A keteszténység elismeri, hogy Isten választott népe a zsidó?
"Miért hazudsz Irán kapcsán? Ez egy teokratikus köztársaság, ahol a hatalom Allahé, akit Ali Hámenei, a legfelsőbb vezető képvisel. Itt a hatalom forrása a Korán és Allah, rájuk esküdnek fel a vezetők is. A törvénykezés, a bíráskodás is a Koránon alapul. Ez a leginkább elkötelezett iszlám ország"
Irán síita irányzatot követi ami egy kis szekta. A muszlimok 85-90%-a szunnita és hamis szektának tekinti a síita irányzatot. Te meg azt akarod behazudni hogy Irán áll az iszlám világ élén? :)
"Bizonyítatlan meséken nincs mit cáfolni, így vitáról sincs szó. Te hazudozol, mások meg jót röhögnek rajtad. Ez nem viza, ez egy fanatikus kínos vergődése, akit senki nem vesz már komolyan."
Nem olvastad a Bibliát? Mert az népek kiirtására szólít fel. Sőt, azt is írja öld meg a saját gyermeked ha más vallást akarnak követni. Vagy talán tagod ezeket ?
Mi a problémád? Attól még Iránban a hatalom közvetlenül Allahtól ered, a Koránra esküdnek fel, stb... Nem hazudtam semmiben.
Amúgy érdekes, hogy USA kapcsán nem zavart, hogy ott a keresztények többsége valami karizmatikus, pünkösdi szekta tagja. Ezek a szekták összesen alig adnak pár százalékot a teljes kereszténységen belül.
Szóval nem tudom mit óbégatsz most Irán miatt.
"Szóval nem tudom mit óbégatsz most Irán miatt."
A szokásos, nem vág egybe a vágyálombeli mesevilágával. De hogy az USA-t valami kereszténység szószólójának képzelje, az igen, szóval ezt a hazugságot meg egyből tényként kezeli.
Ilyenekre mondják hogy valláskárosult, akiknek már annyira eltorzult a realitásérzéke a hitük következtében, hogy képtelenek megkülönbözetni a valóságot a képzelgéseiktől.
Így viszont nem is hatnak rájuk az észérvek.
"Mi a problémád? Attól még Iránban a hatalom közvetlenül Allahtól ered, a Koránra esküdnek fel, stb... Nem hazudtam semmiben."
De abban hazudtál hogy Irán az iszlám világ vezetője.
"Amúgy érdekes, hogy USA kapcsán nem zavart, hogy ott a keresztények többsége valami karizmatikus, pünkösdi szekta tagja. Ezek a szekták összesen alig adnak pár százalékot a teljes kereszténységen belül.
Szóval nem tudom mit óbégatsz most Irán miatt."
Akkor megint hazudsz mert az USA-ban a lakosság 50% a protestáns, 20 % pedig katolikus. Ezek a legnagyobb keresztény irányzatok.
A bálványimádók abban a tévhitben vannak, hogy az Egyház I-ten "új népe", mindamellett elismerik Izrael választottságát. ( [link] - bár ez csak katolikus)
"Az iszlám viszont mivel csak a Koránt fogadja el, ezért elutasítja a zsidók választottságát is?"
Az iszlám (a Korán) elismeri, hogy a Tóra is "Allahtól" ered, így szükségképp Izrael választottságát is, mivel az a Tórában van kijelentve.
"De abban hazudtál hogy Irán az iszlám világ vezetője."
Hát ha Allah oda nevezett ki magának Legfelsőbb Vezetőt, akkor annak kell lennie.
"Akkor megint hazudsz mert az USA-ban a lakosság 50% a protestáns"
Akkor hol is hazudtam? Ebben a legtöbb neoprotestáns szekta. A világ össz keresztényeinek pár százalékát teszik ki.
Szeretnék kérni mindenkit hogy ne szidja a Bibliát és ha lehet akkor ez a jövőbeli kérdéseknél is legyen így.
Matekból is vannak olyan dolgok amiket nem értek, mégse mondom a matekra azt hogy hamisítvány.
"Az iszlám (a Korán) elismeri, hogy a Tóra is "Allahtól" ered, így szükségképp Izrael választottságát is, mivel az a Tórában van kijelentve."
Te miről beszélsz? :) Az iszlám az eredeti Tórát fogadja el, nem a jelenlegi össze vissza hamisított Tórát. Izraelnek nincs semmiféle választottsága. Az iszlám szerint Isten minden néphez küldött prófétákat nem csak a zsidó néphez.
"Hát ha Allah oda nevezett ki magának Legfelsőbb Vezetőt, akkor annak kell lennie."
Mond te miről beszélsz? Azt felfogtad hogy a muszlimok 90%-a hamis szektának tekinti a síitát? És te mégis behazudod hogy ők az iszlám világ vezetői? :)
"Akkor hol is hazudtam? Ebben a legtöbb neoprotestáns szekta. A világ össz keresztényeinek pár százalékát teszik ki."
Mutatnál erre valami statisztikát? Egyébként is van ott még 20% katolikus és a jelenlegi elnök is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!