A keteszténység elismeri, hogy Isten választott népe a zsidó?

"A cionizmusra érti a másfél pipás"
Értem én. De a cionizmushoz a legtöbb kereszténynek semmi köze. Vagyis párhuzamot vonni a kettő között (ráadásul a megfogalmazása alapján kizárólag azért, hogy sértegessen és provokáljon) egy elég ocsmány hazugság.

"A baj valószínű, hogy abban rejlik, hogy egy kalap alá veszik az egész kereszténységet az emberek. Ez ugyan az a jelenség, amikor a kereszténységet a katolikus egyházzal azonosítják sokan."
Ez másoknál igaz is lehet, de a másfél pipás simán egy kereszténygyűlölő troll, aki rendszeresen hazudozik különböző kérdések alatt hogy provokálja a keresztényeket. Olyan hazugságai vannak, mint hogy a nácik keresztények voltak, hogy Jézus egy bálvány, hogy a muszlim terroristákat az USA pénzeli, meg hasonló nevetséges agymenések. A stílusáról gyerekjáték felismerni.

Az Ószövetségben a zsidók voltak a választott nép.
Isten mindenkit meg fog ítélni a cselekedetei szerint függetlenül attól hogy ki milyen származású. Az Ószövetségben is és az Újszövetségben is vannak erre igék.

Sehol se olvastam arról az Újszövetségben, hogy a zsidók maradtak volna továbbra is a kiválasztott nép, a keresztények pedig csak "másodszülöttek". Pont ezért kérdeztem. Péter apostol a keresztényekről így ír:
"Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, tulajdonul kiválasztott nép vagytok, hogy annak dicsőségét hirdessétek, aki a sötétségből meghívott benneteket csodálatos világosságára."
Hogy jön le neked ebből, hogy "másodszülöttek" a keresztények? Pont, hogy inkább az új választott nép.

"Értem én. De a cionizmushoz a legtöbb kereszténynek semmi köze. Vagyis párhuzamot vonni a kettő között (ráadásul a megfogalmazása alapján kizárólag azért, hogy sértegessen és provokáljon) egy elég ocsmány hazugság."
Az egész keresztény világ támogatja a cionizmust. Sőt, a keresztény világ hozta létre Izraelt és ma a keresztények elnéznek mindent Izraelnek, még a népirtást is. Izrael bármit megtehet a palesztinokkal, a keresztény világ nem szól semmit.
Ha van is olyan keresztény aki nem támogatja a cionizmust akkor is azt kell hogy vallja hogy Isten etnikai alapon kiválasztotta a zsidó népet és felsőbbrendűnek tekinti azt mivel ezt írja a Biblia.

"Az egész keresztény világ támogatja a cionizmust"
A mesevilágodban lehet. Csak az pechedre a valósággal nagyon nem vág egybe. Úgyhogy felesleges is többet válaszolnom, hisz én csak a való világ tényeivel kapcsolatban tudnék érvelni. A mesevilágodban általad ténynek képzelt dolgokat nem tudom cáfolni.

"A mesevilágodban lehet. Csak az pechedre a valósággal nagyon nem vág egybe. Úgyhogy felesleges is többet válaszolnom, hisz én csak a való világ tényeivel kapcsolatban tudnék érvelni. A mesevilágodban általad ténynek képzelt dolgokat nem tudom cáfolni."
Szóval azt mondod a keresztény világ a palesztinokat támogatja? :) Neked közöd nincs a való világ tényeihez és te és mesevilágban ha azt mond a kereszténység nem támogatja a cionizmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!