Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A teremtés elmélet hogyan...

A teremtés elmélet hogyan magyarázza a dinoszaurusz csontokat?

Figyelt kérdés
2010. okt. 14. 17:46
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:
Na jóvan má!!!
2010. okt. 16. 00:37
 52/68 anonim ***** válasza:
100%
Kb. fél éve volt a Viasat Historyn ha jól emlékszem.
2010. okt. 16. 16:06
 53/68 anonim ***** válasza:
0%

A teremtés elmélet hogyan magyarázza a dinoszaurusz csontokat?

Úgy, hogy Isten megteremtette a szárazföldi állatokat. Aztán Isten megbánta, hogy embert teremtett, az okok a 74%-os és a 60%-os beszélgetéséből nyilvánvalóak, ezért özönvizet bocsájtott a földre, és így minden ember meghalt, kivéve 8-at, meg minden állatból kettőt, illetve a tiszta állatokból több. De az özönvíz utáni klímaváltozás következtében a dínók kipusztultak. Honnan tudom, hogy az özönvíz klímaváltozással járt? Onnan, hogy addig nem volt szivárvány az égen, azóta meg van. Tudom, miért látszik a szivárvány, de az özönvíz előtt nem voltak meg a feltételei. A Bibliát valló tudósok úgy vélik, az özönvizet egy meteor becsapódása idézte elő, melynek következtében a földkéreg alatti vizek a nyomás következtében a felszínre törtek, és az erős vulkanikus tevékenység hatására, amit szintén a meteor becsapódása váltott ki, a földet körül vevő egybefüggő felhőtakaró eső formájában lehullott. /40 napig tartott/. /"Felfakadtak a föld mélységének forrásai, és megnyíltak az ég csatornái" tanítja a Biblia/. Az óta vannak évszakok, az óta látszik közvetlenül a nap az égen, és azóta esik az eső, ezért látsz napsütéses időben ha esik az eső szivárvány. De az özönvíz előtt a földön csak szórt fény volt az egységes felhőtakaró miatt, egyenletes klíma volt az északi sarktól a déli sarkig, és nem esett eső, csak a reggeli és esti hőmérséklet ingadozás következtében a pára lecsapódott, ez táplálta a növényeket. A föld tengelye még függőleges volt, a meteor becsapódása okozta a mai ferdeséget. Ezt iskolában nem tanítják, ilyen dolgokat, nézeteket csak hosszas utánjárással találsz, és a hívő tudósok nem állítják, hogy ez ezer százalék, hogy így volt, hiszen több ezer éve történt, és tisztességesebbek annál, sem hogy tényként állítsanak feltételezéseket, ezt meghagyják az ateista tudósoknak, akik pontosan és tévedhetetlenül tudnak évmilliárdokkal ezelőtti eseményeket is.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. okt. 18. 12:35
 54/68 anonim ***** válasza:
73%

Ezeket a sületlenségeket honnan veszed? Egyrészt ember nemrég óta létezik, és akkor a dinoszauruszok már régen ki voltak halva, dinoszaurusz és ember soha nem találkozott még.

"özönvizet bocsájtott a földre"

Abban mindenki egyetért, hogy ez az özönvíz nem volt más, mint a víz betörése a gibraltári szoroson keresztül a mai Földközi-tenger területére. Kár, hogy te még nem hallottál erről.

"így minden ember meghalt, kivéve 8-at, meg minden állatból kettőt"

Két állatból nem lehet populációt felépíteni, ezt te is tudod, szóval az egész történeted már csak ezen a kijelentésen elbukott. Plusz ha minden állatból vennénk kettőt, akkor sem férnének el a Földön lévő összes hajón összesen, és akkor a takarmányt még nem is említem.

"A Bibliát valló tudósok úgy vélik, az özönvizet egy meteor becsapódása idézte elő, melynek következtében a földkéreg alatti vizek a nyomás következtében a felszínre törtek, és az erős vulkanikus tevékenység hatására, amit szintén a meteor becsapódása váltott ki, a földet körül vevő egybefüggő felhőtakaró eső formájában lehullott. /40 napig tartott/."

