Jehova Tanúi, válaszolnátok néhány kérdésre?
Jehova tanúi!
– Mi bizonyítja számotokra, hogy a biblia „Isten szava”? (Ere mondjuk más felekezettől is szívesen meghallgatom a választ…)
– Vallásotok tiltja, hogy fegyvert fogjatok. Hogy értékelitek az Ószövetségben Józsue könyvét?
– Milyen alapon tagadjátok meg a vérátömlesztést és egyéb szervi transzplantációt?
– Elutasítjátok a Szentháromság tételét. Akkor ki a búbánat számotokra Jézus Krisztus?
– Ha jól csalódom, szerintetek sincs(!) az embernek lelke. Akkor „túlvilági ödvözülés” sincs? Akkor mi a célja a vallásotoknak, az emberi életnek?
– Tudom, mennyire várjátok az „Armageddont”. Legfrissebb számításaitok alapján ez mikorra várható? (Meg sem kérdezem: Most éppen hányadik ez a legfrissebb számítás? )
21
Hát ha te mondod. :)) Úgy látszik minden rossznak én vagyok az okozója, te tökéletes ember hírében állsz, egyedül én vagyok itt a rossz. Na ez van. :))
Homályosan beszélsz.. Nem tudom neked mi számít fiatalnak, de én nem érzem magam se kölyök korúnak, se idősnek.
Mit művelek magammal? Avass be. És másokkal? Mit művelek másokkal? Úristen, már a vesémbe is látsz? :))
#12.
Rég volt az, amikor én kereszténynek vallottam magam - úgy 15-20 éve!
Agnosztikus APOSTATA vagyok.
23
De, meg vagyok. A társaság is meg volt. De ők se értették a sok összefüggés télen dolgot amit nem voltál hajlandó kifejteni.
És de igen, őszinte szoktam lenni az emberekkel, ahogy a baráti társaságom is. Mi hasznom lenne belőle hogy hazudjak?
Üdv!
1.) Nekem személy szerint a természettudományos ismeretek és a történelem segített felismerni, hogy Isten szava valóságon alapul. A Biblia a Jób könyvében leírja a víz körforgását (Jób 36:27,28), ami i.e. 1400-as években íródott. Ezt tudományosan alátámasztani csak 1801-ben John Dalton tudta a Dalton törvénnyel (jóllehet Arisztotelész i.e 300 körül már elméletben foglalkozott a kérdéssel, közel is állt a valósághoz, de tudományosan csak 1801-ben lett bebizonyítva). Meglehet még említeni, hogy a Biblia beszél a Föld kerekségéről (Ézsaiás 40:22), amit Galilei is bizonyított az 1630-as években, de ezt az akkori hatalmi vallás nem fogadta el. További bizonyíték számomra, hogy a Biblia azt írja, hogy Isten szava örökké fennmarad (Ézsaiás 40:8). Rengeteg támadás érte a Bibliát (megkockáztatom, hogy egy könyvet sem ért ennyi támadás), mégis itt van a köreinkben és létezik. Még egy bizonyíték, hogy, aki picit benne van a biológiában és látja például, hogy egy növény milyen tökéletesen van felépítve,akkor gondolkozhat azon, hogy mégis hogyan lett ilyen egy ősrobbanástól, hogy ennyire tökéletes. A Biblia azt írja erről a tökéletességről, hogy Isten tulajdonságai látszanak a teremtett dolgokról (Róma 1:20). Én azt gondolom, hogy mire az ember elfogadja, hogy Isten szava valóban az, amit ír magáról (tehát, hogy igazság(Zsoltárok 119:160)) ahhoz idő kell. De ehhez szükség van kutatásra, hogy megbizonyosodjunk az igazságról, így, ha azt tervezed, hogy áldozni fogsz arra, hogy kutatással megbizonyosodj arról, hogy egy Alkotó kezet műve a Biblia, ahhoz innen is sok sikert kívánok! Ha pedig már megbizonyosodtál róla, ahhoz meg elismerésem.
