A teremtés elmélet hogyan magyarázza a dinoszaurusz csontokat?
Sehogy, de miért is kellene magyaráznia neki erről? Csak azért, mert nem említi őket, még nem zárja ki a létezésüket.
A Biblia csak a teremtés tényét közli, nem a folyamatát és módszerét.
Mondok egy hasonlatot: vajon az emberek gyártották-e a számítógépet, ami előtt ülsz? Szó szerinti értelemben nem, hiszen a munka nagy részét gépek és robotok végzik, nem az emberek a két puszta kezükkel. Na de ki készíti, programozza, és felügyeli a gépeket, amik a gyártást végzik? Hát emberek. így a számítógépre azt mondjuk, hogy emberalkotta szerkezet.
A Biblia csak annyit ír, hogy Isten megalkotta a világot, rajta az élőlényeket, a természeti jelenségeket, meg az embert. Azt nem mondja, hogy hogyan. Miért ne tehette volna, hogy megalkotja a természet törvényszerűségeit, amiket úgy rendezett el, hogy abból csillagok, galaxisok, Naprendszer, evolúció, dinoszaurusz, szupravezető és minden más dolog létrejöhetett, amit itt tapasztalunk. Szó szerinti értelemeben a természeti törvények hozzák létre ezeket, de a valódi alkotó Isten.
Titus Pullo!
1.
Sehogy, de miért is kellene magyaráznia neki erről? Csak azért, mert nem említi őket, még nem zárja ki a létezésüket.
Én nem azt mondtam, hogy kizárja. De azért kéne magyarázni erről, mert én ezt kérdeztem. Párszor beszélgettem nagyon hívő emberrel és mindegyik félrebeszél, nem a kérdésre válaszolnak. Egyszerűen ez összeakad a hittel és nem kívánatos téma, ahogy észreveszem. A csontok tények, a Biblia pedig egy történet, ezért nem értem miért kell értetlenkedni ezzel. Jó védik a hitüket, ez is ok, csak ha egy ember pl hazudik (ezzel NEM ezt akarom mondani, hogy az Egyház hazudik!!!) és összeakadnak a szavai, előbb-utóbb azt mondja, hogy jó feladom, ezekre már nem tudok magyarázatot adni. Tudom, hogy ez a hitről szól, hogy higgyem el!!!
Szóval csak kérdeztem, hogy erre mi a válasz, engem nem érdekel, hogy miről szól ez, meg az, mit mond egy pap, ha látna egy Velocyraptort Noé bárkáján. Mert azt valamiért nem vitte fel.
Kedves kérdező!
A kérdésedre a választ Péter megírta. Az a baj veletek, hogy tőlünk hívőktől elvárjátok, hogy mindig mindenre pontosan tudjuk a válasz. Rossz hírem van, nagyon sok kérdésre nem tudjuk a válasz. Vannak olyan kérdéseitek amire a válaszban bár biztos vagyok, de megmagyarázni nem tudom, főleg nem úgy, hogy azt ti elfogadjátok. Honnan tudom, hogy van Isten? Személyes megtapasztalásokból. De hiába mondom ezt azoknak, akik nem akarnak hinni a Biblia Istenében, ők az én megtapasztalásaimat rendszeresen megmagyarázzák, hogy az nem Isten volt, csak a körülmények szerencsés egybeesése. Én szeretem a szerencsés véletlen egybeeséseket Istennek tulajdonítani. A Kedvenc szerencsés véletlen egybeesésem a Bibliából, amikor ketté válik a vörös-tenger. Izrael ki jön Egyiptomból, az akkori világ legkorszerűbb hadserege meg a nyomukban. Aztán beszorulnak egy olyan helyre, ahonnan nincs kiút. Aztán kiderül, hogy még is van. A vörös-tenger a "véletlenül" pont akkor feltámadt szél hatására ketté válik, "véletlenül" pont ott a hol Izrael táborozik, és "véletlenül" pont annyi ideig, hogy Izrael át tudjon kelni. A fáraó és serege sajnos igen peches volt, mert mire rájuk került a sor, "véletlenül" el