Mért szólított meg isten?
Van valaki rajtam kívül akit megszólított isten?
Kérlek meséljétek el, hogy hogyan..
És hogy ti mit tettetek ebben az esetbe..
Én nem tudom mit tegyek...
Itt az én történetem (az eredeti kérdésre válaszolok):
Kiskoromban jártam katolikus hittanra, énekkarba, voltam elsőáldozó, de a nevelésem azért nem volt igazán keresztényinek nevezhető. Szépen lassan ahogy teltek az évek kezdett magába szippantani a világ, de azért templomba még sokáig jártam. Aztán amikor 19 éves koromban jött egy nagy törés (az hogy mi azt nem mondom meg :)) ami miatt évekig rossz hangulatom volt és nem tudtam sehogy se segíteni rajta. Egy ideig még jártam templomba, de aztán amikor rájöttem hogy ez nem segít abbahagytam. Úgy gondolkodtam akkor hogy megpróbálom leélni az életemet minél jobban, de Isten nélkül, mert Ő úgy látszik nem törődik velem.
32 éves koromra az idő telésével szépen lassan rendeződött az életem és egyre javult ezzel a hangulatom is de Istennel még mindig nem tudtam kibékülni. Ekkor történt hogy nyaralni voltunk Krétán, és ott a befizetett idegenvezetős program keretében egy félórára benéztünk egy görög-keleti orthodox kolostorba. Nagyon szép volt, körülnéztünk kb. 10 percig aztán mentünk tovább. Aznap este azt álmodtam hogy abban a kis kolostorban lévő kápolnában vagyok (egy nagyon régi és nagyon kicsi kápolna volt ez) és mintha az elmémbe lenne helyezve egy új ismeret, egy ideig 100%-os bizonyossággal tudtam hogy Isten létezik. Korábban is hittem benne, de akkor arra a rövid időre nem hittem, hanem tudtam hogy létezik. Ez egy természetfeletti tapasztalat volt, korábban soha nem tapasztaltam ilyet. Később megtudtam hogy a kolostor szent Györgynek van szentelve, akinek a közbenjárását hitben való megerősítésért szokták kérni, mint ahogy nekem is a hit erősítésében segített. Ráadásul Szent György a védőszentem, ezért gondolom ő segített a közbenjárásával.
@gyakorivalasz2:
Bonyolódunk, bonyolódunk ismét... :(
Tudom, hogy a hipnózis egy létező eljárás. (Tanultam pszichológiát egy ideig, bár ezt a részt csak érintőlegesen, mondhatnám, szinte csak megemlítve, hogy ilyen is van.) Ennek ellenére állítom, hogy kapcsolatba hozható az okkultizmussal. Kövezz meg érte, de még a fogászati vagy egyéb területen történő fájdalomcsillapítási módszerként is az; nemhogy régmúlt események, emlékek feltárásaként.
És mint írod, a páciens részéről szükséges a hipnotizőrrel szembeni bizalom; hát anélkül nem is nagyon megy... Ez szerintem összefügg a hipnotizálhatósággal (= hipnábilitással), merthogy nem mindenki alkalmas erre. Velem nem sokra mennének, én nem hagynám magam. :)
Tehát a páciens elvileg önként aláveti magát a befolyásolásnak, innentől kezdve pedig azt csinálnak vele, amit akarnak. Persze, tudom, elmondják előtte a páciensnek, hogy ő semmi olyasmit nem fog csinálni, amit nem akar, és vannak etikai szabályok; de közel nem vagyok biztos abban, hogy ez minden esetben így történne. Egyetlen híres ellenpélda jut eszembe így hirtelen: a Mario és a varázsló Thomas Manntól. Tudom, hogy ez nem szakkönyv, de Cipolla figurája és eljárása elég jó képet fest az akkoriban terjedő hipnózisról.
A mondat értelmezéséről két járható út: Vagy köszönöm szépen, de ezen a területen maradok ilyen sötét, mint az éjszaka; vagy fogalmazz egyszerűbben, légy szíves. Ezt a mostanit ugyanis elsőre felfogtam. :)
"... biztos a keresztények sem hisznek mindenkinek, aki azt állítja Isten beszél hozzá. Egyébként... "
Szerencsére nem emlékszem olyan esetre az elmúlt 16 évből, hogy bármelyik keresztény tesó azt állította volna, hogy hangokat hall. Nem is igazán hinném el, nemhogy nem mindenkinek, de senkinek. Na, jó, talán néhányaknak.
Én magam pedig valószínűleg elájulnék ilyen esetben, úgyhogy remélem, soha nem fog ilyesmi történni velem. Nekem ez a dolog majdnem teljesen egyértelműen valami agyi difit jelez, amelynek nyílegyenes következménye a pszichiátriai kezelés.