2. Az Ószövetség Jézus halálával mondhatjuk, hogy semmissé vált. De, ha belemegyünk a részletekbe, Józsué könyvében Isten adott felhatalmazást a királyoknak arra, hogy az Ő nevében járjanak el. Minden, ami ott történt Isten miatt történt, és nem azért, mert valaki hadakozni szeretett volna. Egyébként maga Jézus tájékoztat minket arról, hogy Isten mit gondol a hadakozásról a Máté 26:52-ben. Jehova Tanúi semlegesek a politikai kérdésekben (János 17:16), hiszen azt írja róluk a Biblia, hogy szeretet van közöttük, és a szeretet nem összeegyeztethető a hadakozással.
3. A Biblia azt írja, hogy tartózkodjunk a vértől (Cselekedetek 15:28,29). Az Ószövetség is ad információt arról, hogy Mózesnek milyen utasítást adott a vérrel kapcsolatban Isten (3Mózes 17:14), tehát elmondható, hogy a vér Isten szemében szent dolog. Egyébként a legjobb tudomásom szerint a szervátültetés alternatív vérhelyettesítő eszközökkel megengedett.
4. A Biblia úgy beszél Jézusról, hogy ő az egész teremtés elsőszülöttje (Kolosszé 1:15). Isten mellett segédkezett a teremtésben, és figyelte őt. Jézus saját magáról úgy beszél, mint mestermunkás, aki atyja mellett volt (Példabeszédek 8:30). Jézus azért jött a Földre, hogy megváltsa a bűneinket. Jézus a halála után felment a mennybe, ahol Isten egy magasba állásba helyezte (Filippi 2:9). Jehova Tanúi szerint, akkor most ki Jézus? Egy szellemszemély, aki most Istennel él az égben, és, aki uralkodni fog, akkor, ha eljön a Biblia által írt paradicsomi új világ . A háromságot pedig Jehova Tanúi azért tagadják, mert Jézus, Isten, és a szentszellem nem ugyanazok. A Máté 3:16,17, a János 14:28, a János 12:49 tájékoztat minket arról, hogy vajon Isten és Jézus egy személy-e? Ez csak pár vers, ami okot ad a gondolkozásra.
5. A Szentírás egy jövőről ír, egy olyan jövőről, ahol nem lesz többé halál, sem fájdalom (Jelenések 21:4). Megszűnnek a háborúk (Zsoltárok 46:9), aki elhunyt az feltámad (János 5:28,29), és lehetséges lesz az örök élet (Zsoltárok 37:29). Jehova Tanúi ezt az új paradicsomi világot várják, ami itt lesz a Földön (Prédikátor 1:4).
6. Ezt senki sem tudja, csak maga Isten (Máté 24:36). Jézus jelekről beszélt, erről beazonosítható a jelenléte, de, hogy mikor jön el, azt nem tudhatjuk.
27
A szó jelentését ismerem, de fogalmam sincs mire érted. Nem érzem magam elitnek, semmivel nem vagyok különb mint más ember.
Tanulmányozáskor mi is történik? Szerintem én több tanulmányozás on vettem részt, hogy tudjam milyen az, mint te. :)) De vádolj csak tovább, a rágalom lepereg rólam.
Mi nem tagadunk semmit, ami igazság. De a rágalmakat igen, ez alapvető emberi dolog.
29
Hát ez a te véleményed, engem nem érdekel, mert tudom hogy nem igaz amit mondasz. :))
Mi sosem rágalmaztunk, nem is gyűlölködtünk. Ezt semmivel nem is tudnád bizonyítani, csak üres rágalom amit mondasz.
Én nem próbálok semmit előadni. Az igazságot mondom. Másrészt pedig nem vagyok bíróságon, mivel nem tartozom számadással neked, se itt senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!