Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biztosan Isten szólított meg?

Biztosan Isten szólított meg?

Figyelt kérdés

János apostol így idézte Jézus szavait:

"...Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem..."

Honnan tudhatja egy hívő ember,hogy a Pásztor(Jézus) szólította s nem saját gondolatait,skizofrén hangokat,netán tradíciók,vallásos hagyományok szólították meg?

#pásztor #isteni hang #skizofrén hang
2023. ápr. 21. 03:23
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Caution!

Csedben kérdezem,gúnyolódás nélkül:

Neked sosem szoktak gondolatok megfogalmazódni az elmédben hallható hangok nélkül?

Sosem szoktál képtelen dolgokat álmodni?

Sosem szoktál vívódni magadban hallható szavak nélkül,de érveket ütköztetve érvekkel?

Ha igen,szoktál,ne félj! Nincs pszichés betegséged,sőt értelmes ember vagy!

Ha értelmes ember vagy,ne ítélj embereket betegeknek,ha ugyanúgy működik az elméük,mint a tied!

Ha nem,az nagy baj!

Elméd ugyanis üres és csak a sapka tartására szolgál.

2023. ápr. 23. 01:50
 42/45 anonim ***** válasza:
8%

A kérdésedből úgy jön le, hogy nem tudod a saját gondolataidat "hallod" e, vagy valaki másét, erre reagáltam amit reagáltam.

Mert amit elképzelsz az a te gondolatod, nincsenek pásztorok, tűzokádó sárkányok meg parafizikális lények, akik szólnának hozzád, ezek képzeletbeli dolgok, beképzeled magadnak a létezésüket, és ez nem normális, a pszichológiában ezt téveszméknek nevezik.

2023. ápr. 23. 14:46
 43/45 A kérdező kommentje:

A "lelkiismeret hangja",mindenki számára érzékelhető hang,mely -rendszerint-nem jár fizikai rezgéssel,bár van jó és gonosz lelkiismeret.

Az értelmes ember pszichéje,érzékelése csupán annyiban megkülönböztethető a beteg pszichéjűtől,hogy az egészséges tudja mikor álmodik,mikor alkot képet-hangot a fantáziája s mikor valóságos az a kép-hang,netán a fülben érzett zúgás -csengés és mikor csupán számára hallható.

Természetesen minden ember magából indul ki és a mentálisan beteg ember abból indul ki,hogy a másik is beteg.

Ilyenkor,amikor betegnek látjuk a másik embert,pedig nyilvánvalóan nem erről van szó, érdemes elgondolkodni a gyógyulás szükségességéről!

2023. ápr. 25. 21:03
 44/45 anonim ***** válasza:
Az tény, hogy te magadból indultál ki, meg is rekedtél a saját fantáziavilágodban.
2023. ápr. 25. 23:04
 45/45 anonim ***** válasza:
44: nagyon befeszültél, de ideje ezt elengedni.
2023. ápr. 25. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!