Vki magyarázza már el? (Japán katasztrófa)
szal megtörtént ugye ez a szörnyűség Japánba és most azt mondják h Los Angeles részét is meg Havaii partjait is fenyegeti ez cunami. És azt nem értem h Japántól ezek a
helyek tök messze vannak akkor most h érhet oda a cunami ?Nem vok egy földrajz zseni ezért kérdezem mert nem értem:/
Ezek tobb tizmeter magas hullamok- vagyis a parton nonek meg akkorara es a nyilt vizen nem is latszodnak sajnos :(
Foldrenges utan nagy eselye van a cunamiknak.
Jah es az epicentrumtol indul szoval mas partokat mas idoben er el.
Es valami hihetetlen sebesseggel szaguld vegig az oceanon.
Nezz meg par ismeretterjeszto csatornat, most biztos lesz a temaba vago musor adason.
Erdekes animaciokat is szoktak kesziteni a tektonikus lemezek es foldalatti vulkanok mukodeserol hogy erthetobb legyen az egesz!
Am az is lehet hogy a Szent Andras toresvonal miatt aggodnak, hogy a foldrenges hatasara ott is megindult vmi a melyben es esetleg a tektonukus lemezek 'mocorognak' sajna pont ebbe a vonalban van Los Angeles meg San Francisco is...
Ah eleg osszetett ez az egesz, en se focis vagyok, szerencsere mi jo helyen vagyunk a Karpat-medenceben globalis felmelegedes, jegkorszak meg foldrenges szempontjabol is :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!