Miért gondolja sok keresztény hogy az Ószövetség Istene az más mint az Újszövetség Istene?
"Ellentmondás sincs a Bibliában"
Nem is merhetik el hogy van, mert akkor rés lenne a hazugság-halmon, és recsegne ropogna az egész.
Tagadni kell a végtelenségig, mint évszázadok óta csinálják.
Számtalanszor be lett már bizonyítva, hogy úgy lett összeollózva, évszázadokkal Jézus után, össze nem illő dolgokkal, ismeretlen eredetű anyagokkal, évszázadokon át kedvükre módosítva bizar önjelölt pápák által.
De ettől függetlenül Jézus valós volt, és a tanítása helyes.
"13: Te rosszul értelmezed vagy szándékosan kiforgatod a szavaimat."
Arról nem én tehetek, hogy nem érted amit írsz.
"Én nem írtam hogy képtelen vérengzés nélkül megoldani egy problémát, azt írtam hogy ez volt a végső lehetőség, "
Tehát ha a VÉGSŐ lehetősége volt akkor már nem maradt más lehetősége -> nem tudta másként megoldani. Ellent mondasz önmagadnak és Isten végtelen hatalmának.
Ha akart volna tudott volna olyan megoldást amikor nem kell gyilkolni még akkor sem ha mindenki bűnös lett volna ÉS eleve tudott volna olyan világot is amiben nem korcsosul el a világ.
Ehhez szükséges a megfelelő hatalom (neki végtelen van elvileg), tudás (ebből is meg van minden) és akarat (na ez az a rész ahol elbukhat).
Persze még véletlenül se vedd észre, hogy még az emberek is kitalálták, hogy hogyan lehetett volna paradicsomi, jó világot teremteni ami nem romlik meg. Tehát neki erre még sokkal több módot kellett volna ismernie. Persze ha az erőltetett vakságba menekülsz akkor soha nem is fogod látni.
Mint itt is:
" mert MINDEN test megrontotta vala "
Kimásolom neked azt amit TE írtál:
"A MINDEN az azt jelenti hogy az összes. "
Aztán pedig:
"Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé."
Tehát nem minden.
Utána meg leírod, hogy " Ellentmondás sincs a Bibliában, ".
Tehát akkor:
- Teljesen vak vagy.
- Hazugságokat másolsz be és állítasz be úgy, hogy a Bibliából vannak mert amiket bemásoltál azok szerinted a Bibliából vannak és azok nagyon is ellent mondanak egymásnak.
"Mivel nem vagyunk robotok, nem egy előre beprogramozott forgatókönyv szerint élünk, ezért benne van a lehetőség hogy az helyesnek az ellenkezőjét tegyük."
Csak megjegyezném.
Ha nem teheted a helyesnek az ellenkezőjét az még nem jelenti, hogy előre beprogramozott robot vagy. Napi rendszereséggel hozol meg rengeteg döntést ahol nem jó és rossz között kell döntened. Így nagyjából az olyan döntések vesznének el, hogy meggyilkolhatsz-e valakit (szerinted a szülő akinek meggyilkolták a gyerekét vagy akinek a testvérét, szülőjét gyilkolták meg, szerinted ő mit mondana? Beleegyezne abba, hogy lemond arról a képességről, hogy gyilkolhasson azért cserébe, hogy vissza kapja a rokonát?), vagy ehetsz-e a tiltott fáról (Ádámnak és Évának sem lett jobb semmi azáltal, hogy ehhez megkapták a képességet, lehetőséget, sőt még rosszabb is lett. Nem ajándékot kaptak hanem átkot. Enélkül élhettek volna öröké boldogan úgy ahogyan az átverésig.)
Egyébként akinek ezt írtad:
"A 13-as válaszodban még ajánlgattad hogy tanulmányozzam a Bibliát, közbe meg te sem ismered," (21es válaszod)
Az nem én voltam. Bár én is leírtam azt hiszem amit 17. is. Csak talán kicsit körülményesebben és ezért nem sikerült felfogni.
"mert MINDEN test megrontotta vala az ő útát a földön"
Tehát mindenki velejéig gonosz.
"Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé."
-A jóságos Noé pedig ez a sok rossz ember közül választott magának feleséget? A jóságos ember egy velejéig romlott nőben találta meg élete párját?
-Ez a nő csak azért mert Noé párja volt megérdemelte az életet?
-Mindenki gonosz volt a világon. Noé ezeket a viselkedés mintákat látva, tanulva nőt fel. Akkor ő maga, hogyan lett jó?
-Ha Noé képes volt a sok gonosz között is nagyon jónak lenni akkor miért volt lehetetlen, hogy mások, következő generációk is majd jók legyenek olyan módon ahogyan Noé is jó emberré vált?
Most ennyi problémára volt idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!