Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, válaszolnátok...

Jégszív kérdése:

Jehova Tanúi, válaszolnátok néhány kérdésre?

Figyelt kérdés

Jehova tanúi!

– Mi bizonyítja számotokra, hogy a biblia „Isten szava”? (Ere mondjuk más felekezettől is szívesen meghallgatom a választ…)

– Vallásotok tiltja, hogy fegyvert fogjatok. Hogy értékelitek az Ószövetségben Józsue könyvét?

– Milyen alapon tagadjátok meg a vérátömlesztést és egyéb szervi transzplantációt?

– Elutasítjátok a Szentháromság tételét. Akkor ki a búbánat számotokra Jézus Krisztus?

– Ha jól csalódom, szerintetek sincs(!) az embernek lelke. Akkor „túlvilági ödvözülés” sincs? Akkor mi a célja a vallásotoknak, az emberi életnek?

– Tudom, mennyire várjátok az „Armageddont”. Legfrissebb számításaitok alapján ez mikorra várható? (Meg sem kérdezem: Most éppen hányadik ez a legfrissebb számítás? )

2023. ápr. 19. 17:08
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
39%
#30 Köszönöm, hogy megerősíted a "vádakat és rágalmakat". Nektek minden az, ami ellentmond a kis valóságotoknak, amiben ti vagytok az egyedüli jók, mindenki más meg az ellenség. Nyilvánvalóvá vált, hogy te az a fajta tanú vagy aki nem áldozat hanem elkövető. Jó helyen vagy, gonosz ember egy gonosz szervezetben.
2023. ápr. 21. 22:19
 32/47 anonim ***** válasza:
66%

31

Nem erősítettek meg semmit. Ha nem rágalom lenne, alá tudnád támasztani. :)) Ilyen egyszerű.

Sosem mondtunk ilyet, hogy mindenki más ellenség és csak mi vagyunk a jók. Idézd kérlek, mikor mondtunk ilyet?

Elkövető? Te aztán súlyos vádakkal rágalmazol. :)) Ráadásul ismeretlenül. Gonosz ember? Ismerjük egymást? Én nem mondtam rólad ilyet, de te mégis. Akkor kettőnk közül vajon melyikünk cselekedett helyesen?

És a szervezet sem gonosz. Azért mert te azt mondod, még nem lesz az.

2023. ápr. 21. 22:23
 33/47 anonim ***** válasza:
39%

Van elég írásotok róla. Aki nem tanú az világi. Aki "hitehagyott" az elméjében romlott stb. De már rohadt unalmas ez a színjátékod. Te vagy aki biztosan nem tud alátámasztani semmit velem kapcsolatban, mégis magas lóról dumálsz.

Nem azért lesz valami gonosz mert én azt mondom. Jó meglátás. A cselekedetei miatt az, és én annak nevezem ami. Szerinted mi a teendő, ha valaki megerőszakol valakit a gyülekezetben? Nálunk az volt, hogy traktálták a feleséget, hogy ne válljon el és bocsásson meg a férjének. Még imát is mondatni akartak a férjel, az eset után. Büntetésként csak a véni tisztségétől fosztották meg. Feljelentés nem történt. Mással ilyet azért tettek (kiváltság elvétele), mert a "hitehagyott" lányát befogadta az utcáról a gyerekével. Amikor valakit majdnem megölt az anyja és menekülni akart otthonról és segítséget kért hülyének nézték a kedves vének. És még sorolhatnám.

2023. ápr. 21. 22:42
 34/47 anonim ***** válasza:
66%

33

Igen, az világi. És? Te hogy neveznéd?

Ha nem tetszik, ne foglalkozz vele.

Nincs semmilyen színjáték, nem tudom miről beszélsz. De jó a fantáziád. :))

Amiket mesélsz nagyon sántítanak. Nem akarom azt mondani hogy nem igaz, azt se hogy igaz. Lehet nem pont így volt vagy mások a körülmények. Én ilyesmiről nem tudok, sosem tapasztaltam a gyülekezetben ilyesmit.

De nagyon szeretsz ítélkezni, miért nem lettél bíró? :)) Ha mindent olyan jól tudsz.

