Van Magyarországon olyan szexuálpszichológus vagy esetleg más szakember,aki homoszexuális irányú orientáció megváltoztatásában tudna segíteni? Van erre lehetőség és megoldás? 38F
Kamaszkorom óta a saját nememhez való vonzódással
küzdöm. Fiatalabban is nehéz volt,de így a harmincas éveimben még jobban egyedül érzem magam az egésszel,mint akkoriban.Bár időnként ráléptem a társkeresés útjára,próbálkoztam is,de párkapcsolatom sosem volt.A kettős élet (kapcsolat nélkül is állandó mellébeszélés,stressz,barátságok elkopása mint következmény...stb.) stressze és üressége oda vezetett,hogy szeretnék megváltozni.Emellett ugyanúgy társra vágyom,mint szinte bárki.Szeretném,ha a nők felé is tudnék mind romantikus (nem csak baráti),mind szexuális vágyakat érezni.Nekem már az "is" is nagy siker lenne,ha úgymond biszexuális lennék.Sok szakembernél jártam az elmúlt több,mint 10 évben.Olyat sajnos nem találtam,akivel ezen hatékonyan sikerült volna közösen dolgoznunk.Nem a testiséget tartom kizárólag fontosnak -sőt!- ennek ellenére szeretném megtudni,hogy lehetséges-e,hogy valahogy a nőkhöz is tudjak vonzódni.Saját magam döntése miatt, nem mások nyomására szeretnék olyat életet élni,amiben ki tudok teljesedni egy nővel való boldog életben,később családdal,gyerekekkel.
Hát, szerintem nem éreznéd jól magad, ha ezt valaki kipasszírozná belőled. Tudományosan sztem sincs megalapozva, hogy a szexuális irányultság megváltoztatható lenne.
Szerintem ma már sokkal elfogadóbbak az emberek a homoszexuálisokkal, legalább is, nekem a munkahelyemen vannak többen, akikről lehet tudni. Illetve baráti társaságban is láttam már, akik nyíltan együtt jöttek azonos nemű párként, és nem volt "botrány". Szóval egy pszichológus inkább abban kéne, hogy segítsen, hogy ezt fel tudd vállalni.
Jó pár éve a Kálvin tér környékén egy kis utcában volt egy meleg bár, mi véletlenül nyitottunk be, de nem maradtunk, mert lányokkal voltunk és nekik tilos a bemenet, de nem tudom létezik-e még, gondolom ott is lehet ismerkedni.
De még ha nem is vállalod fel, ami érthető, akkor is jobb, ha egy olyannal vagy, akihez vonzódsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!