Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keteszténység elismeri,...

A keteszténység elismeri, hogy Isten választott népe a zsidó?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha elfogadja a Tórát, akkor azt is, hogy Isten a zsidókat választotta népéül? Az iszlám viszont mivel csak a Koránt fogadja el, ezért elutasítja a zsidók választottságát is?

2023. máj. 28. 11:54
 111/163 anonim ***** válasza:
93%

"Ha egyszer 5 ezer évvel ezelőttről már semmi nem maradt fenn honnan tudod hogy nem volt te féleszű?"

Akkor mutass nekem 4000 éves konkrét bizonyítékokat te féleszű.

"Az Újszövetségből semmi nincs a Koránban."

Akkor Jézus életét honnan lopta Mohamed? Ószövetségből?

"Az Ószövetség esetében pedig a Korán szerinti sokkal hitelesebb logikusabb erkölcsösebb mint az Ószövetségi verzió tehát a Korán szerinti az eredeti."

Ezek továbbra se összefüggő dolgok. Attól, hogy valami erkölcsösebb, még nem lesz hitelesebb. A logika nálad meg elég relatív. Szerintem sokkal logikusabb és minden arra utal, hogy Mohamed fogta a meglévő bibliai történeteket, amiket a környezetében élő zsidóktól és keresztényektől hallott, majd saját tetszése szerint átírta. Mivel ez a verzió sokkal logikusabb, ezért ez a hiteles.

2023. máj. 29. 15:27
 112/163 Potyondi Gergely ***** válasza:
24%

109-es.

Bocsánatot kérek amiért a kilencven valahányas ember válaszával provokáltalak.

Még hogy ha egy másik vallásnál is de hiszel Istenben és ez nagyon jó.

A baj az hogy amikor a Bibliát kritizálod azzal megpróbálod megtörni az emberek Bibliába vetett hitét.

Szépen kérlek hogy hagy abba.

Ne akarj a pokolba kerülni.

Ha engem lelocsolnának benzinnel és felgyujtanának és 50 évig égnék az is végtelenszer jobb lenne mint amilyen a pokol valójában.

2023. máj. 29. 16:29
 113/163 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, hiszen a valós tények nem is utalnak rá, hogy egyetlen muszlim próféta is létezett volna Mohamed előtt. Szóval ezek alapján a Korán egy mesét ír le, nem pedig az igazságot."

Nem tőled kérdeztem. Ez nem zavar? Miért szólsz bele? A te hazugságaidat már ismerem. A többi vallásban pedig egyéretlmű bizonyítékok vannak hogy mindig is létezett iszlám.

"De ha tudsz, mutass egy Mohamed előtti muszlim prófétát! Nos?"

Plédául Jézus muszlim próféta vagy például azok a próféták akiket a Biblia említett ők muszlimok. De lehet hogy Buddha és Zarathustra, és Konfuciusz is muszlim próféták voltak.

2023. máj. 29. 17:27
 114/163 anonim ***** válasza:
100%
Tehát az érved annyi, hogy más vallások prófétáit hazudod muszlimnak. Lol :D
2023. máj. 29. 17:30
 115/163 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor mutass nekem 4000 éves konkrét bizonyítékokat te féleszű."

Már mutattam te féleszű és mindenre behazudtad hogy nem bizonyíték. De akkor tessék:

A zoroasztrizmus és iszlám sok egyezést mutat. Világ egyik legrégebbi létező vallása. Kb 4 ezer éve alakult. Nem tisztán, de monoteista vallások közé sorolható. A mindenséget teremtő egyetlen és jóságos Istenben hisznek. Ahura Mazdáét-nak nevezik aminek jelentése Bölcs Úr. Iszlámban szintén megtalálható az Úr elnevezés Istenre illetve a bölcsesség mint Isten tulajdonsága. Náluk is megjelenik a prófétaság, Zarathustra nevű próféta személyében. A prófétának adott kinyilatkozás szerint ő teremtette a világot, vele együtt az embert is, aki eredendően jó. Ez újabb három egyezőséget jelent. Teremtő Isten, aki kinyilatkoztatást küld a prófétáknak és itt kiderül, az ember eredendően jó.

További egyezés hogy szerintük Isten mindenhol összhangot és rendet tart fenn, bizonyos meghatározott törvények által. A Nap és a csillagok szabályos mozgása, a Hold időszakos növése és fogyása, a szabályos távolság, amelyben a föld és a fellegek egymástól megmaradnak, a növényzet szabályos növekedése, a szelek járása, a világosság és sötétség, a nappal és éjszaka szabályos váltakozása, kísérő jelenségeikkel: az álommal és az ébrenléttel, a természetnek ezek a megkapó jelenségei utalnak és bizonyságot szolgáltatnak egy Mindenható Hatalom létezésére, aki nemcsak Teremtője, de Fenntartója is a Világmindenségnek. Mindenhol összhangot és rendet tart fenn, bizonyos meghatározott törvények által. Tehát ebben is megegyezik az iszlám tanítással.