Természetesen ez az egész csak úgy áll, ha valós fizikai hangról beszélünk.
Amiről a keresztények gyakran említést tesznek: hogy Isten / Jézus / a Szent Szellem szólt hozzájuk [hozzánk... :) ], az teljesen más. Szerintem.
Szerintem nem jó szemlélet okkult tudománynak nevezni a hipnózist. Legalábbis számomra az ilyen okkult dolgoknak mindig ilyen ezotériás varázslós íze van. De most egy eredményes kezelési módszerről van szó.
Az más kérdés, hogy nem bízol meg a hipnoterapeutákban. Én sem hiszem, hogy képes lennék annyira rábízni magam, hogy eredményes legyen.
"Nem is igazán hinném el, nemhogy nem mindenkinek, de senkinek. Na, jó, talán néhányaknak.
Én magam pedig valószínűleg elájulnék ilyen esetben, úgyhogy remélem, soha nem fog ilyesmi történni velem. Nekem ez a dolog majdnem teljesen egyértelműen valami agyi difit jelez, amelynek nyílegyenes következménye a pszichiátriai kezelés."
Ez tetszett. Régen a legvilágiasabb emberek is prófétának tartották őket, ma meg már a legmélyebb vallásosak szerint is van náluk valami "agyi difi". Érdekes mekkorát változik a világ. Amiért Jeanne d'Arc-ot szentté avatták, ma ugyan azért a zárt osztályra megy az ember.
"Ez tetszett. (...)"
Köszönöm. De remélem, nem értettél félre: Nem állítottam, hogy lehetetlennek tartom a dolgot, inkább csak nagyon valószínűtlen vagy ritka eseménynek. És azt is hozzátettem, hogy mindez valós fizikai hangok esetében áll, nem pedig a keresztények által használatos értelemben. [Pontosítok: az evangéliumi / bibliai keresztényekre gondoltam.]
Jeanne d'Arcról vagy másról ezért (sem) tudok konkrétan véleményt formálni, mert hát soha nem lehet tudni... :)
A Biblia alapján azt tudom mondani az ő látomásairól, hogy Isten szólhatott hozzá valamilyen módon; de az állítólagos "szentek" beszéde már nagyon necces, sőt...
A Bibliában ugyanis van néhány történet, melyekben Isten vagy egy angyal "szólt", "beszélt" valakikhez. Pl. Máriához, Józsefhez, a pásztorokhoz, Dániel prófétához angyalok szóltak; más prófétákhoz maga az Úristen. - De hogy ezek milyen hangok voltak, azt nem tudom.
Viszont a halottak vagy az ő szellemeik nem beszélnek. Már az ószövetségi időkben is túl nagy divat volt a halottidézés, de pl. Saul történetéből (is) látható, hogy nagyon rá lehet fázni ezzel. [Sámuelt akarta megkérdezni, ezért elment titokban egy halottidézőhöz, holott ő maga tiltotta be ezt a tevékenységet azelőtt...]
Ez is okkult dolog.
És azért gondolom a hipnózist is okkultnak vagy legalábbis azzal valamelyest kapcsolatosnak, mert - legalábbis tudomásom szerint - nem lehet tudni pontosan, hogy hogyan működik.
Eredmények lehetnek, de hát a hókuszpókuszozó "szellemgyógyászoknak" és hasonló "szakembereknek" is vannak eredményeik, legalábbis látszólag... Ezeket pedig az orvostudomány abszolúte a sarlatánság kategóriába sorolja, vagy nem?
[Az "okkult" szó jelentése "titkos, titokzatos, rejtett"; de tényleg olyan ezotériás - varázslós ízű, egyetértek. :) ]
Üdv. :)
Na jó, akkor egy konkrét eset.Érdekelt egy nő, barátság szempontjából, amit tudtam segítettem, de észrevettem, hogy valami nem stimmel.Egyszer ahogy ránéztem, ez villant be: "bejött a hazugság a kapcsolatunkba" nemtudom megmagyarázni, de ezt,hallottam belűl. Máskor meg elmentem mellette, és ezt hallottam belűl tisztán: "nem őszinte, és valamit rejteget" .Aztán máskor meg lazán dolgozgatok, és megláttam a főnököt, és olyan képszerűen
azt láttam, hogy jóban van a főnök ezzel a nővel.
De már volt, hogy aludtam, és az Úr fölrázott, és azt mondta, hogy imádkozzam.De amikor angyal beszélt hozzám, az képekben történt.Tehát többféleképp, de tudtam hogy miért szólított meg, vagy mit akart.Mondjuk az angyalosnál kellett vagy 2 év mire megértettem.
És mit étettél meg?
Bocsánat a kíváncsiskodásomért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!