Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mért szólított meg isten?

Mért szólított meg isten?

Figyelt kérdés

Van valaki rajtam kívül akit megszólított isten?

Kérlek meséljétek el, hogy hogyan..

És hogy ti mit tettetek ebben az esetbe..

Én nem tudom mit tegyek...

2011. dec. 9. 12:25
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
11%

Kérlek meséld el, hogy hogyan!

És hogy te mit tettél ebben az esetben!

Mert az az egész "megszólított az úr" duma eléggé hihetetlen.....

2011. dec. 9. 13:00
 2/28 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Bármilyen hihetetlen is, Isten minden embert megkeres, és megszólít. Többféle módon teszi ezt: egyrészről a Biblia, a Szentírás olyan igéket tartalmaz, amelyek igen alkalmasak arra, hogy elhomályosult elménk ajtaján "zörgessenek": "Istennek igéje élő és ható, élesebb minden kétélű fegyvernél, elhat az ízeknek és velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait."

Másrészről a Szentlélek - ez a titokzatos, harmadik isteni személy - aki "belülről" tud beszélgetni az emberrel, mintegy "forgatja", azaz ismét és ismét az ember emlékezetébe idézi a már hallott igéket, hogy végül felfogja tényleges jelentésüket, és azok megszólító erővel hassanak rá. Ezért nevezi a Szentírás az újjászületést "az Ige magvából", azaz Isten beszédéből való születésnek és mondja azt, hogy Isten "az ő igazságának Igéje által szüli újjá az embert"

Ha az ember nem utasítja vissza ezt a türelmes munkát, megvilágosítása előrehalad addig, míg tisztán szembesül az igazsággal és a megváltó kegyelem ajánlatával. Ekkor az emberé a választás, hogy szövetségre lép-e Istennel szabadítása megvalósítása érdekében, vagy sem.

Ez a döntés sorsdöntő. Az ember részéről azon múlik, hogy mit szeret jobban: önmagát vagy az igazságot. Szinte hihetetlen, hogy emberek visszautasítsák a bűn és halál fogságából való szabadítás lehetőségét. Mégis vannak sokan, akik ezt teszik. Olyan én- és kényelemszeretők, hogy inkább megmaradnak a rabszolgaságban, nem törődve azzal, hogy mi lesz a vége. Semmi változást, önmagukkal való szembefordulást, küzdelmet nem vállalnak szabadulásukért.

Aki viszont elfogadja a szabadítás ajánlatát, abban Isten további megvilágosodást és tisztulást tud teremteni. Hatalmasan megerősíti akaratát, annyira, hogy eltökélten a Megváltó követőjévé kíván lenni és mindenáron megnyerni a szabadulást. Így jut az ember "megbékélésre", újbóli összhangra Istennel és törvényével. Értelmével és lelkiismeretével tisztán látja annak igazságát, és most már egész életszemlélete, ízlése az igazság mértékéhez igazodik. Ezzel az átalakulással együtt jár a szabadulás nagy és csodálatos öröme, amely ekkor teljesen áthatja az embert. Ezt kívánom a te életedre is!

Üdv. Péter

2011. dec. 9. 15:42
 3/28 anonim ***** válasza:
76%

Azért szólított meg mert terve van a Te életeddel is.

A megszólítás történhet sokféleképpen (Biblián keresztül,késztetés,Isten másik emberén keresztül stb.)

de a lényeg,hogy ha az Úr hangját hallod,ne keményítsd meg a szíved hanem amit mond tedd meg :)

Megéri ;)

2011. dec. 9. 16:38
 4/28 yuda ***** válasza:
42%

"Isten minden embert megkeres, és megszólít. Többféle módon teszi ezt: egyrészről a Biblia..."

Nem biztos kedves Péter, mindenki olvas bibliát,sőt aki olvassa valószínűleg meg sem érti. Érdekes a felvetésed, csak nem igaz. Jó lenne persze, de nem így működik...olyan utópisztikus, maradjunk ennyiben, vagy pedig álnaív vagy...

"Másrészről a Szentlélek - ez a titokzatos, harmadik isteni személy - aki "belülről" tud beszélgetni az emberrel,..."

Kedves Péter! Honna vetted ezt?

Úgy beszélsz, mintha nem hívőkben ott lakozna Szentlélek?! Nocsak! Új bibliát írsz?

Persze, olvastam én is ilyen humbugokat, hogy mindenkiben ott lakozik isten, meg fedezd fel magadban az istent, de ez nem túl biblikus. Isten nem lakozik ott, és ha az ember magában kutakodik, nem sok jót talál, ez az igazság.

