Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van Magyarországon olyan...

Van Magyarországon olyan szexuálpszichológus vagy esetleg más szakember,aki homoszexuális irányú orientáció megváltoztatásában tudna segíteni? Van erre lehetőség és megoldás? 38F

Figyelt kérdés

Kamaszkorom óta a saját nememhez való vonzódással

küzdöm. Fiatalabban is nehéz volt,de így a harmincas éveimben még jobban egyedül érzem magam az egésszel,mint akkoriban.Bár időnként ráléptem a társkeresés útjára,próbálkoztam is,de párkapcsolatom sosem volt.A kettős élet (kapcsolat nélkül is állandó mellébeszélés,stressz,barátságok elkopása mint következmény...stb.) stressze és üressége oda vezetett,hogy szeretnék megváltozni.Emellett ugyanúgy társra vágyom,mint szinte bárki.Szeretném,ha a nők felé is tudnék mind romantikus (nem csak baráti),mind szexuális vágyakat érezni.Nekem már az "is" is nagy siker lenne,ha úgymond biszexuális lennék.Sok szakembernél jártam az elmúlt több,mint 10 évben.Olyat sajnos nem találtam,akivel ezen hatékonyan sikerült volna közösen dolgoznunk.Nem a testiséget tartom kizárólag fontosnak -sőt!- ennek ellenére szeretném megtudni,hogy lehetséges-e,hogy valahogy a nőkhöz is tudjak vonzódni.Saját magam döntése miatt, nem mások nyomására szeretnék olyat életet élni,amiben ki tudok teljesedni egy nővel való boldog életben,később családdal,gyerekekkel.

2023. márc. 5. 15:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
19%

Aki Jézus ellen van azt nem is. Ott megütközés van és hitetlenség.

Akinek meg szüksége van hitre ott az Ige müködésbe lép.😅😉

2023. okt. 11. 16:48
 52/77 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Van változás nálad? Sikerült elérned a célodat? Kaptál megfelelő segítséget?

2023. okt. 12. 13:10
 53/77 anonim ***** válasza:
74%
Hogy kapott volna, KZitus? Nincs ilyen! NINCS, NINCS, NINCS! Lehetetlen!
2023. okt. 12. 17:44
 54/77 A kérdező kommentje:
Járok mentálhigiénés szakemberhez,a magányos őrlődéshez képest elorelépés,jó megbeszélni vele az élet dolgait, erről is sokat van szó.Sajnos az egésztől való időnként kritikus méretű szorongás nem múlt el, valamint az üresség érzés sem.Nagyon nehéz kezelni azt is,ha megtetszem egy-egy női ismerősömnek.Nem akarom megsérteni őket soha,de az igazat sem merem megmondani.Változást nem érzek.Én már annak is örülnék ha legalább bi irányba is nyílnék,hogy így mondjam,de nem tudom hogyan.:(
2023. okt. 12. 20:43
 55/77 anonim ***** válasza:
91%
Nem lehet. Keresd meg a Háttér Társaságot az önelfogadás miatt. A családod homofób vagy erősen katolikus?
2023. okt. 12. 20:47
 56/77 anonim ***** válasza:
88%
Te nem AKAROD elfogadni magad. Ezzel nekünk nincs teendőnk. Az út, amit be kell járnod, nem egyszerű, de nem is lehetetlen végigmenni rajta. Nézz szembe magaddal, meleg vagy és ez nem is fog megváltozni semmiféle hit hatására. Szerencsére a mai világban egyre kevesebb hozzád hasonló valláskárosult van, ma az emberek korai tinédzserkorban megtanulják elfogadni magukat. Neked ez nem megy. Kár érted, pedig biztosan értékes ember lennél, akit boldogságot tud adni egy másik férfinek.
2023. okt. 12. 21:35
 57/77 anonim ***** válasza:
100%
Az mit jelent, hogy nehéz kezelni, ha megtetszel egy nőnek? Mért, mit csinálnak, rádmásznak, randira hívnak? Nem kell neked sehogy se kezelni, egyszerűen nem veszel róla tudomást. Nem tartozol felelősséggel az ő érzéseik viszonzásáért.
2023. okt. 12. 21:44
 58/77 anonim ***** válasza:
27%

Szia!

"A legeldugottabb népek között is találunk Istenhitet – antropológiai kutatások szerint. Ennek egyik oka, hogy tudatunkban jelen van egy magasságos Istennel való kapcsolat igénye és lenyomata. Blaise Pascal szerint van a lelkünkben egy Isten alakú űr, amit egyedül Isten tud betölteni. Felismerhetjük az Isten vonzásának vágyát, honvágyat Isten után."

Az üresség érzésed a fentiek miatt van.

Amióta Jézust követem, tudom, hogy Ő mindig velem van és egyre gyakrabban tapasztalom a Vele való útamon ezt. Bárhol vagyok otthon érzem magam Vele.

Nem tudsz a lakhelyeden olyan közösséget, akik Jézust követik?

2023. okt. 12. 22:09
 59/77 anonim ***** válasza:
66%
Én azt tudom mondani, hogy ne hagyd abba a szakemberhez járást, jobb, mint magadban rágódni a problémán. Ez mindenképpen egy lassú folyamat, sokszor hosszú évek munkája, míg az ember kigubancolja önmagát.
2023. okt. 12. 22:32
 60/77 KZitus ***** válasza:
13%

Köszönöm az őszinte válaszodat. 😊

[link]

Ha elmélkedéssel olvasod ezeket a témákat, akkor ez is a segítségedre lehet.

Isten látja a problémádat, és ha hozzá fordulsz, megadja számodra a megfelelő segítséget, persze csak ha elfogadod.

"»Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.« Jeremiás 33:3

2023. okt. 13. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!