A keteszténység elismeri, hogy Isten választott népe a zsidó?
"Izrael az elsőszülött; a pogány nemzetek közül való hívek pedig, azaz, akik a Krisztus teste, ők a másodszülöttek."
Szóval vannak a zsidók, akik elsők és felsőbbrendűek, és van a többi pogány nép, akik közül ha valaki keresztény lesz, abból lehet másodrendű :))) Ez is mutatja mennyire primitív, egyenlőtlen, diszkriminatív beteg vallás a zsidó és a keresztény is.
"Szóval vannak a zsidók, akik elsők és felsőbbrendűek, és van a többi pogány nép, akik közül ha valaki keresztény lesz, abból lehet másodrendű"
Nem, csak szokásod szerint benyeltél valami ostobaságot. De persze tőled mit is várjon az ember...
Te olvastad, hogy mit kértem? Idézd nekem, hogy a keresztények "másodszülöttek", idézd, hogy továbbra is a zsidóság a kiválasztott.
"Nem, csak szokásod szerint benyeltél valami ostobaságot. De persze tőled mit is várjon az ember..."
Nem nyeltem be semmit. A keresztények nyelték be ezt a nevetséges zsidó tanítást. Minden keresztény valamilyen szinten benyeli hogy a zsidó nép kiválasztott, felsőbbrendű, Isten őket jobban szereti stb. Ezért van az hogy a kis Izrael csicskáztatja a keresztény világot.
#35 Adtam választ, az Újszövetségben, mint könyvrészben erről olvashatsz. Nem lesz minden szó szerint leírva... Ha pedig azt hiszed, hogy igen, akkor mielőtt ezt gondolnád, gondolkodj el azon, hogy csak az tórában hány olyan tanítás található, avagy igazság, ami nincs szó szerint leírva.
A kiválasztott dolgot meg el kellene felejteni, itt egy családról van szó, nem egy szektáról. Az isten a családjába fogadja be az embereket, és aszerint még is neveli őket.
"Minden keresztény valamilyen szinten benyeli hogy a zsidó nép kiválasztott, felsőbbrendű, Isten őket jobban szereti stb"
Tehát csak a hazudozásra futja. Szokásos fanatikus színvonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!