A zsidóknak miért központi téma az, hogy ők zsidók?
Eddig ahány zsidóval találkoztam mindig elárulták valamilyen úton-módon, hogy ők zsidók.(most konkrétan Budapestből indulok ki)
Általában utalgatnak rá, de volt már aki konkrétan is megmondta. Miért központi téma ez náluk mindig? Kit érdekel? Ha nem árulnák el és nem fednék fel magukat állandóan akkor rá nem jönnék, hogy ők azok. Mert úgy fel vannak már hígulva. Szóval nem értem. Biztos naiv vagyok, és nem tudok valamit. Világosítsatok fel légy szíves.
Mert semmi más nincs az életükben; a muszlimok is kicsit ilyenek, akárhánnyal beszéltem eddig, mindig, de mindig mindent vissza tudtak vezetni az iszlám vallásra. Hihetetlen irritáló népség.
Ez az identitásuk, hogy ők zsidók. Számukra ez többet jelent, mint az, hogy ők egyénileg kicsodák és micsodák.
"Eddig ahány zsidóval találkoztam mindig elárulták valamilyen úton-módon, hogy ők zsidók."
És mire alapozod, hogy nem találkoztál sokkal több zsidóval, csak épp a többség a kérdéseddel ellentétben nem veri ezt nagydobra?
"Általában utalgatnak"
Szóval ez a "ha van sapka..." esete.
MINDEN TISZTELETEM azoké a zsidóké, akik jelentősen hozzájárultak az EMBERISÉG kultúrájának, tudásának gazdagításához! Valóban vannak és voltak ilyenek szép számmal, és vannak akik erre méltán büszkék. Viszont nem vagyok róla meggyőződve, hogy pont azok lennének, akik erre az elismerésre valóban rá is szolgáltak!
Sajnos, nem egyértelmű képet alkotnak magukról: A tudós és befolyásos zsidók jó része olyan aprópénzre váltotta eddig is a tudását, amely saját népük és mások számára halált, gyötrelmet és kínokat okozott! Csak néhány példa: Fritz Haber, Robert Oppenheimer, "Kóhn Béla", "Rosenfeld Manó".
Hitler HERRENVOLK és LEBENSRAUM elképzelése vitathatatlanul ma is tovább él egykori áldozatai tudatában, ezt is kár tagadni!
A zsidók általában összetartanak, segítik egymást.
Esetleg feltételezi, hogy te is az vagy.
Innentől vond le a kövekeztetést...
Szia.
Talán azért, hogy tudd mi az amit Ő nem úgy él meg a minden napokban, ahogyan te.
Ránk Jehova Tanúira sincs odaírva, hogy kik vagyunk, ezért ha valakivel kapcsolatba kerülünk, szoktuk jelezni, mert nem mindent fogadunk el úgy, ahogy mások.
Ami nem jelenti, hogy akkor különbek, vagy magasabb rendüek lennénk.
#8.
Hozsánna és Hallelúja, dicsőség néked, Szia! 😊
A legelső JW-s megnyilatkozás, amiből bibliai idézet kimaradt! 😁
Nem vicc, tetszik...
Pontozzatok le, de nekem igen csak úgy tűnik, hogy eredetileg, mintha tőlük származna az a gondolat, hogy népük úgymond "magasabb rendű faj", mint a többi ember.
Nem vagyok náci vagy rasszista, de nekem igen csak úgy tűnik.
Isten kiválasztott népének tartják magukat. Közéjük csak akkor tartozhatsz, ha levágatsz a pöcsödből egy darabot, ha férfi vagy, ha meg nő, akkor együtt kell csicsikálnod a többi menstruáló zsidó nővel.
Hagyományok ezek. Értem. Fontos nekik, megértem. De ugyan hogyan sajátíthatnák ki az Istent maguknak, aki nem csak zsidókat teremtett, hanem mindenki mást is?
Ami pedig a világban zajlik az elmúlt évben, az ékes bizonyítéka annak, hogy nem jobbak a 2. világháborús németeknél.
Jézus volt az első zsidó származású, aki nem csak felismerte, de nyíltan hírdete is, hogy a zsidók nagy tévedésben élnek, mert kiválasztott népnek gondolják magukat. Tudjuk jól, hogy mi történt vele és mi történt az őt megelőző prófétákkal is.
Ettől függetlenül a zsidó nép valóban jelentős hatással volt a világra, nem csak közvetlen, hanem Jézusnak hála közvetett módon is.
De ugyanígy ez elmondható más népekről is.
Számomra pedig Jézus létét bizonyító tényező, hogy a világ összes részén az emberek egy jelentős része elfogadja, hogy a megváltó zsidó származású.
Jézus pedig zsidó származású ember testben élt. Ezt pedig még a romai cenzúra sem volt képes megmásítani. Így Jézus története is igazságon alapúl, ahogy a zsidók kiválasztott státusza is. De az a nép Jézustól válik kiválasztottá, mert Istennek úgy tetszett, hogy ez így történjen.
Ha Krisztus anyja nem zsidó lett volna, hanem bármi más származású, a zsidó nép még a középkort sem érhette volna meg, nem hogy a 2. világháborút.
Számomra csak ez a logika működik, a zsidó okoskodás pedig nem működik, hiszen éppen azt ítélik el, akinek a létüket köszönhetik.
Istennek így tetszett. Van humorérzéke a főnöknek, azt meg kell hagyni. Aki érti a poént érti, aki meg nem, az ördögtől való szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!