Ha van Isten miért engedi ezt? Ez katasztrófa! Magyarázza meg valaki?
"És bárkivel ott van a szenvedésben, aki ezt igényli."
Ezt nem értem. De komolyan. Ez szadizmus. Megtehetné, de nem teszi, hogy megakadályozza.
Szadizmus? Az anya is megtehetné, hogy megírja a gyereke helyett a házit, de nem teszi, mert azt akarja, hogy a gyerek maga tanulja meg és értse meg.
Tényleg hű de nagy szadizmus.
Például azt, amit 50 év után elég sokan elfelejtettek, hogy tisztelni kéne egymást és egymás életét.....A háború után, személyes túlélők mesélték nekem, olyan rend és fegyelem mint '45 végén, még sosem volt. És nem a rendszerek miatt, hanem azért, mert örültek, hogy éltek, meg hogy volt kihez szólniuk.
De nem fogok többet írni a hozzászólásodra, mert elég negatív és kötekedő a hozzáállásod a témához, szélsőséges példákat sorolsz fel, ott pedig a szabályok is szélsőségesek.
Azt kellene már felfognia mindenkinek, hogy a vallás, az olyan dolog, amiért szenvedni és áldozni kell, nem pedig sorsjegy vagy ingyen belépő a milliárdosok klubjába.
Ez az egész elképzelhetetlen egy olyan embernek, aki olyan életfilozófiával él, hogy "mindegy mi van, csak jól éljek", vagy "egyszer élünk" és hasonlók. Ezek az emberek egyáltalán nem értik meg, hogy vannak, akiknek nem fontos az élet, a nyugalom és a kényelem.
De mindegy....
"szélsőséges példákat sorolsz fel, ott pedig a szabályok is szélsőségesek"
Kénytelen vagyok felhívni rá a figyelmedet, hogy te magad írtad, hogy Auschwitzban ott volt Isten.
Ennek fényében milyen szélsőséges példáról van szó? Vagy a szélsőségekért nem Isten felel? Ugyan már.
Mi minősül szélsőségnek? A gyerekrák nem? A fogyaték nem? Vagy csak a rák? Vagy csak a 18 év alatti?
"Azt kellene már felfognia mindenkinek, hogy a vallás, az olyan dolog, amiért szenvedni és áldozni kell, nem pedig sorsjegy vagy ingyen belépő a milliárdosok klubjába."
Jó, hogy ezt írtad. Euklidész mondta ezt: "A matematikához nem vezet királyi út." Szóval az ismeretelméletért és filozófiáért ugyancsak. Vagy talán azt gondolod, hogy 5 percnyi gondolkodás van amögött, amit írok? Vagy mondjuk a felkészültebb ateisták csak úgy odavetik neked a véleményüket? Azért nekünk nem kellett megdolgozni? Nem hiszem.
Nem kötözködöm, hanem rossz a magyarázatod.
"Ez az egész elképzelhetetlen egy olyan embernek, aki olyan életfilozófiával él, hogy "mindegy mi van, csak jól éljek", vagy "egyszer élünk" és hasonlók. Ezek az emberek egyáltalán nem értik meg, hogy vannak, akiknek nem fontos az élet, a nyugalom és a kényelem."
Nem is tudom leírni, hogy mennyire mellélőttél. Kifejezetten nem az az életfilozófiám, hogy mindegy mi van, csak jól éljek. Nem is élek jól. Igen, egyszer élünk. Talán ezért értékesebb számomra más élete. Mert azt hiszem, hogy neki sincs öröklét, csak az, ami itt megadatik neki. Neked nem fontos az élet, a nyugalom? A kényelem meg más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!