Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van Magyarországon olyan...

Van Magyarországon olyan szexuálpszichológus vagy esetleg más szakember,aki homoszexuális irányú orientáció megváltoztatásában tudna segíteni? Van erre lehetőség és megoldás? 38F

Figyelt kérdés

Kamaszkorom óta a saját nememhez való vonzódással

küzdöm. Fiatalabban is nehéz volt,de így a harmincas éveimben még jobban egyedül érzem magam az egésszel,mint akkoriban.Bár időnként ráléptem a társkeresés útjára,próbálkoztam is,de párkapcsolatom sosem volt.A kettős élet (kapcsolat nélkül is állandó mellébeszélés,stressz,barátságok elkopása mint következmény...stb.) stressze és üressége oda vezetett,hogy szeretnék megváltozni.Emellett ugyanúgy társra vágyom,mint szinte bárki.Szeretném,ha a nők felé is tudnék mind romantikus (nem csak baráti),mind szexuális vágyakat érezni.Nekem már az "is" is nagy siker lenne,ha úgymond biszexuális lennék.Sok szakembernél jártam az elmúlt több,mint 10 évben.Olyat sajnos nem találtam,akivel ezen hatékonyan sikerült volna közösen dolgoznunk.Nem a testiséget tartom kizárólag fontosnak -sőt!- ennek ellenére szeretném megtudni,hogy lehetséges-e,hogy valahogy a nőkhöz is tudjak vonzódni.Saját magam döntése miatt, nem mások nyomására szeretnék olyat életet élni,amiben ki tudok teljesedni egy nővel való boldog életben,később családdal,gyerekekkel.

2023. márc. 5. 15:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 A kérdező kommentje:
A kérdést azért ebbe a kategóriáb írtam ki,mert keresztény szemléletű pszichológusoknál remélhetőleg sokkal nagyobb nyitottság van erre.A homoszexuális rovatban - bár megértve őket- az ilyen típusú kérdések sokszor nem találnak megértő fülekre.
2023. márc. 5. 15:34
 2/77 anonim ***** válasza:
65%
Ez teljes mértékben lehetetlen, ha valaki homoszexuális, akkor az, megváltoztatni nem lehet.
2023. márc. 5. 15:42
 3/77 anonim ***** válasza:
72%
Ha vállal ilyet "szakember" azt fel lehet jelenteni, mert hazudik ha azt állítja ez megváltoztatható, , és abszolut etikátlan. A magyar orvosi kamara illetékes az ilyen "orvosok" szűrésében, működési engedélyük visszavonásában.
2023. márc. 5. 15:50
 4/77 anonim ***** válasza:
63%

Hát, szerintem nem éreznéd jól magad, ha ezt valaki kipasszírozná belőled. Tudományosan sztem sincs megalapozva, hogy a szexuális irányultság megváltoztatható lenne.

Szerintem ma már sokkal elfogadóbbak az emberek a homoszexuálisokkal, legalább is, nekem a munkahelyemen vannak többen, akikről lehet tudni. Illetve baráti társaságban is láttam már, akik nyíltan együtt jöttek azonos nemű párként, és nem volt "botrány". Szóval egy pszichológus inkább abban kéne, hogy segítsen, hogy ezt fel tudd vállalni.

Jó pár éve a Kálvin tér környékén egy kis utcában volt egy meleg bár, mi véletlenül nyitottunk be, de nem maradtunk, mert lányokkal voltunk és nekik tilos a bemenet, de nem tudom létezik-e még, gondolom ott is lehet ismerkedni.

De még ha nem is vállalod fel, ami érthető, akkor is jobb, ha egy olyannal vagy, akihez vonzódsz.

2023. márc. 5. 16:07
 5/77 anonim ***** válasza:
29%
És ezt miért a vallás kategóriában tetted fel?
2023. márc. 5. 16:27
 6/77 A kérdező kommentje:
5-ös: Leírtam a kérdés alá,hogy miért ide tettem fel.
2023. márc. 5. 17:36
 7/77 anonim ***** válasza:
19%
Nem írtad le, köze nincs a valláshoz.
2023. márc. 5. 17:38
 8/77 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az az ok, hogy a kérdezö vallásos, ezért azonos nemüvel nem létesíthet a vallás szerint kapcsolatot, mást meg nem tud elképzelni sem. Ugyanis vannak emberek, akik komolyan veszik a vallási elöírásokat, nekik sokkal több problémát okoznak az ilyen helyzetek.
2023. márc. 5. 17:41
 9/77 A kérdező kommentje:
7-es: De igen,leírtam. Rögtön az első hozzászólásomban megindokoltam,hogy miért ide írtam be,ahogy feljebb görgetsz. A keresztény emberek sokszor nyitotabbak arra,hogy van remény a változásra.
2023. márc. 5. 17:42
 10/77 anonim ***** válasza:
35%
És miért kell neked olyan szakember aki a vallásától torzan látja a dolgokat?
2023. márc. 5. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!