Téged érdekel hova kerülsz a halál után?
Valamennyire érdekel, van, amikor kicsit jobban, de általában úgy vagyok vele, hogy lesz ami lesz, majd kiderül. Mondjuk azt egyáltalán nem gondolom, hogy HA van mennyország, örök élet, vagy ilyesmi, ahhoz azok kellenének, amiket te írtál. Feláll a hátamon a szőr, ha meghallom, hogy "istenfélő".
Egyébként meg ahány vallás, annyiféle elgondolás van arról, hogy mi történik velünk a halalunk után.
Én elég valószínűnek tartom, hogy valami azért van utána, de azt is el tudom fogadni, ha semmi.
Paradicsom vagy az örök Tűz.
A Jannah-nak (Kertnek) azonban vannak "szintjei" a legelőkelőbb helyre kerülnek -ha jól emlékszem- a Próféták, mellettük vannak a mártírok.
A Paradicsom legfelsőbb szintje a Fridausz. Ha jót akarunk valakinek illik kérni, hogy az illetőt Allah jutassa a Fridauszba.
Most, hogy tudom, se érdekel részletesebben, és régen sem érdekelt, amikor még nem láttam rá és csak a legesleginkább alap dolgokat tudtam.
Nem foglalkoztat a téma. Én a lényeges és felesleges, de mókás dolgokkal törődök. Ez csak szimplán unalmas.
Hogy jön ide a biblia? Azt kérdezted érdekel-e minket mi lesz velünk. Hogy jön ide valami random materiális cumó?
Mit gondolok róla? Őszintén csak az első sort olvastam el. A biblia egy kódkönyv, te pedig csak leirtad a felszintes jelentését a szimbólumoknak. Szóval mi mást gondolnék róla, ami. A téveszmédnek. Azt gondolom, hogy téveszméd az, hogy ez van a bibliában, valamit az, hogy az, hogy bármi van a bibliában, számit, és természetesen a leirtjaid tévesek, istenkáromlóak.
#3-asnak - Azt írod: "úgy vagyok vele, hogy lesz ami lesz, majd kiderül." Tudod hogyan hangzik ez? Mintha egy egyetemista azt mondaná a társainak, hogy "Vizsga? Fogalmam sincs róla, mi történik egy vizsgán, úgy vagyok vele, hogy lesz ami lesz, majd ott kiderül." Nyilvánvaló, hogy ha egy egyetemista nem jár be az órákra, és azt sem tudja, hogy miből lesz a számonkérés, mik a vizsgatételek, akkor előre megmondható róla, hogy meg fog bukni a vizsgán, mert semmit sem fog tudni.
A mennyországot és a poklot megelőzi egy "vizsga", a Biblia szóhasználatával "utolsó ítélet". Jézus ezt mondta a Jn 12:47-49-ben: "Ha valaki hallja az én beszédeimet, de nem tartja meg azokat, én nem ítélem el azt; mert nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem. Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon. Mert én nem magamtól szóltam, hanem aki elküldött engem, maga az Atya parancsolta meg nekem, hogy mit mondjak, és mit beszéljek."
Mit jelent ez? Azt, hogy be lehet járni Jézus "tanóráira", és akkor tudni fogod, hogy milyen "tételekből" lesz a "vizsga", vagyis, hogy mi alapján fog Jézus a mennybe vagy a pokolba küldeni. De homokba dughatod a fejed, hogy "majd lesz, ami lesz", és teljesen tudatlanul állhatsz majd ott Isten előtt, szembesülva azzal, hogy megbuktál. Pedig nem kellene senkinek meglepődni majd az utolsó ítéletnél: Amit Jézus tanított, az a világ legolvasottabb könyvében, a Bibliában, részletesen le van írva. Ezek közé tartoznak olyan dolgok is, amiket a kérdező felsorolt, de az csak néhány "vizsgatétel", ennél sokkal több van.
Tehát most még bárki dönthet, hogy beiratkozik Jézus "iskolájába", egyelőre még nem jött el a világ vége, ha jól látom, de senki sem tudja, mikor fog eljönni. Jézus egy jó tanár, aki nem azért jött, hogy megbuktassa a "diákjait", vagyis az embereket, ellenkezőleg, azt szeretné, ha mindenki átmenne (47. vers). Ezért külön foglalkozik a gyengébbekkel. De az ő keze is meg van kötve, akár csak egy földi tanáré, hiszen van egy követelményszint, amiből nem engedhet, mert azt a teremtő Isten, a mennyei Atya állította fel (49. vers).
Még egy érdekessége az utolsó ítéletkor bekövetkező "vizsgának", hogy igazából a földi (és túlvilági?) életünk során folyamatosan történik a vizsga. Isten az alapján fog ítélni, hogy hogyan éltünk. Aki megtért, és utána úgy élte le az életét, ahogyan Jézus megparancsolta, vagyis hasonlóan, mint Jézus, hiszen Jézus erre hívta el a tanítványait, hogy Őt kövessék, az a mennybe megy, aki pedig nem úgy élt, mint Jézus, az a pokolban köt ki a végén.
Mi a tanulság? Az, hogy nagyon is érdemes meghallgatni Jézus tanításait, és megtartani azokat, mert az örök életed múlik rajta! Elektronikus bibliafordítások ingyen letölthetők, senkinek sem lehet ma Magyarországon semmi kifogása, hogy nem volt számára lehetőség Isten elvárásainak megismerésére.
üdv, a javuló Stefán
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!