Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért gondolja sok keresztény...

Miért gondolja sok keresztény hogy az Ószövetség Istene az más mint az Újszövetség Istene?

Figyelt kérdés
Ilyeneket lehet olvasni hogy az Ószövetség Istene az egy vérszomjas, gyilkos, bosszúálló Isten volt, ezzel ellentétben az Újszövetség Istene már a szeretet, megbocsátás Istene. Azoknál vettem észre akik szélsőjobboldaliak vagy legalábbis radikálisabb nézeteket vallanak, vagy antiszemita érzések vannak bennük. Ők erővel külön akarják választani a zsidók Istenét Jézustól. Mi ennek az oka? Ez egy hatalmas hazugság. Én magam is elítélem a cionista nézeteket, de ezzel nem vagyok antiszemita mert rengeteg anticionista zsidó is van. Attól még velük ellentétben mégsem tagadom meg a mindenkori Istent.

2023. márc. 13. 16:27
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

A 13-as válaszodban még ajánlgattad hogy tanulmányozzam a Bibliát, közbe meg te sem ismered, vagy miért kérdezgetsz engem? Leírtam már én is hogy miért maradt pont ő életben, de még egyszer utoljára kimásolom neked: Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé.

Isten hozta létre a problémát? Ezt hogy adta ki az agyad? Ha az ember elkorcsul és gonosz dolgokat csinál akkor azért nem maga a hibás? Ez a mindenért Isten a hibás az okkultista tanok hangoztatják, ha te is ezekben hiszel akkor nincs miről beszélgetnünk.

2023. márc. 15. 18:46
 22/37 anonim ***** válasza:

"Ez a mindenért Isten a hibás az okkultista tanok hangoztatják"

Szerintem ellenkezőleg. Pont a Biblia mondja hogy az Isten keményíti meg a Fáraó szívét, meg stb, tehát direkt csinálja ilyenre az embert.

Az értelmesebb ezoterikus utak a szabad akaratot hagoztatják, tehát az ember felel a tetteiért, saját döntése, akarata van.

2023. márc. 15. 18:59
 23/37 A kérdező kommentje:

Ne ragadd ki a kontextusból hogy megkeményíti a fáraó szivét. Olvasd el az egész szöveget és megérted miért keményítette meg a szivét.

Nincs olyan hogy értelmesebb ezoterika. Mindnek egy célja van, az ember elszakítása Istentől és az ősi romlott, pogány, okkult tanokat új köntösbe csomagolni, a szeretet mint fogalom hamis kiforgatása által.

2023. márc. 15. 19:12
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

"de még egyszer utoljára kimásolom neked: Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé."

Az elozo valaszodban nyomatekositva kiemelted, hogy MINDEN ember szuntelenul gonosz volt, ezert pusztitotta el oket Isten. Akkor most megsem volt MINDEN ember gonosz, vagy Noe nem ember volt?

"Isten hozta létre a problémát? Ezt hogy adta ki az agyad?"

Ha egyszer Isten teremtette ilyenre a vilagot, a torvenyeket, az embereket, MINDENT, akkor megis ki mas lenne a felelos a tortentekert? Ha egy rendezo rendez egy szar filmet, akkor ki a felelos, a rendezo vagy a szereplok?

2023. márc. 15. 19:14
 25/37 A kérdező kommentje:

Ezt nem én nyomatékosítottam hanem a Biblia. Úgy másoltam be ahogy le van írva. Most próbálod kiforgatni a dolgokat hogy akkor hogy is volt. Akkor végül ki próbálja magát okosabbnak tartani Istennél? Én hogy szó szerint kimásolom neked, vagy te ahogy itt érthetetlenkedsz?

Mivel nem vagyunk robotok, nem egy előre beprogramozott forgatókönyv szerint élünk, ezért benne van a lehetőség hogy az helyesnek az ellenkezőjét tegyük. Ez már Ádáméknak is világos volt. Meg lett mondva hogy mit ne tegyenek, de megtették.

2023. márc. 15. 19:26
 26/37 anonim ***** válasza:

Miért mindig a keresztények azok, akik az összes vallást és spirituális utat utálják, elítélik, lenézik, miközben pont ők égetik fel a fél világot, kínozzák és mészárolják le az embereket, rabolják ki őket, erőszakolják meg a gyerekeket, stb?!?

Közben meg mindig mindenki őket üldözi...

Komolyan....mi a baj a ti fejetekben? Hol ment félre a dolog?!

2023. márc. 15. 19:32
 27/37 A kérdező kommentje:

26: Én csak Istennek a parancsolatát fogadom meg, mikor azt mondta: "Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; 11. Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;" Ezek pedig a spirituális utat követők módszerei, tevékenységei.

Figyelj, az hogy valaki Isten nevében felégette a fél világot még konránt sem Isten akarata szerint cselekedett. És én elismerem hogy volt ilyen eset a múltban. De hidd el nekem, aki valóban Jézus akarata szerint él, az ilyeneket nem cselekszik.

2023. márc. 15. 19:45
 28/37 anonim ***** válasza:

"se halottidéző" nem Jézus támassza fel a halottat?

" se jegymagyarázó," Folyton toljátok a dumát az apokalipszis négy lovasáról, a 666 számokról.

Komolyan...

2023. márc. 15. 19:48
 29/37 A kérdező kommentje:
A halottidéző az nem halott feltámasztó :D Meg sem említettem a másik két dolgot fentebb, nem értem miért hozod most fel. Semmi köze a kérdéshez.
2023. márc. 15. 19:51
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt nem én nyomatékosítottam hanem a Biblia. Úgy másoltam be ahogy le van írva."

Na ezert (sem) tudok hinni, mert ilyen ellentmondasok vannak a Bibliaban. Most miben higyjek? Amikor azt irja, hogy MINDEN ember gonosz volt (es ezert az osszes letezo allatot is kinyirta), vagy annak higgyek, hogy nem volt minden ember gonosz (hiszen Noe es csaladja nem volt az)?

"Akkor végül ki próbálja magát okosabbnak tartani Istennél? Én hogy szó szerint kimásolom neked, vagy te ahogy itt érthetetlenkedsz?"

En csak nem ertem, hogy miert vannak egymasnak ellentmondo dolgok leirva a Bibliaban, es hogyan lehet egy ilyen egymasnak ellentmondo dolgokat leiro konyvet isteni eredetunek tekinteni.

2023. márc. 15. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!