Ezt az égbekiáltó ökörséget egyetlen tudós sem vallja, még a hívők sem, ugyanis a Földön összesen nincs annyi víz, hogy az el tudjon önteni mindent. Ha az összes jég megolvad, ha az összes pára eső formájában leesik, akkor is csak kb. 40 méterrel nőne a vízszint, ami nem sok... Most is 170 méter tengerszint fölötti magasságon vagyok...

Továbbá a meteorbecsapódás nem hogy elősegíti a csapadékképződést, hanem a hatalmas hő és a felvert por miatt amúgy is megnövekedett üvegházhatás miatt még növekszik is a páratartalom a levegőben.

"De az özönvíz előtt a földön csak szórt fény volt az egységes felhőtakaró miatt, egyenletes klíma volt az északi sarktól a déli sarkig"

Erről egy elsős gyerek is látja hogy marhaság. T1z növényből kilenc simán megdöglene, ha sosem látná a napot, a magvak nem csíráznának, stb.

"Ezt iskolában nem tanítják"

Nem, mert ilyesmiről csak a szellemi fogyatékosokból és analfabétákból álló hitgyülidben esik szó csak.

"ilyen dolgokat, nézeteket csak hosszas utánjárással találsz"

Nem csoda, szerencsére a hozzád hasonló férgek még mindig kisebbségben vannak.

És kérlek, ha már lövésed sincs semmiről, legalább ne terjeszd a szánalmas marhaságaidat.

2010. okt. 18. 14:08
 55/68 A kérdező kommentje:
Tehát, ha jól értelmezem Noé a dinoszauruszokat nem vitte fel a bárkára, mert azok romlottak voltak. Egy állat hogyan lehet romlott??? Csak ösztöne van. Ilyet hogy lehet mondani, a kutyádnak se adsz enni, mert kiássa a veteményest? Nem direkt csinálja, hanem ösztönből. Ez a Noé gyerek nagy zsoldos volt.
2010. okt. 18. 14:41
 56/68 anonim ***** válasza:
55%

Kedves "A Jézusba vetett hit reményt ad"!

Örülök, hogy Isten végül megteremtett téged, így te lehetsz a legtökéletesebb lény ezen a Földön. Remélem egyszer megérinthetlek.

2010. okt. 18. 16:59
 57/68 A kérdező kommentje:

Találtam egy érdekes dolgot:

[link]

Az özönvíz tehát összesen közel 1 évig tartott, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az élet visszatérése is időt igényelt.

A szabadban élő, felnőtt elefántbika napi táplálékigénye hozzávetőlegesen 170 kg növény, de a nőstény 150 kg-mal is beéri. Legyen ez napi 80 kg, mert be van zárva. Tehát 365*80=29.200 kg fű növény. Tehát csak a két elefántnak közel 60 tonna étel kellett és ez csak EGY állatfaj! a ragadozókról már nem is beszélek, mert gondolom zebrából többet vitt fel, hogy etetni tudja az oroszlánokat. Bár gondolom erre is van magyarázat.

2010. okt. 18. 17:35
 58/68 anonim ***** válasza:
18%

Szia!

Igen van magyarázat. ;-)

A fiatal egyedek kevesebb helyet foglaltak el, kevesebbet ettek, és könnyebben lehetett velük bánni. Azért kellett állatokat vinni a fedélzetre, hogy az Özönvíz után szaporodhassanak, és újra betölthessék az egész Földet. Ráadásul a fiatalabb egyedek esetén nagyobb az esély arra, hogy utódokat nemzenek.

Ha a dinoszauruszokra tekintünk, elmondhatjuk, hogy nagy részük - ha nem is mind - tojásrakó volt. A valaha talált legnagyobb dínó tojások kb. 30 cm nagyságúak voltak. A tojásból nemrég kikelt fiókákat, még egy év eltelte után is, amíg a bárkában voltak elég könnyen lehetett kezelni.

