Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biztosan Isten szólított meg?

Biztosan Isten szólított meg?

Figyelt kérdés

János apostol így idézte Jézus szavait:

"...Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem..."

Honnan tudhatja egy hívő ember,hogy a Pásztor(Jézus) szólította s nem saját gondolatait,skizofrén hangokat,netán tradíciók,vallásos hagyományok szólították meg?

#pásztor #isteni hang #skizofrén hang
2023. ápr. 21. 03:23
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
63%

Épelméjű ember rendes hangokat hallhat, a levegő rezgései mikor a füléig eljutnak.

Nem épelméjű pedig akármit is, hogy szól hozzá a krumplifőzelék, például.

2023. ápr. 21. 19:46
 22/45 anonim ***** válasza:
18 Ezt a tied, meg a 21-esé..
2023. ápr. 21. 19:55
 23/45 A kérdező kommentje:

Mint idéztem:

"...Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem..."

Nem itt van a kulcs: Ismerni Isten szavát,a teljes Bibliát,de különösképpen Jézus tetteit,tanítását,ami alapján világos,hogy amelyik hang összecseng a Biblia hangjával,az lehet Isten hangja?

Lehet,de bizonyosság,csak akkor lehet,ha az igazolódik az idő elteltével,vagyis beteljesül.

Én szkeptikus vagyok,a magasra tisztelt beavatottak különleges képességeit illetően azok után,hogy egy Pétert Jézus Sátán szószólójaként minősített.

2023. ápr. 21. 20:31
 24/45 anonim ***** válasza:
Ha tiszta a lelked, ha a Szentlélekkel elteltél, felismered ki sugalmaz. Mindíg a béke, a szeretet, a türelem, a kegyelem hangja.
2023. ápr. 21. 20:41
 25/45 A kérdező kommentje:

24. hsz.!

Péter apostol milyen erővel gyógyított s utána Jézus kijelenti,hogy Sátán szól általa.

Nem telhet meg egyetlen ember sem annyira Szentlélekkel,hogy ne válhatna Sátán eszközévé! Sátán,a "világosság angyalaként" próbálja befolyásolni az embereket. Azt gondolom,az Íge ismerete nélkül lehetetlen megkülönböztetni Isten hangját idegen hangoktól. Te másként gondolod ezt?

2023. ápr. 21. 21:31
 26/45 A kérdező kommentje:

Caution!

Talán nem értetted,hogy azok a"hangok"(pl. tradíciók,vallásos hagyományok),nem mindig fizikai rezgések,de döntéseinket befolyásoló gondolatok.

2023. ápr. 21. 21:35
 27/45 anonim ***** válasza:

Ha a satanra fokuszalsz, azt hivod,akkor meg is kapod.

Ha erős a lelked, ha tiszta, akkor nem ér el. Az ellenség gyenge, csak a gyenge szorul ra, hogy hazudjon, az arnyrkban működjön. Aki eros az kiall bátran. Az ellenseg mindig gyenge.

2023. ápr. 21. 21:39
 28/45 A kérdező kommentje:

27.Hsz!

Ez hogyan nyilvánult meg pl.Péter esetében?

2023. ápr. 21. 22:25
 29/45 anonim ***** válasza:

Nem érdekel Péter. Én a sajat tapasztalatom, veleményem osztom meg.

Péter az első éles helyzetben 3x tagadta meg Jézus percek alatt. Nekem nem ez az etalon. Csak egy ember volt, nem Jézus.

2023. ápr. 21. 22:30
 30/45 A kérdező kommentje:

Ebben egyetértek veled!

Ezért gondolom,hogy Isten hangját,csupán Krisztus tanításai,tettei ismeretében lehet felismerni.

Nem tartom magam "mindenttudónak"s ezért kérdeztem meg mások meglátását is ebben a témában.

2023. ápr. 22. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!