Jehova Tanúi válaszolnátok nekem egy nagyon fontos kérdésre?
Lehet, hogy kellene beszélgetnetek vallásról is. Miért nem teszitek? Féltek, hogy elválnak az útjaitok?
Nem tudom elképzelni, hogy egy tanú más felekezetűt elvegyen feleségül. Nem is tudom, hogy szabad-e nekik.
Szia
Nos ez egy igen "kényes" téma.
Ha a "barátod" Jehova Tanúja akkor bizony baj lehet a szellemiségével, ugyan is azt a Tanácsot adja a biblia hogy csak az Úrban házasodjunk.
Persze ha még sem tartja be ezt egy Tanú és a házasság létre jön, akkor több kellemetlenséggel is szembe fog nézni. De ezt Ő tudja,
Hogy mi kép számol el ezzel a Teremtővel azt majd Isten dönti el.
Katy Weaver
" Lehetséges lenne hogy így házasodjunk hogy én megtartom a vallásom?"
Igen lehetséges!A magyar törvények lehetővé teszik, hogy két különböző vallású ember törvényes házasságot kössön.
"vagy szerintetek ezt ő sosem fogja elfogadni és inkább most fejezem be a kapcsolatot addig amíg darabokra nem török ha ő mondja ezt a vallásunk miatt?"
Erre csak a srác tud neked válaszolni.Valóban törekszünk rá, hogy olyan személyt válasszunk társunknak akivel egy vallásban vagyunk, de nem azért, mert különbnek tartjuk magunkat bármelyik vallásnál.Inkább csak azért, hogy a házastársunkkal közösek legyenek az erkölcsi értékeink, a törekvéseink, és az életcélunk.De mindenki maga dönti el, hogy megfogadja ezeket a tanácsokat, vagy nem.Hogy hogyan fog dönteni a barátod ezt tényleg csak tőle tudhatod meg.Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Ja és ha kíváncsi vagy Jehova Tanúira akkor ajánlom neked a hivatalos honlapunkat, ahol sok bibliai tanításunkat, elképzelésünket megismerheted, így láthatod majd mit tanul a barátod mikor összejövetelen van.
Meg van a meg oldás!
Ha mind a ketten felhagytok az úgynevezett vallásossággal,amit ha figyelmesen olvasod a bibliát Isten utál,mert Ő nem vallást adott az embernek ,hanem Jézus Krisztust.
Mind a kettőtöknek hitre kéne jutni Jézus ban ,és Ő majd vezeti az életeteket.
Ha srác,nem akar elszakadni a tanúktól,sűrgősen szakíts vele,mert később pokol lesz az életed mellette.
Nagyos sok normális ember van még a földön...
Köszönöm a válaszokat! Majd tényleg beszélnem kell vele.
Ő elfogad katolikusnak és mondtam neki hogy én nem fogok vallást váltani és nem is ragaszkodott hozzá, hogy tovább firtassuk.
Sajnos ilyen téren nem tudom értékelni a vallását. Hiába vagyunk szerelmesek ha ragaszkodom ahoz amiben felnőttem, a születésnapom tartásához és a többihez akkor hagyjam ott azt aki mindennél fontosabb nekem? Ezt ostobaságnak tartom,én nem leszek egy "szekta" tagja sem. Komolyan szerintetek Tisztelt Jehova Tanúi ezért pokolra juthat? Ez a megszoksz vagy megszöksz elv?
Nem nem ,kedves Kérdező!
A senki sem jut pokolba ,csak az aki nem fogadja el Jézus vérét,bűnbocsánatát.
Mivel sokan csak halott hitel rendelkeznek,és a sokan egy nevet vagy egy emberi személyt,vagy vallást követnek,
és nem fogadják el Krisztust annak aminek leírja a Biblia,mármint ,örökké állandó Isten,aki megjelent emberi testben,azoknak,marad az ítélet,és a pokol.
Ezért tesz meg Jézus minden tőle telhetőt ,hogy ne jusson az ember ebbe az örök állapotba.
Igazad van ne légy szekta tag!!
Sajna a Katólicizmus is egy szekta,úgy hogy már az vagy.
Jézus ebből akar megmenteni,és a sok tanút is akik egy másik szektában vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!