Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keteszténység elismeri,...

A keteszténység elismeri, hogy Isten választott népe a zsidó?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha elfogadja a Tórát, akkor azt is, hogy Isten a zsidókat választotta népéül? Az iszlám viszont mivel csak a Koránt fogadja el, ezért elutasítja a zsidók választottságát is?

2023. máj. 28. 11:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/163 anonim ***** válasza:
35%

"Jézus a zsidókhoz jött, az apostolait pedig azzal bízza meg, hogy hirdessék az Evangéliumot az egész világon."

Nem igaz. Jézus azt mondta az apostoloknak hogy csak a zsidókhoz menjenek.

2023. máj. 28. 15:00
 22/163 anonim ***** válasza:
32%

Valószínűleg te örömödet leled a hazudozásban és a bibliai versek kiforgatásában, valami különleges kielégülést okozhat neked :)

Tudod, amikor valami keresztényellenes iszlám oldalon olvasol egy kiragadott mondatot a Bibliából, érdemes lenne a szövegkörnyezetet is elolvasni. Persze ez már neked lehet megterhelő.

2023. máj. 28. 15:04
 23/163 anonim ***** válasza:
23%

"Valószínűleg te örömödet leled a hazudozásban és a bibliai versek kiforgatásában, valami különleges kielégülést okozhat neked"

Nem hazudok. Ti keresztények viszont annál inkább hazudoztok gátlástalanul. De akkor itt a lehetőség. Mi hazugság abban amit írtam?

"Tudod, amikor valami keresztényellenes iszlám oldalon olvasol egy kiragadott mondatot a Bibliából, érdemes lenne a szövegkörnyezetet is elolvasni. Persze ez már neked lehet megterhelő."

Elolvastam a szövegkörnyezetet is. Jézus kijelentette hogy csak a zsidó néphez jött. Másik versben pedig azt mondja a tanítványoknak hogy csak a zsidókhoz menjenek. Ebből semmilyen szövegkörnyezet nem teszi elfogadhatóvá hogy Jézus mindenkihez jött.

2023. máj. 28. 15:10
 24/163 anonim ***** válasza:
30%

"Valószínűleg te örömödet leled a hazudozásban és a bibliai versek kiforgatásában, valami különleges kielégülést okozhat neked "

Pont ezért ne adjuk meg neki ezt az örömet. Hadd találjon végre egyszer életében valami értelmesebb hobbit, miután senkit nem érdekelnek többé a hazugságai :)

2023. máj. 28. 15:26
 25/163 anonim ***** válasza:
23%
Látod, én bibliai versekkel támasztom alám amit állítok és logikusan érvelek, ti keresztények viszont csak rágalmaztok. Mindig ez van.
2023. máj. 28. 15:35
 26/163 tgt ***** válasza:
52%

Jézus valóban kijelenti, hogy ő csak a zsidókhoz jött és nem akart segíteni a kánaáni asszonynak.

"Jézus azután elment onnan, és visszavonult Tírusz és Szidón vidékére. És ekkor egy kánaáni asszony, aki arról a környékről jött, így kiáltozott: Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! Leányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek! Jézus azonban nem válaszolt neki egy szót sem. Erre odamentek hozzá a tanítványai, és kérték: Bocsásd el, mert utánunk kiáltozik. De ő így felelt: Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz. Az asszony pedig odaérve leborult előtte, és ezt mondta: Uram, segíts rajtam! Jézus erre így válaszolt: Nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak. Az asszony azonban így felelt: Úgy van, Uram! De hiszen a kutyák is esznek a morzsákból, amelyek gazdájuk asztaláról lehullanak. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Asszony, nagy a te hited, legyen úgy, amint kívánod! És meggyógyult a leánya még abban az órában."

2023. máj. 28. 15:48
 27/163 anonim ***** válasza:
52%

Ámen!

2023. máj. 28. 16:04
 28/163 anonim ***** válasza:
23%

"Jézus valóban kijelenti, hogy ő csak a zsidókhoz jött és nem akart segíteni a kánaáni asszonynak."

Na hát :) Egy keresztény aki nem hazudik :)

2023. máj. 28. 16:33
 29/163 anonim ***** válasza:
29%
Izrael az elsőszülött; a pogány nemzetek közül való hívek pedig, azaz, akik a Krisztus teste, ők a másodszülöttek. Független attól, hogy tévelyegnek jelenleg, egy tény az, hogy ők az elsőszülöttek, avagy a "kiválasztottak".
2023. máj. 28. 18:17
 30/163 anonim ***** válasza:
0%

Hol írja a Biblia, hogy a keresztények másodszülöttek? Idéznéd kérlek?

2023. máj. 28. 19:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!