Nem vagy te buddhista, hogy a köldöködön meditálj!

Ilyenről nemcsak hogy nem ír a biblia, hanem kifejezett bűnnek tartja.

Először is a megtérés, mikor az ember behívja Jézust a szívébe, utána a vízkeresztség(bemerítkezés igaz?) és utána a szentlélek keresztség, amit nyílván fenntartással fogadsz, de attól még bibliai ige!

Amíg nem a Szentlélek temploma az ember teste, hanem bűneiben élő világi, hogy szeretnéd, hogy benne lakjon Isten, ha soha nem fogadta be? Valahol illogikus.

Gondold el, ha te nem vagy egy lakásban, hogy tudnál mégis beszélgetni valakivel. Persze, telefonon igaz? :D

Lelőttem a poénod. . .

Ha valaki befogadta Jézust a szívébe, Szentlélek benne lakik, utána már rendben van, de addig mit akarsz?

"Szinte hihetetlen, hogy emberek visszautasítsák a bűn és halál fogságából való szabadítás lehetőségét. Mégis vannak sokan, akik ezt teszik."

El is érkeztünk a lényeghez, mert már csak arról nem beszéltél.

Mintha az emberek maguktól felismernék..legalábbis úgy beszélsz róluk..Nem!

Megtérés!

Hogyan ismerik meg az emberek Istent?

Hogy írja a te bibliád? Mikor olvastál ilyeneket benne, amit írsz?

Megtérés Péter megtérés!

Megtérés pedig úgy szokott lenni, hogy hirdetik Isten ígéjét olyan emberek, akik már Istent ismerik, vele járnak. Hiteles hívők. Tudják miről beszélnek és bizonyságot tesznek a hitükről. Így működik ez, nem úgy ahogy írod.

Ekkor tesz az ember bizonyságot arról akiben hisz, és a Szentlélek együtt munkálkodik a bizonyságot tevővel, aki Isten beszédét hirdeti. Így szól Isten az emberhez, így szólítja meg Itent az ember. Bezony ám. . .

Taníthatod te Isten útjára az embereket, azt legjobb esetben vallásos emberré neveled őket, ha nem térnek meg akiknek lexikális tudásuk lesz, de Istent soha nem fogják megismerni, mert Őt hit által lehet. Nem tanulás útján. Először a hit, utána már tanulhatsz róla, nem fordítva.

Magát a bibliát is Szentlélek fogja magyarázni, ezért mondta Jézus, ha elküldi a Vígasztalót, majd Ő megtanít mindenre és nem kell más tanítson.

Hogy szeretnéd magyarázni a bibliát, mikor előtted is leplezett?

2011. dec. 9. 16:52
 5/28 tetris ***** válasza:
Biztos vagy abban, hogy az Isten szólított meg?
2011. dec. 9. 17:08
 6/28 A kérdező kommentje:

Igen biztos!

Számomra is hihetetlen a dolog...

2011. dec. 9. 17:57
 7/28 tetris ***** válasza:
Na, és mit mondott neked?
2011. dec. 9. 18:16
 8/28 anonim ***** válasza:
35%

Sziasztok!

Szerintem - kedves 6. válaszoló - nem vagyok álnaív, sem utópisztikus. Amit leírtam azt saját tapasztalatomból írtam le, és mindazok alapján amit a Bibliából megismertem. Megkérdőjelezheted ezt, de nincs sok értelme. Látod mennyi sort írtál teljesen feleslegesen, kritizálva minden gondolatomat, ahelyett, hogy a kérdezőnek válaszoltál volna. Hát lehet így is, de ez nem az ahogyan Jézus tanította...

Üdv. Péter

2011. dec. 9. 19:56
 9/28 anonim ***** válasza:
28%
Nem szólított meg téged se, mivel nem létezik.
2011. dec. 9. 20:07
 10/28 A kérdező kommentje:

Mért vitatkozol kedves utolsó hozzászóló?

Nem azt kérdeztem hogy van e vagy nincs e..

Hanem hogy kit hogy szólított meg isten!

Ahogy itt olvasgatom, elég sok embert megszólított, úgy kb ahogy engem, és ha ennyi ember ír, akkor csak kell lennie valaminek...

Belső érzéseket, amiket nem lehet megmagyarázni, csak érezni lehet az vezérelt, hogy fel tegyem a kérdést, és kíváncsi vagyok mások hogy élték meg ezt...

2011. dec. 9. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!