2023. ápr. 21. 22:57
 35/47 anonim ***** válasza:
39%
#34 20 év tapasztalatából ennyire telik? Utolsó bekezdésed elég vicces ugyanis te vagy aki ezt csinálod. Sajnálom, nekem ezek gonoszságnak minősülnek, az igazság meg nem fog megváltozni azért mert te nem hallottál róla. És van az a szint, ahol már nem lehet az emberi hibákra hivatkozva takargatni a közösségetekben lévő gonosz tetteket. Az meg, hogy az irodalmaitok valamennyire ugyan burkoltan, de lényegét tekintve ellenségnek állítja be a világiakat, a "hitehagyottakat" meg elmebajos gyűlölködőnek, az mindent elárul arról az óriási szerezetről amit köztetek megtapasztalhat az ember. Azt pedig egy sajnálommal nem lehet elintézni, főleg, hogy még az sem őszinte. Akik ott őszinték, valóban krisztusiak, azok rengeteget szenvednek. De mivel már egy a szervezet által jól felépített mókuskerékben tengetik a napjaikat, ezért vannak akik magukat hibáztatják és sosem jönnek rá mi a szenvedésük valódi okozója.
2023. ápr. 21. 23:08
 36/47 anonim ***** válasza:
66%

35

Mit kéne csináljak? Magyarázkodjak neked? :)) Ki vagy te?

Én nem ítélkeztem senki felett, te vagy az aki ezt akarja. Legalábbis nekem úgy jött le az előző hozzászólásodból.

Köztünk, a hittestvérek között szeretet van. Akkor is ha te ezt nem hiszed el. Hogy a világiakkal mi a helyzet, nagyon jól tudod ha te is jártál régen a gyülekezetbe. Nem az ellenségeink, de nem is hittestvéreink. Ha neked más a felfogásod, legyél boldog vele.

Olyan hülyeségeket mondasz, már ne haragudj, hogy az valami förtelmes. :)) Gyalázol bennünket, mintha minden rossznak mi lennénk az okozói. De persze nem lepődök meg.

Legyen szép estéd, élj olyan életet amilyen neked jól esik és hagyj másokat is úgy élni, ahogy szeretnének.

2023. ápr. 21. 23:15
 37/47 anonim ***** válasza:
39%
#36 Én se lepődök meg rajtad. Se a viselkedéseden, szép kis agyar villogtatás, kimerítő bemutató a kérdezőnek. Az utolsó mondattal egyetértünk, kár, hogy ti retorzióval éltek ha valaki a soraitokból így dönt. A folyamatos áldozat szerep is nagyon gyerekes. Ennyire azért ne menekülj a valóság elől.
2023. ápr. 22. 00:04
 38/47 anonim ***** válasza:
70%

37

Micsoda rágalmak és aljas lejáratás… De nem vártam többet tőled, csak így tovább.

Én nem vagyok áldozat, soha nem voltam. Ezt te akarod bemagyarázni, de tedd csak nyugodtan.

Én nagyon jól tisztában vagyok a valósággal, nem kell meneküljek semmi elől. Te vagy az, aki ezt teszi, de nem gond. :))

Jóéjt, fejezzük ezt be. Szia!

2023. ápr. 22. 00:17
 39/47 anonim ***** válasza:
39%
#38 Nagyon beakadt a lemez... Nem csoda, hiszen az előadásaitok és "szolgálatotok" is egy mókuskerékre épülnek. Baromságnak nevezed amiket írok? Hát ez is csak azt mutatja, hogy baromság amit az egyházatok művel. Ugyanis azt írtam le ami ott történik. Válaszolni a felvetett dolgaitokra nem mersz, inkább csak letagadod, rágalmazva a másikat. Rengeteg valláskátosult kerül ki a soraitokból, de neked semmi sem elég bizonyíték. 20 év alatt eléggé hihetetlennek tűnik, hogy az általam említettekből neked semmi nem tűnt fel. Vagy hazudsz vagy tényleg ennyire elvakult vagy.
2023. ápr. 22. 00:54
 40/47 anonim ***** válasza:
0%
7-es válaszadó! Szomorúan olvastam a fenti párbeszédet,amelyben te voltál az egyik fél. Jehova Tanúi ilyet nem csinálnak.
2023. ápr. 22. 07:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!