Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha van Isten miért engedi...

Ha van Isten miért engedi ezt? Ez katasztrófa! Magyarázza meg valaki?

Figyelt kérdés
Mennyi éhező, kiszolgáltatott, bántalmazott, árván maradt gyerek van!
2010. jan. 1. 09:31
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
61%

1:a biblia félreérthetetlenűl kijelenti: az egész világ a gonosz hatalmában van, e világrendszer istene sátán. ő gyűlölködő, álnok, és kegyetlen. ezért a befolyása alatt álló világ tele van gyűlölettel, megtévesztéssel, és kegyetlenséggel.

2:az emberek az édenkerti lázadás óta tökéletlenek. hajlanak arra, hogy harcoljanak az uralkodásért, ami háborúkhoz, elnyomáshoz, és szenvedéshez vezet.

3: bajokkal terhes idő, és előrre nem látható események. vannak olyan dolgok, amit nem közvetlenűl sátán okoz, "véletlen".

2010. jan. 1. 10:00
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megengednie, megtörténik ez megától is.
2010. jan. 1. 10:36
 3/30 anonim ***** válasza:
66%
valójában mégis megengedi. miért? amikor sátán rávette ádámot és évát, hogy szegüljenek szembe Istennel, felmerült egy fontos kérdés. sátán nem Isten hatalmát vonta kétségbe, hanem azt vitatta, hogy joga van e uralkodni. azáltal, hogy hazugnak állította be Istent, olyannak, aki visszatart valami jót az alattvalóitól, lényegében azzal vádolta Istent, hogy rossz uralkodó. sátán azt sugalta, hogy az embereknek jobb dolguk lenne Isten uralma nélkűl. megtámadta a szuverenitását, azaz az uralkodási jogát.
2010. jan. 1. 10:41
 4/30 anonim ***** válasza:
ez a jehovás dualista szemlélet, ami teljesen bibliaellenes
2010. jan. 1. 12:03
 5/30 anonim ***** válasza:
69%
Hol vannak?Én szivesen befogadok egy éhező,árván maradt gyermeket.Akár kettőt is.
2010. jan. 1. 12:24
 6/30 anonim ***** válasza:
Magunk idézzük elő, nem várhatjuk, hogy majd mindent megcsinál helyettünk, és mi kedvünkre gonoszkodhatunk, ő meg majd szépen mindent helyrerak. A tetteinknek következményei vannak. Az éhező és árva gyerekek sorsáért legnagyobbrészt az emberi önzés a felelős.
2010. jan. 1. 13:13
 7/30 anonim ***** válasza:

miaz hogy megengedi?

mindenki maga vállalta be szerintem,hogy lejön a pokolba!

Snki nem volt kényszerítve,de hogy tovább fejlődjünk muszály megtanulni milyen ez...

ne aggódj,a túlvilágon nincsenek éhezők és szenvedők..ezért is kell ittlenni,hogy megértsük mi az szenvedni..ennek vannak áldozatai,ők a fejlettebb lelkek..isten nem enged ilyen sorsot egy kevésbé fejlett léleknek,mert annak nincs értelme a fejlődés tekintetében...

ez van.

2010. jan. 1. 13:28
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Te hány éhezőnek adtál kenyeret, hány árván segítettél? De nem bántani akarlak, a világ gondját te sem, én sem tudom megoldani. Én még ateista koromban azt mondtam azoknak az embereknek, akik Isten szeretetéről beszéltek: Ha volna ilyen Isten, nem engedte volna, hogy gyermekek ezreit gázosítsák el az Auschwitzi haláltáborban. Amikor megtértem, és beszélő viszonyba kerültem Istennel, megkérdeztem tőle, miért engedte? azt válaszolta: nem az a tragédia, ha egy ember meghal, hanem ha a lelke elkárhozik. Értsd jól kérlek! Ami Auschwitzban történt, az nagyon is tragédia, és borzasztó, hogy emberek! ezt elkövették. Hangsúlyozom emberek tették, Isten tudtával, a nélkül semmi nem történhet. Nem Isten akaratából, ezt Isten nem akarta, de megengedte. Mert van rosszabb Auschwitznál. A kárhozat. Olvastam egy 15 éves magyar zsidó fiúról, aki keresztén lett, és Kiss Ferenc orvosprofesszor gyülekezetébe járt. Kiss Ferenc el tudta volna, és el is akarta intézni, hogy ne vigyék el. De ő azt mondta, nem akarja megúszni, megy és vállalja azt a sorsot, amit a nácik a zsidó népnek szántak, hogy ott bizonyságot tehessen népe tagjainak Jézus Krisztusról. Isten nem csak megengedi a borzalmakat az életünkben, hanem ott van velünk. Ezt emberektől sosem fogod elfogadni, én sem tudtam. De ha majd Istentől kapsz válasz a kérdéseidre, el fogod tudni venni, akkor is ha nem érted.
2010. jan. 1. 13:43
 9/30 anonim ***** válasza:
64%
Mennyi éhező, kiszolgáltatott, bántalmazott, árván maradt gyerek van! -Ez azt bizonyítja, hogy nincs isten, vagy azt, hogy sz*rik a világra. XD -.-
2010. jan. 1. 15:27
 10/30 anonim ***** válasza:
91%
vagy Istennek azon állítását, hogy ember uralkodik emberen, a saját kárára. érdekes, hogy az embereknek csak arra kellene Isten, hogy kihuzza őket a bajból. az, hogy Istennek milyen elvárásai vannak az emberek felé, nem érdkel szinte senkit. váltsd meg te a világot, ha ilyen bátran ítélsz.
2010. jan. 1. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!