Más is érezte már úgy, hogy minél közelebb jut Istenhez, annál jobban támadja őt a sátán vagy a gonosz?
2: Teljesen irreveláns válasz. A kérdés nem a Valláskritika alkategóriában van, hanem a Vallásban. Hasznos válaszadás ezért csak a vallás körén belül gondolkozva lehetséges.Tehát a vallásosság általános kritikája ebben az alkategóriában eleve helytelen.
Ráadásul ez a reakció egyáltalán nem foglalkozik a kérdés megválaszolásával, csak egyértelműen ellentétszítás szándékával megírt provokáció.
A 3-as válaszolónak nagyon igaza van.
A vallás kategória nem arra való, hogy a kereszténységet támadják.
A fő kérdésre válaszolva: Igen, én is éreztem. Logikus, hogy a sátán a földön nem azokat támadja erősen, akiket megkapott, hanem azokat, akiket elvesztett.
4,
Nézz szét magad körül, úgy értem, hogy a szűkebb és tágabb környezetedben, meg a világban is, és látva az elmúlt évtizedek eseményeit, utána jelentsd ki nyugodt szívvel, hogy nincs gonosz sötét oldal, Sátán, Lucifer.
Igenis, nyugodtan beszéljenek spiritualitásról, bárki a maga szintjén. Egyébként egy magasabb szintű energiákkal rendelkező mester, tanító, megvilágosodott, nevezhetjük bárhogyan, ő nem hisz a sötét oldalban, ő nem elemezgeti, nem nagyarázza, hanem ő egyszerűen tudomásul veszi, hogy az létezik. Tudomásul veszi, tényként, és azt is tudja, hogy amíg ő az Univerzum tiszta elvei szerint él, a sötét oldal nem tud hozzáférni.
És egyébként igen, minél magasabb frekvencia szinten van az illető, minél "megvilágosodottabb", annál nagyobb a kísértés a Gonosz számára is, hogy valahogyan lerántsa őt magához. És tesz kísérleteket.
Míg valaki "vakon" éli az életét, a földi 3D materialista világban, addig a Gonosz számára is érdektelen. De amint ráérez, hogy hiányzik a lelkének valami, s rálép a spiritualitás útjára, akkor az útja mentén ott a Fény oldalának képviselői is, meg a sötét oldalé is. Mindkettő oldal abban bízik, hogy hozzá fog majd menni az útkereső.
De a sötét oldal az, aki nagyon aktívan dolgozik is azon, hogy a tapasztalatlan lelkeket magához csábítsa. A sötét oldal csábítása mindig vonzóbbnak, ellenállhatatlanabbnak tűnik, mint a fény oldalának az egyszerű, tiszta ajánlata.
A kisebb ellenállás az a lustaság, a hatalom és gazdagság, szenvedélyek irányába visz. De ez csak múló dicsőség, káprázat, ami ha egyszer szertefoszlik, csak szenvedés marad utána, s a Gonosz örök szolgálata.
Magamról: nem vagyok semmilyen vallási felekezet tagja. Soha életemben semmilyen gyülekezetbe nem jártam. Élem a magam spirituális életét, sajátos, közvetlen viszonyt ápolva a Teremtővel.
A sajátos viszony alatt azt értem, hogy nem kell ehhez közvetítő, templom, atyák, gyülekezet.
A commentemben fentebb írtak a saját élet tapasztalataim.
Le lehet persze hurrogni, hogy hülyeségeket írtam. Majd mindenki megtapasztalja a saját bőrén.
#3/#5: marhára nem érdekel, hogy haszontalannak érzitek a válaszomat azért, mert az nincs összahangban a hitetekkel. És ne mondjátok meg, melyik rovatban ki válaszolhat.
A feltett kérdésre egy a valósággal összehangban lévő, igényes kifejtést tettem. Ez sokkal hasznosabb, mint a spiritualista maszatolás, a materializmus támadása (ami tényleg irreleváns a kérdéss szempontjából), illetve egy a kérdésben felvázolt tévképzet erősítése. Ez olyan, mintha egy párkapcsolati erőszakban élő nő ahhoz kérne segítséget, hogyan lehetne jobb feleség, és azt írnák neki, menjen el kozmetikushoz vagy tanuljon meg főzni.
"Nézz szét magad körül, úgy értem, hogy a szűkebb és tágabb környezetedben, meg a világban is, és látva az elmúlt évtizedek eseményeit, utána jelentsd ki nyugodt szívvel, hogy nincs gonosz sötét oldal, Sátán, Lucifer."
Gond nélkül.
A frekvencia szintes magyarázatodba meg múltkor is csak belezavarodtál.
Ha nem tiszteled a az oldal felépítését, szabályait, akkor értelmetlen a jelenléted a kérdés alatt.
De nyilvánvaló hogy kb a legéletlenebb kés vagy a fiókban, semmit nem értesz, de azt jó "hangosan". De írj nyugodtan a derű kedvéért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!