Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidóknak miért központi...

A zsidóknak miért központi téma az, hogy ők zsidók?

Figyelt kérdés

Eddig ahány zsidóval találkoztam mindig elárulták valamilyen úton-módon, hogy ők zsidók.(most konkrétan Budapestből indulok ki)

Általában utalgatnak rá, de volt már aki konkrétan is megmondta. Miért központi téma ez náluk mindig? Kit érdekel? Ha nem árulnák el és nem fednék fel magukat állandóan akkor rá nem jönnék, hogy ők azok. Mert úgy fel vannak már hígulva. Szóval nem értem. Biztos naiv vagyok, és nem tudok valamit. Világosítsatok fel légy szíves.

jan. 8. 12:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Azért, mert így derítik ki, hogy útálod-e őket, és ez alapján fogják tudni, hogy elkerüljenek-e téged, vagy tartsák veled a kapcsolatot. Kíváncsiak tehát erre, mindössze ennyiről van szó.
jan. 11. 16:36
 12/28 anonim ***** válasza:

Nekem is fontos, központi téma, hogy magyar vagyok. Magyar az anyanyelvem, magyar a kultúrám, a hazám, a múltam, a gyökereim, stb.

Ez a normális.

Akkor van baj, ha más népek fölé helyezi magát, kirekeszt, kihasznál.

jan. 11. 23:15
 13/28 anonim ***** válasza:
6%
7: inkább még a saját fajukat is átverik, lehúzzák. Zsidók a siker után mennek, nem számítanak nekik az emberi kapcsolatok, van az a lehetőség és siker, amiért bármit feladnak, ezt tapasztaltam az összes zsidónál akit ismerek.
jan. 19. 14:33
 14/28 anonim ***** válasza:
91%

13

Ezek szerint nulla számú zsidót ismersz.

Bár az is lehet, hogy egyszerűen jobbak voltak nálad, és ezért irigykedsz rájuk.

jan. 19. 16:02
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Központi téma, mert elárulták, hogy zsidók és nem szégyenkeztek, meg nem gyűlölték önmagukat emiatt? XD

B@sszus! Egyrészt a zsidóság nem csak egy vallás, hanem egy nemzetiség, egy nép, egy identitás is. Ugyanúgy, mint a magyar, német, görög, orosz, angol, kínai stb. Ezért létezik Izrael Állam is, ami egy nemzetállam, nem pedig egy egyházi állam, mint mondjuk a Vatikán, az Athosz-hegyi Köztársaság stb., bár tény, hogy sokan hívők a politikusok közül is (ahogy például Németországban is). A zsidó vallás az a zsidó nép ősi vallása. Sok zsidó nemzetiségű ember zsidó vallású is, de lehet például keresztény is vagy muszlim is. Az első apostolok, az első keresztények is a zsidó néphez tartoztak. Aki pedig zsidó vallású, annak átszövi az életét a hite. Bár lehet zsidó vallású nem zsidó származású ember is (pl. a kazár vezetés áttért a zsidó hitre).

Mindkettő része az ember identitásának szervesen. Te is elmondod, hogy magyar vagy, ha szóba kerül. Azt is, hogy keresztény vagy, ha szóba kerül.

jan. 25. 11:47
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező nem keresztény, hanem muszlim.
jan. 25. 14:40
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

#16.

A muszlimok is a zsidó vallásból származnak mind a muszlim teológia, mind a tudomány/történelem szerint. Csak szerintük Mohamed hozta el a legutolsó kinyilatkoztatást, valamint ezzel együtt helyreállította az ősi zsidó próféták, Jézus, valamint az apostolok eredeti hitét, ami az idők során fellazult, megtorzult. Emellett visszavezette az arabokat - a zsidók testvéreit - Istenhez. A Korán szerint ugyanúgy a zsidóságot Isten megáldotta számos prófétával, hogy fényként világítsanak ők is az istentelen világban. A Korán szerint a könyv népeit kimondottan tisztelni és szeretni kell, hiszen ők kapták már előttük, illetve először a szinte már teljes kinyilatkoztatást. Az iszlám sem etnikai vallás, hanem a kereszténységhez hasonlóan bárki betérhet, vagyis Mohamed is megnyitotta a kaput a nem-zsidó és nem-arab népek előtt az Isten imádatára.

jan. 25. 14:57
 18/28 anonim ***** válasza:

#15-17

Bocsánat a személyeskedésért: te viszont egy tisztességes keresztény vagy.

jan. 25. 16:27
 19/28 anonim ***** válasza:
Egyébként csak tényeket közöltem. Nem vagyok muszlim ellenes.
jan. 25. 16:29
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez az állításod: "Ha nem árulnák el és nem fednék fel magukat állandóan akkor rá nem jönnék"

Megcáfolja az alábbi állításodat: "Eddig ahány zsidóval találkoztam mindig elárulták valamilyen úton-módon, hogy ők zsidók."

Szóval te azokról tudod, hogy zsidó, akik elárulták magukról. De akkor nem tudhatod, hogy minden zsidó, akivel valaha találkoztál, elárulta-e magáról.

jan. 25. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!