Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia szerint mi vár a...

A biblia szerint mi vár a kereszteletlen csecsemőre a halál után, kivált, ha mondjuk más vallású családba születik? Kérem az írjon, aki ismeri a biblia álláspontját!

Figyelt kérdés
2023. febr. 2. 10:47
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Idéznéd, hogy a Biblia pontosan hol írja, mely könyvek kanonikusak és melyek nem? Vagy ne várjak ilyen idézetet?
2023. febr. 7. 15:47
 32/41 anonim ***** válasza:
51%

Ez pont olyan értelmetlen kérés, mint ami az előbb volt. Ezért sem foglalkoztam vele, de ettől függetlenül érintettem és világossá tettem, hogy ezek a lehetetlen elvárások semmire sem jók.

Amennyiben nem kerültek bele az ilyen listák a szent iratokba, egyértelműen nem volt fontos kérdés! Márpedig a héber kánon sem került feltüntetetésre. Ugyanis egy szöveg hitelessége és ihletettsége nem azon múlik hogy szerepel-e egy listán, hanem azon hogy a különböző szempontok alapján megállapított isteni ihletettsége bizonyítható-e.

2023. febr. 7. 17:26
 33/41 anonim ***** válasza:
49%
Jó, de akkor ki állapította meg és mikor? Vagy ezt is szektád képviselői tették a 19. század végén, amikor kiváltak a millerita mozgalomból?
2023. febr. 7. 17:36
 34/41 anonim ***** válasza:
51%

Jehova Tanúi nem váltak ki sehonnan!

Te milyen vallású vagy? Katolikus vagy református, esetleg más? Elárulod?

Már leírtam a választ.

"A Héber iratok kánonját az i. e. V. század végére állították össze. A zsidó hagyományok szerint a rátermett írnok és ihletett bibliaíró, Ezsdrás kezdte a munkát, és Nehémiás fejezte be (Ezs 7:6, lábj.). A Keresztény görög iratok feljegyzése abban az időben ért véget, amikor a szellem ajándékai működtek Krisztus követőin (Jn 14:26; Jel 1:1). Egyes keresztények képesek voltak „felismerni az ihletett kijelentéseket” (1Ko 12:10). Vagyis ők is meg tudták határozni, hogy a gyülekezeteknek küldött levelek közül melyek Istentől ihletettek, és nem volt szükség egy úgynevezett egyházi zsinat elé vinni a kérdést. Az utolsó apostol, János halálával az Istentől ihletett férfiak láncolata véget ért. Ezért hát a Jelenések könyvével, János evangéliumával és a három levelével a bibliai kánon teljes lett. A későbbi, nem ihletett írók kijelentései csak annyiból hasznosak, hogy elismerik a bibliai kánont, mely Isten szelleme által lett összeállítva és jóváhagyva."

2023. febr. 7. 18:30
 35/41 anonim ***** válasza:

"Vagyis ők is meg tudták határozni, hogy a gyülekezeteknek küldött levelek közül melyek Istentől ihletettek, és nem volt szükség egy úgynevezett egyházi zsinat elé vinni a kérdést."

Kik voltak ezek és mikor tették? Értem, hogy ezt az ördögtorony oldaláról kimásoltad, de nem válaszoltál a kérdésre.

"Az utolsó apostol, János halálával az Istentől ihletett férfiak láncolata véget ért."

Rendben, de van olyan is, hogy Jakab evangéliuma, Tamás evangéliuma. Őket ki nem kanonizálta?

Direkt térsz ki a konkrét válasz alól?

Hivatkoztál erre:

"ez az Ezdrás feljött Babilonból. Mint írástudó, igen jártas volt Mózes törvényében, amelyet az Úr, Izrael Istene adott, a király pedig teljesítette minden kérését, mert az Úrnak, az ő Istenének keze volt rajta."

Itt hol szerepel a zsidó kánon? Vagy a jehovás ferdítésben más áll itt és szerepel benne?

2023. febr. 7. 20:06
 36/41 anonim ***** válasza:
51%

"Kik voltak ezek és mikor tették?"

Tehát ha a bibliai szöveg világosan kijelenti, hogy az egyes tanítványoknak adatott "csodaajándékok" között VALAKINEK olyan képessége volt, hogy fel tudta vele ismerni az ihletet kijelentéseket, akkor te addig nem hiszed el, míg nem kapsz egy konkrét nevet, címet és tajszámot?

