Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keteszténység elismeri,...

A keteszténység elismeri, hogy Isten választott népe a zsidó?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha elfogadja a Tórát, akkor azt is, hogy Isten a zsidókat választotta népéül? Az iszlám viszont mivel csak a Koránt fogadja el, ezért elutasítja a zsidók választottságát is?

2023. máj. 28. 11:54
 121/163 anonim ***** válasza:
100%

"Az az érvem hogy sok más vallás sok tanítása egyezik az iszlámmal, ami nem lehet véletlen"

Persze hogy nem véletlen. Mohamed sok más vallásból lopta a sajátját.

2023. máj. 29. 17:47
 122/163 anonim ***** válasza:
0%

"Ez csak annyit tesz hogy mindkettő monoteista és dualista. Semmi kapcsolat nem következik belőle a két vallás közt."

Szóval ha ennyi sok azonosság van a két vallás között az szerinted véletlen? :)

"Ráadásul teli van a két vallás alapszintű eltérésekkel, amik bizonyítják hogy nem közös forrásból fakadnak"

Szóval sem mondtam hogy 100%-ban azonosak te szerencsétlen :) Nem is kell hogy azonosak legyenek 100%-ban ahhoz hogy meg lehessen állapítani hogy közös forrásból származnak.

"Szóval ezzel teljesen mellélőttél. Más próbálkozás esetleg?"

Azzal hogy midenre behazudod, nincs összefüggés, csak újra és újra bizonyítod gátlástalan hazudozó vagy.

2023. máj. 29. 17:50
 123/163 anonim ***** válasza:
0%

"Persze hogy nem véletlen. Mohamed sok más vallásból lopta a sajátját."

Ha kivesszük az iszlámot, ezek a vallások akkor is sok sok tanításban egyeznek, tehát akkor is kellett hogy legyen egy közös forrás. Vagy akkor szerinted egymástól is lopak? :)

2023. máj. 29. 17:52
 124/163 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor én csak felhívom a figyelmed, hogy más vallások utólagos meghamisítását követed. Ugye milyen kedves vagyok?"

Engem nem zavar ha az iszlámot kritizálod amig nem hazudozol. A baj viszont az hogy csak hazugságokra vagy képes. Másképp nem tudod kritizálni az iszlámot. Még azt is letagadtad, hogy a Tórát meghamisították, pontosabban nem akartál válaszolni. Így nem tudlak komolyan venni.

2023. máj. 29. 17:55
 125/163 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval ha ennyi sok azonosság van a két vallás között az szerinted véletlen?"

Pont azt bizonyítottam, hogy azonosság egy sincs, és még hasonlóság is csak kettő van. Egyértelmű, konkrét különbség viszont jó pár. Szóval semmi nem utal arra, hogy bármilyen közös eredetről is szó lenne, hisz két alapjaiban különböző vallásról beszélünk, néhány felületes hasonlósággal.

Az, hogy ilyen konkrétumtól mentes hasonloságokra behazudod, hogy összefüggés, természetesen nem bizonyíték semmire.

Szóval, a zoroasztrizmussal bebuktad, valami más esetleg?

2023. máj. 29. 18:00
 126/163 anonim ***** válasza:
100%

"Ha kivesszük az iszlámot, ezek a vallások akkor is sok sok tanításban egyeznek, tehát akkor is kellett hogy legyen egy közös forrás"

Nem éppen, hiszen egyetlen pont sincs a felsorolásban, ami ne származhatna akárhonnan is.

2023. máj. 29. 18:01
 127/163 anonim ***** válasza:
100%

"Engem nem zavar ha az iszlámot kritizálod amig nem hazudozol."

Akkor jó, mert nem is tettem. Eddig csak arra vezettelek rá újra és újra, hogy amivel mentegetni próbálod a hitedet, egyiket sem bizonyítja semmi.

Mint a mesebeli "eredeti Tórád", ami nem létezik, mint az "erkölcsös Noéd", akit a Korán valójában kegyetlen, bosszúszomjas embernek ír le, vagy épp mint az általad "azonosságnak" képzelt teljesen általános hasonlóságok két vallás között.

Kíváncsi várom, tudsz-e valaha is olyan érvet mutatni majd a Korán mellett amit nem ennyire gyerekjáték cáfolni (meg persze amire értelmesebb reakcióra is telik tőled, minthogy hazugságnak titulálod a téged cáfoló tényeket). De valahogy kétlem...

2023. máj. 29. 18:05
 128/163 anonim ***** válasza:
0%

"Pont azt bizonyítottam, hogy azonosság egy sincs, és még hasonlóság is csak kettő van. Egyértelmű, konkrét különbség viszont jó pár. Szóval semmi nem utal arra, hogy bármilyen közös eredetről is szó lenne, hisz két alapjaiban különböző vallásról beszélünk, néhány felületes hasonlósággal."

Mi az hogy nincs azonosság te féleszű? :) Egy rakás azonosságot soroltam fel. És ezek csak azok amiket megtaláltam szóval ennél még több is van. Az ilyen hazugságokkal csak azt éred el hogy senki nem vesz komolyan. És persze hazugnak könyvel el alapból.

2023. máj. 29. 18:15
 129/163 anonim ***** válasza:
0%

"Nem éppen, hiszen egyetlen pont sincs a felsorolásban, ami ne származhatna akárhonnan is."

Ja igen, te vagy az a retardált fogyatékos aki kiirta ezt a kérdés többször majd minden azonosággra rávágta hogy nem egyedi azonosság :) Akkor is elmagyaráztam nekerd hogy nem létezik olyan hogy egyedi azonosság mert ha valami azonossg, onnantól nem lehet egyedi de nem fogtad fel :)

2023. máj. 29. 18:17
 130/163 anonim ***** válasza:
100%

Az azonosság teljes egyezést jelentene, és pont ilyen nincs egy sem a két vallás közt.

Egyedi azonosság pedig pont van peldául a Tóra és a Korán közt, hisz Mohamed rengeteget lopott belőle. Peldául a próféták nevei mind egyedi azonosságok.

Szóval megint csak hazugságokkal próbálod takargatni hogy csúfos bukta lett az érved.

2023. máj. 29. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!