Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van Magyarországon olyan...

Van Magyarországon olyan szexuálpszichológus vagy esetleg más szakember,aki homoszexuális irányú orientáció megváltoztatásában tudna segíteni? Van erre lehetőség és megoldás? 38F

Figyelt kérdés

Kamaszkorom óta a saját nememhez való vonzódással

küzdöm. Fiatalabban is nehéz volt,de így a harmincas éveimben még jobban egyedül érzem magam az egésszel,mint akkoriban.Bár időnként ráléptem a társkeresés útjára,próbálkoztam is,de párkapcsolatom sosem volt.A kettős élet (kapcsolat nélkül is állandó mellébeszélés,stressz,barátságok elkopása mint következmény...stb.) stressze és üressége oda vezetett,hogy szeretnék megváltozni.Emellett ugyanúgy társra vágyom,mint szinte bárki.Szeretném,ha a nők felé is tudnék mind romantikus (nem csak baráti),mind szexuális vágyakat érezni.Nekem már az "is" is nagy siker lenne,ha úgymond biszexuális lennék.Sok szakembernél jártam az elmúlt több,mint 10 évben.Olyat sajnos nem találtam,akivel ezen hatékonyan sikerült volna közösen dolgoznunk.Nem a testiséget tartom kizárólag fontosnak -sőt!- ennek ellenére szeretném megtudni,hogy lehetséges-e,hogy valahogy a nőkhöz is tudjak vonzódni.Saját magam döntése miatt, nem mások nyomására szeretnék olyat életet élni,amiben ki tudok teljesedni egy nővel való boldog életben,később családdal,gyerekekkel.

2023. márc. 5. 15:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:

Egyrészről kereszténység ide vagy oda, keresztény pszihológus sem a sötét bigott oldaláról fog nekiindulni és a melegség elfogadását fogja a kezelésbe belevenni. Másrészről szerencsére már alapvetően a keresztények többsége sem olyan bigott. Sőt: konkrétan a pápa is elfogadja a melegeket és védi őket. Akkor miről akarsz beszélni?? Harmadrészről elmondanám, hogy egyéb hit szerint a melegség egy megírt életút odafentről. Úgyhogy jobban jársz elfogadni magadat szenvedés helyett, különben rámegy az egészséged.

35/F

2023. dec. 27. 09:14
 72/77 anonim ***** válasza:
45%
S léteznek keresztény-katolikus melegek is, akiknek semmi bajuk magukkal. Tessék szépen boldog (büszke) melegként élni! :-)
2023. dec. 27. 09:16
 73/77 anonim ***** válasza:

71# "Harmadrészről elmondanám, hogy egyéb hit szerint a melegség egy megírt életút odafentről. "

Igen. Sok élet út benne van. Na, de azt is írja, hogy széles az az út, ami veszedelemre visz... keskeny az az út, ami életre ..

Csak Jézussal tudunk az élet útján végig menni. Ezt se hagyjuk ki. Jézus ezért született erre a világra.

Áldás.

2023. dec. 27. 11:35
 74/77 anonim ***** válasza:
Azt írod, nem a testiséget tartod kizárólag fontosnak. Akkor miért nem mindegy, milyen némi szerve van a másiknak? Ha nem mindegy, akkor meg mondj igazat inkább, legalább magadnak, ez lenne a legalapvetőbb.
2023. dec. 27. 22:31
 75/77 anonim válasza:
50%
Kedves kérdező.Inkább abba fektess ennyi energiát, hogy elfogadd magad, ahogy vagy. Nem gyógyítható, mert nem betegségről beszélünk.Viszont azon, hogy elfogadd magad, lehet segíteni. Ha nem is vállalod fel mások előtt, legalább a 4 fal közt éld meg önmagad mások elvárásai nélkül. A vallást gyakorolhatod anélkül is. Halandó emberként azt mondom nem jó irány, ahová indulni készülsz. Válaszd az önelfogadás útját.
2024. jan. 7. 11:11
 76/77 anonim ***** válasza:

Nekem annak idején sokat segített a hitem a melegségem elfogadásában.Hiszen olyan férfi vagyok mint a többi,talán érzelmesebb és komolyabb. Amit nem bánok egyáltalán.

Istent pedig arra kérem csak,hogy segítsen abban,hogy valakivel megélhessem a boldogságot,az egyuvé tartozás örömét, szó szerint jóban és rosszban.

Voltak már kapcsolataim,de nem azokkal,akikkel közösen haladhattam volna az úton.

De bízom és hiszek abban,hogy még valakivel egymásra találunk a szeretetben ! Eszembe sincs magamat megvetni, kételkedni magamban, hiszen így lettem teremtve.Életem minden más része sikeres,még ha nehézségekkel is.Éppen ezért hiszek a szeretetben és a Társban !

F

2024. jan. 12. 05:54
 77/77 anonim ***** válasza:

76# Megkérdezhetem, hogy Jézus Krisztust követed vagy csak úgy hiszel Istenben ?

Galatákhoz 5:24

Akik pedig Krisztus Jézushoz tartoznak, azok már megfeszítették a régi természetüket, annak szenvedélyeivel és vágyaival együtt.

Nem minden érzés, gondolat jön Istentől.

Anno, amikor olvastam a meséket nem értettem, hol van ez a világban ?!

Csak Jézussal való találkozásomkor kezdtem felfedezni, hogy körbe vesz minket egy szellemvilág és az müködik úgy.

A sötét erők beteszik az első lábukat akár gondolattal, akár érzéssel Te azt elfogadod és lakozást nyernek nálad.

János 10:10

A tolvaj nem egyébért jõ, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életök legyen, és bõvölködjenek.

Szóval Isten nem változik, Ő valóban szeret. Nekünk kell változni, Vele való közössége által.

Rómaiakhoz 12:2

Ne igazodjatok a jelenlegi istentelen korszellemhez, se a divatjaihoz! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és ezáltal gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek majd képesek megérteni, mi az, amit Isten akar: ami szerinte jó, ami neki tetszik, amit tökéletesnek tekint. Ezekre igyekezzetek!

Áldjon az Úr!

2024. jan. 12. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!