A víz mennyiségével kapcsolatosan ajánlom figyelmetekbe az un. vízlemez-elméletet. A Biblia szerint a Teremtés leírásában olvashatunk arról, hogy a Földet víz borította, aztán egy "raqia" választotta el a felül lévő vizeket az alul lévő vizektől. Vagyis a földkéreg alatt egy vízréteg helyezkedett el. A Biblia az Özönvíz leírásánál is hivatkozik a "nagy mélység forrásaira".

Üdv. Péter

2010. okt. 18. 18:37
 59/68 A kérdező kommentje:
Jójó, ez rendben van! Manapság több, mint 1 millió állatfaj él, ebből számítsuk le a vízi állatokat, illetve az azóta kifejlődött állatfajokat, annak ellenére, hogy itt valaki megmagyarázta, hogy nem fejlődnek ki újak. Tehát az özönvíz korában megmentésre váró fajok száma legyen kb. 500.000. És akkor még nem beszéltünk az ivóvíz tárolásáról, az étel tárolásáról, az ürülék eltávolításáról. Fél millió állatot összeszedni a különböző kontinensekről... hát. Az odaszállítása pedig megint probléma, mert akkor nem tudta berakni egy kamionba. Vagy megmagyarázta a gepárdnak, hogy ne egyél meg, gyere el erre a címre holnapra? Nem hiszem. Kenguru hogyan jött át a tengeren Ausztráliából? Tudom, hogy mindenre van mellé magyarázat, de pontos adat nincs és ésszerű magyarázat sincs. Vagy csak nekem furcsa az, hogy egy ember nyakába vette a világot összeszedte a dzsungel mélyéről az Andok tetejéről, a sivatag közepéből az összes kis és nagy állatot, a ragadozók pedig nem ették meg. Majd felrakta az összeset egy hajóra 1 évig etette valamivel (senki nem tudja, hogy mivel) az állatokat, itatta és ganézta. Érdekes.
2010. okt. 18. 20:20
 60/68 anonim ***** válasza:
23%

Kedves "A Jézusba vetett hit reményt ad"!

Örülök, hogy Isten végül megteremtett téged, így te lehetsz a legtökéletesebb lény ezen a Földön. Remélem egyszer megérinthetlek.

A Biblia azt tanítja: Az ember szíve szüntelenül gonosz, kora ifjúságától fogva. Mivel meggyőződésem, hogy a Biblia igaz, ez alól magam sem lehetek, és nem is vagyok kivétel. Az őszinte ember első imája ez kell legyen Isten felé: Könyörülj rajtam, mert bűnös vagyok. Azt a szót hogy bűn, a ma embere annyira ledeklarálta, hogy időnként már dicséretnek számít, és büszkélkednek vele emberek, hogy ők bizony bűnösek. De eredeti jelentésében az, hogy valaki bűnös azt jelentette, hogy semmire való utolsó mocsok! Én tudom, hogy te magad tartod jónak, és Istent gonosznak, de hidd el, pont fordítva van. Isten szent és igaz, mi meg semmire való utolsó mocskok vagyunk. Te meg én teljesen egyformán, Isten előtt legalább is. Kettőnk köz csak az a különbség, hogy én már beláttam, Istennek van igaza, te pedig még nem. De hiszem, hogy Isten még nem mondott le rólad, és lesz az életedben egy hely és egy időpont, amikor Isten megtalál, és könyörül rajtad. Mert velem szemben lehetsz igaz, de Istennel szemben nem. Olyan soha sem lesz, hogy Isten ül a vádlottak padján és te a bírói székben. Ez pont fordítva lesz. Még akkor is, ha ezt nem hiszed, és csak nevetsz rajta. De te is tudod a közmondást, az nevet, aki utoljára nevet. Rajtam meg sértegetéssel, gúnnyal nem találsz fogást, nem tudsz olyan rosszat mondani rólam, ami ne lenne igaz, és én ezt sajnos tudom magamról. Csak én már nem magamra nézek, hanem Jézusra. Ha Ő egy olyan emberért mint én, képes volt kereszthalált halni, akkor én nagyon értékes vagyok, de csak vele, benne, és általa.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. okt. 19. 10:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!