Ahhoz, hogy a hús kósernek számítson, elég, ha a "technikai" előírásokat tarják be, vagy a vágást is zsidó embernek kell végeznie?
Figyelt kérdés
Tehát, egy vágással, teljesen kivéreztetve, kábítás nélkül stb.jan. 16. 10:51
1/3 anonim 



válasza:





Egész pontosan mindig lennie kell egy zsidónak a vágóhídon, magát a vágást az előírások szerint végezheti gój hentes, mészáros.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
jan. 16. 14:06
3/3 anonim 



válasza:





Nyilván az az elv,hogy az állat vágását vagy sakter,vagy annak ellenőrzése alatt végezzék.
Vannak körülmények,amik ezt nem teszik lehetővé.
Ilyenkor az elv,hogy a húsban ne legyen vér.Ennek az alapja,amikor az állatot előírás szerint kivéreztetik. Ha ennek az ellenőrzésére sincs mód,a húst hideg,sós lében áztatjuk legalább 30 percig,mielőtt azt elkészítjük.
Egy másik feltétel,hogy az állatnak hibátlannak kell lennie és a barmok esetében a hásó pár láb és comb nem kóser. Természetesen a megfulladt állat sem kóser.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!