Van akit Isten csak kárhozatra teremtett és bármit tesznek elkárhoznak lásd beliálfiai? (Ez igazságos?)
Biblia, Ószövetség:
Zsoltárok 62,10
Tiéd Uram a kegyelem is. Bizony, Te fizetsz meg mindenkinek az ő cselekedetei szerint!
Jeremiás 17,10
Én az Úr vagyok az aki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő utai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint.
Biblia, Újszövetség:
Róma 2,6
Aki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint.
1Korintus 3,8
A plántáló pedig és az öntöző egyek, de mindenki a maga jutalmát veszi a maga munkája szerint.
Jelenések 20,12-13
És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elött; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva az ő cselekedeteik szerint.
És a tenger kiadá a halottakat, akik őbenne voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
Isten előre tudta, hogy amikor Mózesen keresztül beszélt a fáraóval, az ellen fog állni neki. Ez nem predesztináció, hanem előre tudás. Az, hogy Isten belelát a szívekbe, nem jelenti azt, hogy ő szándékosan okozza a szív keménységét, vagy hogy ő szándékosan okozza, hogy valaki elvesszen. A fáraónak megvolt a lehetősége 9-szer is, hogy alárendelje magát Istennek. Isten csak kihasználta a helyzetet, mert tudta, hogy lesz egy ember (a fáraó), aki erősebbnek képzeli majd magát őnála, és sanyargatni fogja az ő népét. Szóval Isten kb. azt mondta, "Na, akkor megmutatom neki, hogy ki az erősebb, és ennek az a nagyon pozitív hozadéka lesz, hogy az emberek, akik hallanak majd a fáraó esetéről az egész világon, félni fognak engem."
üdv, a javuló Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!