Isten miért csak 6000 éve szólította me a zsidókat?
Teljesen jogos a kérdésed és őszintén szólva engem is zavar a dolog. Azonban fordítsuk meg a dolgot. (Feltételezve, hogy igaz történetekről van szó, ez most lényegtelen.) Mikor kellett volna? Akármelyik pillanatot és helyet kiválaszthatnánk és valaki utána feltehetné a kérdés, hogy miért nem előbb vagy később vagy máshol?
Egyébként ez más kérdés, de 500.000 éve a homo erectusoknak feltehetőleg már biológiailag sem voltak elég fejlett kognitív képességeik, hogy egy ilyen komplex vallásrendszert megértsenek és gyakoroljanak. Leghamarabb nagyjából 130.000 évvel ezelőtt lehetett volna csak megfelelő táptalaja a vallásnak a homo sapiens megjelenésével. De akkor is lehetne érvelni, hogy sok tízezer évnyi kulturális evolúcióra lenne így is szükség, hogy eljussanak a bronzkori vallásokig és nem lehetett volna akkor se siettetni, ha valaki készen adja át nekik korábban és nem magától fejlődik ki.
"Most tártak fel egy 500 ezer éves ősközösséget."
És az hogy derült ki hogy az 500 000 éves? Az ilyen kormeghatározások hamisak! Ma több mint 7 milliárd ember él a Földön, a Biblia szerint Noétól és fiaitól (tehát az özönvíz után) kb. 4000 évre volt szükség ahhoz, hogy elérjük ezt a népességet úgy hogy közben még háborúk, betegségek és más katasztrófák tizedelték a népességet! Ha kb. 4000 év alatt a föld népessége ilyen nagyot növekedett akkor ilyen képtelen számokkal számolva mekkora lenne a Föld népessége ma?
Üdv: Gábor
ma 21:55
Mégis mitől lennének hamisak? Nem tudom itt konkrétan mit használtak, de pl bevett módszer a kálium-argon kormeghatározás és a többi módszer is így működik. Ha a kőzet hőmérséklete 300 fok fölé emelkedik, akkor elillan belőle minden argon. Azonban a kálium 40-es számú radioaktív izotópja fix idő alatt mindig megfeleződik és az argon 40-es izotópja lesz belőle. Megnézzük, hogy az az adott ásványban mennyi a kálium és argon aránya és egy egyszerű képlettel megkapjuk, hogy mikor volt a kőzet hőmérséklete 300 fok felett. Ezt felhasználhatjuk relatív kormeghatározásra is a régészeti kontextust figyelembe véve, vagy különleges esetben egy-egy tűbortűzben megégetett követ is mérhetünk vele. Melyik része nem működik a dolognak szerinted?
A népesség növekedésének mértéke nem állandó és nem is feltétlen növekszik mindig. Az őskőkorban élő vadászó gyűjtögető közösségek számára elérhetetlen volt a népességrobbanás, mert nem tudtak hozzá élelmet felhalmozni, így nagyrészt stagnáltak vagy lassan növekedtek. A mezőgazdaság megjelenésével vált elérhetővé az élelmiszer felhalmozása és nagyobb tömegek eltartása belőle.
A te logikád alapján a mai napig növekedni kelle minden közösség számának miközben rengeteg helyen, köztük itthon is fogy a társadalom. A növekedés nem magától értetődő.
Arra pedig már nem is tudok mit mondani, hogy szerinted tényleg Noé családjától szármázik az emberiség.
6
"Mégis mitől lennének hamisak? Nem tudom itt konkrétan mit használtak, de pl bevett módszer a kálium-argon kormeghatározás és a többi módszer is így működik. Ha a kőzet hőmérséklete 300 fok fölé emelkedik, akkor elillan belőle minden argon. Azonban a kálium 40-es számú radioaktív izotópja fix idő alatt mindig megfeleződik és az argon 40-es izotópja lesz belőle. Megnézzük, hogy az az adott ásványban mennyi a kálium és argon aránya és egy egyszerű képlettel megkapjuk, hogy mikor volt a kőzet hőmérséklete 300 fok felett. Ezt felhasználhatjuk relatív kormeghatározásra is a régészeti kontextust figyelembe véve, vagy különleges esetben egy-egy tűbortűzben megégetett követ is mérhetünk vele. Melyik része nem működik a dolognak szerinted?"