állt a szél. Nekem túl sok ebben a történetben a véletlen ahhoz, hogy higgyem, nem áll mögötte senki. Nekem túl sok a véletlen az életemben ahhoz, hogy higgyem, nem áll mögötte senki. Nekem túl sok a véletlen az evolúciós történetben ahhoz, hogy higgyem, megtörténhetett magától. Az a rossz hírem, hogy az evolúcióban Isten léte mellet sem hiszek, mert Isten nem az evolúciót hozta létre, hanem megteremtette a világot. Ne kérd hogy bizonyítsam, nem tudom. Akkor honnan tudom, hogy teremtett és nem evolúciót csinált? Onnan hogy Ő /Isten/ ezt állítja magáról. Én nem tehetek mást, mint hogy elhiszem neki. Akinek a cselekedeteit én meg tudom magyarázni, az nem lehet Isten. És nekem az sem okoz semmilyen problémát, hogy Isten olyan dolgokra is képes, amit én nem tudok felfogni, megmagyarázni. És az, hogy sokan nem hisznek a Bibliában, nem nekem probléma. Persze, ha látok valakit énekelve a szakadék felé sétálni, az nem tölti el örömmel a szívemet, hogy de jó, majd jól lezuhan, úgy kell neki, miért nem hitte el mikor mondták neki, hogy az út végén szakadék van.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kedves kérdező.
A Bibliában szereplő teremtéselmélet emberközpontú...nincs szükség rá, hogy dinoszauruszokat idekeverjük...bolygókról és galaxisokról sincsen szó. A Biblia az emberhez szól, és Istennel való kapcsolatát mutatja be, illetve azt, ahogyan az ember képletesen eltávolodott a Teremtőtől, s csak a mindenség, a világ egésznek tekintésével nyerheti vissza Isten kegyelmét. Ennyi...többről nincsen szó...Ha 300 000 000 év múlva megint lesz egy humanoid faj a bolygónkon, ilyen szellemi fejlettségben mint mi, akkor az ő "bibliájukban" sem lesz szó mirólunk, maximum egy nagyon enyhe említéssel, mert egy szentirat nem erről szól, az nem tudomány, hanem tanítás. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"Honnan tudom, hogy van Isten? Személyes megtapasztalásokból."
Ezt eddig háromszor írtad le, csak amennyit én láttam, és háromszor kérdeztem rá, hogy milyen "személyes tapasztalásod" van, ami azt, és csak is azt jelenti hogy Isten létezik. Egyszer sem adtál rá választ.
"random sztori a tengerről meg fáraókról"
Először is azt kéne alátámasztani, hogy ez a sztori egyáltalán igaz, és csak aztán elmélkedni.
Azért marhára érdekes dolog, hogy amióta létezik a videó, tömegkommunikáció, satöbbi, bármi, amivel dokumentálni lehetne a "csodákat", azóta nem történnek csodák. Ellenben régen meg nagyon sok. Érdekes.
"kkor honnan tudom, hogy teremtett és nem evolúciót csinált? Onnan hogy Ő /Isten/ ezt állítja magáról."
Isten nem állít semmit, a Biblia meg nem írja le a módját annak, hogy Isten hogyan teremtette a világot, tehát a hívől akár el is fogadhatnának minden erre vonatkozó tudományos nézetet, aztán kipótolhatnák azzal, hogy mindezért Isten a felelős. De nem teszik, kajakból letagadnak mindent. Miért? Mert hülyék, jobb magyarázatot nem tudok erre.
"Az evolúcióban hívők miért hiszik el, hogy az ősember tetőtől talpig szőrös volt?"
Pl. azért, mert a szőr nem maradt meg fosszíliaként, viszont az azt körülvevő kőzetekben látszanak a csíkok. Ezért. Amúgy megkérdeztem a nyolcéves lányomat, és pár perc gondolkodás után tudta a választ. Ebből csak azt tudom levonni, hogy neked még ennyi eszed sincs.
