Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keteszténység elismeri,...

A keteszténység elismeri, hogy Isten választott népe a zsidó?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha elfogadja a Tórát, akkor azt is, hogy Isten a zsidókat választotta népéül? Az iszlám viszont mivel csak a Koránt fogadja el, ezért elutasítja a zsidók választottságát is?

2023. máj. 28. 11:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/163 anonim ***** válasza:
60%
Nem, hiszen a kereszténység alapja Jézus, aki a teljes emberiséget váltotta meg.
2023. máj. 28. 13:27
 12/163 anonim ***** válasza:
63%

"Nem, hiszen a kereszténység alapja Jézus, aki a teljes emberiséget váltotta meg.

"

Jézus maga mondja hogy csak a zsidókhoz jött. Például mikor egy görög nő kért tőle segítséget, először nem akart neki segíteni Jézus.

2023. máj. 28. 13:31
 13/163 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
67%

"Jézus maga mondja hogy csak a zsidókhoz jött. Például mikor egy görög nő kért tőle segítséget, először nem akart neki segíteni Jézus."

Aztán meg mégis segitett, utána meg már mindenki felé nyitni kezdett, lásd a mátét.

2023. máj. 28. 13:44
 14/163 anonim ***** válasza:
39%
A keresztények szerint a zsidóság Isten választott népe *volt*, méghozzá Ábrahám hite miatt arra választotta ki őket Isten, hogy tőlük szülessen a világ megváltója. Ez 2000 éve megtörtént, kiválasztott szerepük ezzel beteljesedett.
2023. máj. 28. 13:54
 15/163 anonim ***** válasza:
24%

Drakula, felesleges neki válaszolni. Csak egy kereszténygyűlölő troll, aki kényszeresen próbálja sározni a keresztényeket bármilyen kérdés alatt. Direkt azt várja hogy válaszolj, csak hogy beléd köthessen. Szóval az egyetlen jó megoldás, ha úgy teszel, mintha a kommentjei nem is léteznének.

Úgysincs már az oldalon kb senki, aki még komolyan veszi.

2023. máj. 28. 14:12
 16/163 anonim ***** válasza:
34%

"Aztán meg mégis segitett, utána meg már mindenki felé nyitni kezdett, lásd a mátét."

Először konkrétan azt felelte Jézus a görög nőnk hogy takarodj innen kutya. Olyan meg nincs hogy először kijelenti hogy csak a zsidókhoz jött, majd azt mondja, bocs én mindenkihez jöttem :)

2023. máj. 28. 14:38
 17/163 anonim ***** válasza:
34%

"Csak egy kereszténygyűlölő troll, aki kényszeresen próbálja sározni a keresztényeket bármilyen kérdés alatt."

Nem tudtam hogy a valláskritika egyenlő a kereszténygyűlölettel :)

"Úgysincs már az oldalon kb senki, aki még komolyan veszi."

Ha te reagálsz a hozzászólásimra akkor más is fog :)

2023. máj. 28. 14:40
 18/163 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
68%

"Először konkrétan azt felelte Jézus a görög nőnk hogy takarodj innen kutya. Olyan meg nincs hogy először kijelenti hogy csak a zsidókhoz jött, majd azt mondja, bocs én mindenkihez jöttem :)"

A keresztényeknél van.

2023. máj. 28. 14:42
 19/163 anonim ***** válasza:
27%
Igen a keresztény vallás tele van ilyen ellentmondásokkal. Én ezekre hívom fel a figyelmüket, amiért azt kapom vissza tőlük hogy kereszténygyűlölő vagyok :)
2023. máj. 28. 14:46
 20/163 anonim ***** válasza:
83%
Jézus a zsidókhoz jött, az apostolait pedig azzal bízza meg, hogy hirdessék az Evangéliumot az egész világon. Tamás apostol például Indiáig jutott, ahol jelenleg is van egy nagyon ősi keresztény közösség. Bertalan apostolról úgy tartják, hogy a mai Örményország területén hirdette, ahol 60 körül vértanúságot szenvedett. Péter apostol Rómában is tanított, majd ott halt meg, János apostol a Kis-Ázsiai görög városokban járt.
2023. máj. 28. 14:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!