Ezek a mérések nem bizonyítanak semmit! Ez egy fikció!
"Nyilvánvaló, hogy a radiometrikus eljárások nem lehetnek abszolút kormeghatározó módszerek, ahogy állítják. Egy adott geológiai rétegre vonatkozó korbecslés különböző radiometrikus módszerekkel gyakran egészen eltérő (néha százmillió évekkel is). Nincs abszolút megbízható, hosszú távú radiológiai óra." (William D. Stansfield: Science and Evolution New York, MacMillan Publishing Co, 1977, 84. oldal)
"A népesség növekedésének mértéke nem állandó és nem is feltétlen növekszik mindig. Az őskőkorban élő vadászó gyűjtögető közösségek számára elérhetetlen volt a népességrobbanás, mert nem tudtak hozzá élelmet felhalmozni, így nagyrészt stagnáltak vagy lassan növekedtek. A mezőgazdaság megjelenésével vált elérhetővé az élelmiszer felhalmozása és nagyobb tömegek eltartása belőle."
A népesség idővel hatványozódik! Ezt visszavetik háborúk, betegségek
vagy mások de idővel mindig növekedésnek indul. Ez területenként lehet eltérő. Így is áll amit mondtam! Én nem hiszek semmilyen evolúciótanos mesében! Sem őskorinak nevezett vadászó, gyűjtögető emberben! Az emberek a különböző korokban különbözően éltek mind a mai napig! Ma is vannak akik nagyvárosokban modern körülmények között élnek és vannak egyszerű körülmények között élő törzsek is a világban! Ugyanabban a korban! És ugyanez a helyzet volt a régi korokban is Pl. a Biblia említi a Hóreusokat akik barlanglakó életmódot folytattak ugyanakkor mások korszerűbb városokban éltek mint Pl. Ábrahám is Ur-ban. Mezőgazdaság pedig a Teremtéstől fogva volt. A föld sokkal gazdagabb növény és állatvilággal rendelkezett korábban mint ma.
"A te logikád alapján a mai napig növekedni kelle minden közösség számának miközben rengeteg helyen, köztük itthon is fogy a társadalom. A növekedés nem magától értetődő."
Én az össznépességről beszéltem! A másik hogy a népességcsökkenések okai a háborúk, betegségek, éhségek miatti elhalálozások, kevesebb gyerekszám különböző okok miatt (stb)! A te elméletedben ezeknek hol van a helye?
"Arra pedig már nem is tudok mit mondani, hogy szerinted tényleg Noé családjától szármázik az emberiség."
Igen onnan származik mert Isten nem hazudik!
A kérdésem tehát továbbra is fennáll! Milyen népességet számítanál erre a hosszú időre és miért?
A lepontozónak:
.
Tehát ma, 2020. aug. 17.-én a zsidó naptár szerint:
5780 Áv 27 -et írunk!
Ők pedig a Teremtéstől számítják az időt!
8
"Az idézett könyv 43 éves, ráadásul egy biológus írta, nem vegyész vagy geológus. Nem éppen a legfrissebb információ. A többire nincs mondanivalóm, kellemes nyár végét kívánok kedves Gábor!"
Azért mert az idézett könyv 43 éves és egy biológus írta nem mondhat igazat? - csak akkor ha az vegyész vagy geológus? Szerinted mindig a legfrissebb információ csak az igaz? (Tehát minden korábbi csak hamis lehet!?)
"A többire nincs mondanivalóm, kellemes nyár végét kívánok kedves Gábor!"
Pedig nagyon vártam volna tőled egy számot amely azt mutatja hogy mekkora népesség jöhet létre 500 000 év alatt és miért?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!