Isten tulajdonságaiban is egyezés van. Kiemelt tulajdonságai: jóakarat, igazságosság, jámborság, tökéletesség és örökkévalóság.

További azonosságok az iszlám vallással csak röviden:

- Menny és Pokol létezése

- Lélek hallhatatlansága

- Gonosz szellemi lény ami a Sátán megfelelője aki el akarja téríteni az embereket rossz irányba

- Az ember szabad választási képessége és az ezzel együtt járó felelőssége

- Az igaz és helyes életelvek, az erkölcsi törvény fontossága

- Halottak feltámadásának tanítása

- Az Ítélet napja

- Gonosz végső bukása

- Az örök élet tökéletessége, mint végső üdvösség

2023. máj. 29. 17:30
 116/163 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor Jézus életét honnan lopta Mohamed? Ószövetségből?"

Jézus élete nincs benne a Koránban te féleszű. Van néhány Korán vers amiben Jézus szerepel de az élete nincs benne. Igazából még a neve sem egyezik. Jézus valódi neve saját anyanyelvén Ísó, a Korán pedig azt Írja Ísá. Tehát nem Jézus. Valójában a keresztények még azt sem tudják mi Jézus valódi neve és a Korán nem ezt a hibás nevet vette át.

"Ezek továbbra se összefüggő dolgok. Attól, hogy valami erkölcsösebb, még nem lesz hitelesebb. A logika nálad meg elég relatív. Szerintem sokkal logikusabb és minden arra utal, hogy Mohamed fogta a meglévő bibliai történeteket, amiket a környezetében élő zsidóktól és keresztényektől hallott, majd saját tetszése szerint átírta. Mivel ez a verzió sokkal logikusabb, ezért ez a hiteles."

Már megbeszéltük hogy a jelenlegi Tóra hamisítvány a tudományos álláspont szerint. Teológiai szempontból pedig ha a Korán erkölcsösebb, akkor hitelesebb is. Az úgy érdekes lenne hogy egy ember erkölcsösebb tanítást hoz össze mint maga Isten :) Hiába állítod hogy csak átírta a történeteket. Mert akkor az lenne hogy a hamisítány erkölcsösebb, hitelesebb, logikusabb mint az eredeti ami nem lehetséges. Egyetlen értelmes magyarázat hogy a Korán tartalmazza az erdeti tanítást.

2023. máj. 29. 17:41
 117/163 anonim ***** válasza:
0%

"A baj az hogy amikor a Bibliát kritizálod azzal megpróbálod megtörni az emberek Bibliába vetett hitét."

Én csak felhívom a kerestzények figyelmét arra hogy egy hamisított vallást követnek, az iszlám pedig Isten igazi vallása.

"Ne akarj a pokolba kerülni.

Ha engem lelocsolnának benzinnel és felgyujtanának és 50 évig égnék az is végtelenszer jobb lenne mint amilyen a pokol valójában."

Na hát ha tisztában vagy azzal hogyan végezheted, akkor miért hiszel vakon a kereszténységben ami tele van ellentmondásokkal, hibákkal, erkölcstelenséggel, erőszakkal? Honnan tuidod hogy nem az iszlám a helyes út?

2023. máj. 29. 17:45
 118/163 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak annyit tesz hogy mindkettő monoteista és dualista. Semmi kapcsolat nem következik belőle a két vallás közt.

Ráadásul teli van a két vallás alapszintű eltérésekkel, amik bizonyítják hogy nem közös forrásból fakadnak. Angra Mainyu például nem egyezik meg az ábrahámita vallások Sátánjával, hisz nem teremtett leny, nem valami bukott angyal, hanem egy pusztító szellem ami ugyanúgy öröktől fogva létezik, mint maga isten. Vagy ott a vallásukat az elemi szinten átható tűztisztelet, aminek semmi nyoma az iszlámban. Vagy ott van a rengeteg különbség az erkölcsi tanítások terén. Az iszlám erkölcs több pontja is a zoroasztrizmusban bűn. Például szerintük minden bűn, ami nem egyezik meg a természetes renddel, így a férfi-nő kapcsolatok esetén bűn az egyneműek kapcsolata, de ugyanúgy a nőtlenség, vagy épp az iszlám poligámia.

Szóval ezzel teljesen mellélőttél. Más próbálkozás esetleg?

119/163 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát az érved annyi, hogy más vallások prófétáit hazudod muszlimnak"

Az az érvem hogy sok más vallás sok tanítása egyezik az iszlámmal, ami nem lehet véletlen.

120/163 anonim ***** válasza:
100%

"Én csak felhívom a kerestzények figyelmét arra hogy egy hamisított vallást követnek, az iszlám pedig Isten igazi vallása."

Akkor én csak felhívom a figyelmed, hogy más vallások utólagos meghamisítását követed. Ugye milyen kedves vagyok?

2023. máj. 29. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!