Miért ilyen nehéz a keresztényeknek a temetés?
Ez nem azzal függ össze, hogy ki keresztény és ki nem, hanem az adott kultúrával, s még inkább az adott emberrel. Például egy cigány temetés és gyász sokkal másabb, mint egy magyar temetés és gyász, pedig jellemzően mind a kettő keresztény. Hogy a gyászidőszak meddig tart, annak vannak kialakult néphagyományai is. Itthon jellemzően egy év volt nagyon közeli hozzátartozó esetén, de akik a világháborúban vesztették el férjüket, sokszor már nem vették le a feketét.
Tehát full hülyeség a kérdésed és előítéletes.
"A mély gyász mindössze 1 hétig tart, a gyász pedig 1 hónapig. Ezután tilos a gyászba belemerülni."
. Ateista vagyok, de ez elégg brutálisan hangzik. Nagyon nem tesz jót mentálisan, ha valakinél a gyászt is szabályozzák.
"A mély gyász mindössze 1 hétig tart, a gyász pedig 1 hónapig" - értem én, hogy HIVATALOSAN eddig, de az ember nem gép. 1 hét, az jószerivel még arra sem elég, hogy felfogd a másik halálát (már ha közel álló emberről van szó).
Szerintem az, hogy az adott vallásnak mik a hagyományai, egyféle támpont, illetve társadalmi elvárás. Hogy ki meddig, hogyan gyászol, az meg teljesen egyéni.
Azok akiket itt kereszténynek hívsz, nem azok.
Egy igaz hitűnél, mint te is lehetsz talán, tudja az egyén, hogy istenben létezik, ahogy minden, s így a tökéletesség az egyetlen lehetőség s mint ilyen, nincs miért szenvednie, csak mert nem lehet azzal, akivel akart volna.
Akiket te kereszténynek nevezel,vamiért nem tudják összerakni azt, hogy ..isten, és azt hogy meghalt valaki, mintha e kettő nem érintkezne.
A rabbi, akit megneveztél,egy igencsak fényes és bölcs ember lehet.
3#, brutálisan hangzik az, hogy egy eszme ami a mentális, spirituális egészségeddel foglalkozik, arra kér, hogy ne merülj bele az önkínzásba?
Igen, ez valóban nagyon brutális, sőt kegyetlen... :///
Az első 4 sajnos nehezen beszél emberül.
Aki hasonló, lefordítom a kérdést butára.
"Ha a keresztények hisznek istenben, miért szenvednek akár évekig ha egy szerettük meghalt? Nem azt gondolják, hogy jó neki és ez az isteni terv?"
Áhh, túl bonyi lett megint...
Sajnos nem beszélek 2 számjegyű IQ-úl.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki keresztény, és ki nem.
Egyéni dolog a gyász, és nem kellene beleszólni, sem pedig meg/elítélni.
#5: a gyász nem önkínzás.
#6: attól még, hogy lehülyézel, nem lesz igazad. Nagyon is értettem elsőre is, amit leírtál, de én egy másik aspektusra reagáltam.
A temetés a gyász egy fontos fázisa. A keresztények hónapokig is tárolhatják a halottat. A muszlimok már a halál napján temetnek.
Kedves kérdező, mit jelentenek ezek a határidők? Képesnek kell-e lennie az embernek egy hónappal egy hozzá közel álló személy halála után felszabadultan nevetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!