Ezzel a Biblia nem szolgál, mert nem tehet arról, hogy a hitehagyás korszakára alapozók miket várnak el tőle.

Az emberi tekintélytisztelet lehet a hiba?

Az apokrif írásokról itt van egy átfogó elemzés:

[link]

Ha nem olvasod el, a te bajod!

"Itt hol szerepel a zsidó kánon?"

Ugye nem akarsz azzal meghazudtolni, hogy a Héber Iratok kánon listája miatt adtam meg azt a verset? Miért is? Írtam azt is!

2023. febr. 8. 12:20
 37/41 anonim ***** válasza:

Igen, továbbra is kérdezem, hogy ki és mikor ismerte fel. Adsz rá választ vagy nem?

A szemétdombot továbbra se fogom megnyitni.

Igen, a zsidó kánon listáját is megadhatod, bár az Újszövetség iratainak kanonizálása jobban érdekel. Meséld el, mit tanít erről a szektád?

2023. febr. 8. 17:15
 38/41 anonim ***** válasza:
51%

No akkor nem érdekel az apokrif Jakab vagy Tamás "evangéliuma"? 😉

Pedig ott az összes katolikus apokrif szöveg tárgyalása.

Persze-persze, a Tanúk hazudnak. 😃

Nyilván ezért nem gyilkolják egymást nemzeti, etnikai és politikai megosztottságból szinte minden háborúban úgy, mint azt a nagyok, a történelmi egyházak hívei teszik. Krisztus egyetlen "igaz egyháza", a római katolikus egyház már olyan magas szinten van, hogy ez is belefér. 🥴 Most már értem, Jézus ezekről a "jó gyümölcsökről" beszélt.

Csak ez a csúnya "kereszténységen" kívüli világ nem értékeli ezt sem.

Az viszont ténykérdés hogy melyik a világ legnagyobb szektája. Ezt a kérdést tette fel Popper Péter hajdanán.

Amikor először hallottam ezt Popper Pétertől kb 30 éve egy rádiós kerekasztal beszélgetésben, olyan időszakban, amikor a nyugat felé frissen nyitó magyarországot olyan kérdések érdekelték, mint pl a megjelenő sok kisegyház léte, akkor még nem is igazán értettem miért mondja ezt.

Azóta meggyőződtem róla, hogy ez mennyire igaz és az egyes katolikus embereknél látható felsőbbrendű gőgöt szerette volna letörni. De ez a költői kérdés a beszélgetés végén hangzott el tőle (meg is válaszolta), így egy kis felzúduláson kívül nem volt nagyobb vita.

Ehhez képest igen primitív az ilyen szöveg tőled, de nem csodálkozom!

Szóval ha nem érdekel a válasz, akkor nem! A te dolgod.

2023. febr. 8. 18:44
 39/41 anonim ***** válasza:

Engem érdekelne a válasz, csak napok óta képtelen vagy megválaszolni :)

Már mondtam, a nazarénusok se fognak fegyvert, sőt még a hinduk közt is sok ilyen csoport van, de a new age mozgalom is ellenzi a fegyvereket, az 50-es, 60-as évek hippi mozgalmai is ellenezték. Mondjuk ezzel szemben az Ószövetségben Isten népe sok esetben ragadt fegyvert, de gondolom ez mit se számít. Illetve az Újszövetségbe sincs előírás, de egy Isten szavát mellőző cégnek, mint az őrtorony kiadó, az is lényegtelen.

2023. febr. 8. 18:57
 40/41 anonim ***** válasza:
51%

Tehát az Újszövetségben nem "elírás" az, hogy nem háborúznak a keresztények sem egymással, sem mással, hanem szeretik egymást és testvérként kezelik egymást nemzeti, etnikai vagy politikai megosztottság nélkül? Nem persze, mert parancs! 👍

Egyébként pedig természetesen nem egyedül a béke és a szeretet jellemzi az igaz vallást, még akkor sem, ha ez az alapja. A béke és a szeretet eleve egy következménye annak, hogy Isten által elfogadott egyházról van szó.

2023. febr. 8. 19:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!