Miért gondolja sok keresztény hogy az Ószövetség Istene az más mint az Újszövetség Istene?
Nem a valós történéseket ismerjük már így, 2500 év távlatából, és Istennek tulajdonítunk olyan parancsot, amit Isten nem adott ki.
Le volt írva: Ne ölj! Ez volt a parancs. Jézus is pont ezt mondta.
Isten nem adott parancsot egy város lakói, és a gyerekek lemészárlására, és a vagyon elrablására....a többit ki kell egészíteni az emberi természetet ismerve, vagy csak megnézve az ember viselkedését az elmúlt pár ezer évben....Putyinnak is biztos Isten mondta, hogy "Menj Fiam, Putyin, és ölj meg minden ukránt, vedd el a földjüket, taszítsd őket szolgaságba, mert számomra ez kedves....de ne felejtsd a törvényt, ne ölj!" .....jaja, tuti ez mindig így történt/történik...
"Szerinted ha lett volna más út akkor nem azt választotta volna?"
Ergo a mindenhato es mindenttudo szeretet istene, aki alapveto parancsba adja az embereknek hogy Ne olj!, az kizarolag oldoklesre valo buzditassal kepes megoldani a felmerulo problemakat?
10
Én egyáltalán nem gondolom magamat Istennél okosabbnak. Pont ellenkezőleg te nézed le annyira Istent, hogy azt feltételezed képtelen vérengzés nélkül megoldani egy problémát.
Ezt mutatja az is amikor Istent inkább hasonlítod a szobanövényekhez és állatokhoz mint az emberhez.
"gyilkos, vérszomjas, pusztító stb. "
Vérszomjast és pusztítót szokták állatokra is használni.
A gyilkost azért szokták kevésbé mert sokkal inkább ösztön vezéreltek és nem rendelkeznek olyan intellektussal mint az ember.
Tehát igazad van amennyibben Istent egy állat vagy növény szintjére redukálod le. De ebben az esetben ajánlom figyelmedbe a Biblia tanulmányozását mert a válaszod alapján rettentően lenézed és embernél ostobábbnak tekinted Istent.
Isten haragszik. Úgy dönt megsemmisíti az összes embert, állatot "minden testet amelyben élő lélek van". Azt tervezi, hogy vízbe fullasztja őket. Mózes I. könyve 6. rész 7. , 17.
"eltörlök a föld színéről minden állatot, melyet teremtettem"
Isten megismétli azt a szándékát, hogy megöl minden élőt, amit teremtett. De miért akar ártatlan állatokat megölni? Egyszerűen a bosszúját tölti ki rajtuk is. Mózes I. könyve 7. rész 4.
"És oda vesze minden földön járó test"
Mindent amely lélegzik, állatokat, embereket, kicsiket, nagyokat, egészségeseket, betegeket a könyörületes úr isten megfullasztja. Mózes I könyve 7. rész 21-23.
Isten azt parancsolja Ábrámnak, hogy öljön meg néhány állatot a számára. A felesleges ölés az isten, vér iránti vágyát bizonyítja. Mózes I. könyve 15. rész 9-10.
"Nem vesztem el a tízért."
Ábrahám nem talált tíz jó embert Szodomában ezért a könyörületes úr isten elpusztította Szodomát és Gomorát a két bűnös várost. Ábrahám nem kérte az istent, hogy legalább a gyermekeket, csecsemőket kímélje meg és a könyörületes istent sem érdekelte, hogy mindenkit meg fog ölni. Pedig a gyermekek között csak akadt volna talán "tíz a jóból". De ő megölte egytől egyig mindet kénköves, tüzes esővel. Mózes I. könyve 18. rész 32. , Mózes I. könyve 19. rész
13: Te rosszul értelmezed vagy szándékosan kiforgatod a szavaimat. Én nem írtam hogy képtelen vérengzés nélkül megoldani egy problémát, azt írtam hogy ez volt a végső lehetőség, mivel "És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz". Nem mondtam hogy csak így tudta megoldani ezt a problémát.
Nem hasonlítottam növényekhez meg állatokhoz, csak ahogy őket sem nevezed gyilkosnak (mivel csak az emberre lehet mondani hogy gyilkos) ezért Istent sem lehet gyilkosnak nevezni, ahogy azt sokan teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!