Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is érezte már úgy, hogy...

Más is érezte már úgy, hogy minél közelebb jut Istenhez, annál jobban támadja őt a sátán vagy a gonosz?

Figyelt kérdés
jan. 16. 18:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

Mindannyiunknak meg kell harcolni a hit nemes harcát.

A sötét erők keresik a rést a pajzson.

A kardunk Isten Igéje.

Az első parancsolat és Jézus drága vére a Mennyei védelmünk.

Én mindig ki szoktam anno jelenteni, hogy itt ( már bennem ) Jézus Krisztus az Úr!

Jézus vérével befedem magam és állandó imádatban vagyok.... beszélgetek Jézussal vagy a Mennyei Édesapámmal vagy a Szent Szellemmel.á

Áldjon az Úr Jézus és őrizzen szünetelen!

jan. 16. 23:47
 12/18 anonim ***** válasza:
70%
Igen. Hogyha felfokozott érzelmi állapotban vagy akkor mindig kibillen majd a mérleg. Nem szabad megragadni sem a jót, sem a rosszat. A nyugalomra kell törekedni.
jan. 17. 04:20
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Egy könyvben olvastam. Egy ferences szerzetest egyszer megkérdezték, hogy hogyan kezeli a válságos napokat és hogyan a boldog napokat. A válasza: “A jó nem túl jó, a rossz nem túl rossz.”
jan. 17. 04:27
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is éreztem már így.
jan. 17. 07:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Isten mindig itt van. Mindig közel van. Hiszen bennünk van. Akkor mi az, hogy közelebb? Itt valami tévképzet lesz a hunyó.
jan. 17. 10:31
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

Efezus 6:10-20 RÚF

[10] Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. [11] Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. [12] Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. [13] Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. [14] Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, [15] sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. [16] Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. [17] Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. [18] Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért; [19] és énértem is, hogy adassék nekem az ige, ha szóra nyitom a számat, hogy bátran ismertessem meg az evangélium titkát, [20] amelynek követe vagyok bilincsben is, hogy bátorságom legyen azt úgy hirdetni, ahogyan kell.

jan. 17. 10:37
 17/18 anonim ***** válasza:
Hogyha szép gondolatokat forgatunk és eljutunk egy állapotba, az isteni szeretethez az még nem jelenti azt, hogy közelebb kerülünk istenhez. Az az ami. A szerető gondolatok eredménye. Vannak akik ezt sportként űzik, nagyokat szólnak, törekvésük lángját kiabálják a világba. Az ilyen gyakorlattal az a baj, hogy kibillentenek és ami egyik nap szép volt, másik nap gyötrelem, csüggedtség, szomorúság. A béke sokkal fontosabb mint a lángoló hit. Az igaz hit szelíd és csendes, erős mint a gyémánt mégis formálható és szabad mint a víz.
jan. 17. 10:45
 18/18 TiniTitán0213 ***** válasza:
0%
Az ilyen félre van tájékoztatva.
jan. 18. 21:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!