"Mégis mindig csak Isten létét kérdőjelezik meg."
Mert nincs egy szál kézzelfogható okuk sem arra, hogy a létét egyáltalán feltételezzék, nemhogy tényként elfogadják.
"Na most magyarázza el nekem valaki, hogy egy uszony hogy tud lábbá alakulni."
Tizedik osztály. Ha büdös volt iskolába járni/tanulni, ne máson kérd számon a saját lustaságodat.
"És ráadásul a mutáció sohasem jelent minőségi javulást, hanem kifejezetten romlást. Ez tény."
És ezt honnan szedted? Most találtad ki? Tény az eszed tokja.
1. Az evolúcióban hívők miért hiszik el, hogy az ősember tetőtől talpig szőrös volt?
Ezt pusztán egy 3 éves kisgyerek is képes kilogikázni, ha jobban körülnéz a majmok és az emberek körül. Ez nem hit kérdése.
2. A mutálódott uszonyból semmi más nem lehet, csak uszony.
Ha nekem az ősember szőrére nincsen bizonyítékom, akkor neked miért van az uszonyra, hogy az csak uszony maradhat?
3. Ráadásul a mutáció sohasem jelent minőségi javulást, hanem kifejezetten romlást.
Ha láttad a Waterworld című filmet, abban is látni, hogy a világot elöntötte a víz és az ember szép lassan átalakul a környezetéhez, tudom, hogy csak film (csak egy példát mondtam) de egy élőlény alkalmazkodik a környezetéhez, és hosszú évek alatt a teste is kezd, nyilván véletlenül élnek egyre tovább az emberek. Tény. Ez is hátrány? valahol biztos.
"Pl. azért, mert a szőr nem maradt meg fosszíliaként, viszont az azt körülvevő kőzetekben látszanak a csíkok. Ezért. Amúgy megkérdeztem a nyolcéves lányomat, és pár perc gondolkodás után tudta a választ. Ebből csak azt tudom levonni, hogy neked még ennyi eszed sincs."
Ja értem, te nagyon okos! Ha egy emberi csontváz mellett megtalálod egy kecske szarvát, akkor az azt jelenti, hogy annak az embernek szarva volt. Gratulálok neked, meg a te eszedet öröklő kölködnek.
"Na most magyarázza el nekem valaki, hogy egy uszony hogy tud lábbá alakulni."
"Tizedik osztály. Ha büdös volt iskolába járni/tanulni, ne máson kérd számon a saját lustaságodat."
És persze amit a 10. osztályban tanítanak, az mind tény.
Röhejes vagy.
"És ráadásul a mutáció sohasem jelent minőségi javulást, hanem kifejezetten romlást. Ez tény."
És ezt honnan szedted? Most találtad ki? Tény az eszed tokja.
Az életből, te nagyon s.egg. Hiroshimában milyen gyerekek születtek a mutáció miatt, zsenik, szupermanek? A down szindróma génmutáció következménye. Láttál már egyetemista, orvos, vagy tanár down szindrómást? Vagy te is az vagy?
14:06
Mi a baj, felidegesítettelek? Én csak kérdeztem valamit amit mindenki kikerül, most te meg már a fajok kialakulásánál tartasz, meg nem tom mikről beszélsz, nem olvastam el amit utoljára írtál, mer látom, hogy elborult az agyad. Nyugi van, csak kíváncsi voltam valamire. Ennyi. Én nem akarok semmit megmagyarázni, abban hiszek amit a józan eszem diktál. Nekem furcsa, ha magától kettéválik egy tenger ugyanakkor nem furcsa, ha találnak egy Ankylosaurus csontot Európában. Ha meg hiba van a gépezetben el kell ismerni. Mellesleg paleontológus vagyok... ezért vagyok kíváncsi erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!