olyan mint a keresztes hadjárat vagy az indiánok kiírtása. Azt sem Isten várta el.
2023. aug. 26. 23:31
 78/238 anonim ***** válasza:
68%

"Azért mert elolvastam a Kegyes Koránt és annyira megérintett hogy ennek hatására muszlim lettem."

Azért hiszel a koránban leírtaknak mint inkább a bibliának mert szerinted a korán "kegyes"?

Ha Isten nem testesült meg Jézus képében és nem szenvedett ahogyan mi emberek szenvedünk és nem tapasztalta az élet nehézségeit ahogyan mi emberek tapasztaljuk, akkor nem gondolod, hogy Isten vagy Allah igazságtalan? Mert hát ha minket embereket szenvedted, akkor úgy igazságos, ha ő is megtapasztalja. Így a te Allahod egy igazságtalan zsarnok. Ezt nevezed te kegyelmes Koránnak, vagy Allahnak?

Másfelől, a józan paraszti ész azt diktálja, hogy Mohamed próféta azért nem ismerte el Jézust mint isteni személyt, mert ő Jézussal ellentétben nem volt képes semmilyen csodára, így kénytelen volt Jézust lehúzni...

2023. aug. 26. 23:34
 79/238 A kérdező kommentje:
76 Én nem vagyok nagy vallás, Iszlám szakértő. Kereszténység terén se igazán de nekem is úgy tűnik,hogy te bizony Burger kingben tanultad az iszlámot. Nekem személyes történetem,hogy Arab, muszlim orvosoknál születtem, volt a gyerekorvosom és egyik sem akart behatolni vagy elvenni feleségül.
2023. aug. 26. 23:35
 80/238 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
37%

Anyám...Még mindig nem érted hogy az hogy vannak muszlimok akik így értelmezik még nem jelenti azt hogy az összes muszlim így értelmezi...

És jemenen kivül nincsen más ország aminél 9 éves a beleegyezési korhatár...

[link]

2023. aug. 26. 23:35
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!