Szerintetek van a halál után bármi is menny vagy pokol? Ténylegesen???
Mert én már annyi káoszokat hallok a híradóban, meg mindenhol, hogy néha már kétséges, hogy létezik e valóban ez az Isten? Amiket mondanak a keresztények és a hívők, mert én már annyi káoszokat éltem át és annyi káoszokat a hallok a híradóban is, hogy én már nem tudok milyen Istenbe hinni és szerintem már halál után sincsen semmi még büntetés se.
Már lassan már ateistává kezdek válni.
"Már lassan már ateistává kezdek válni."
De még nem eléggé, mert sikerült rossz kategóriába tenni a kérdést.
Tudod, az istenhittel az a baj, ami a nevében is benne van: hogy ez egy hit.
Tehát nem tudni, hogy mi igaz belőle, vagy egyáltalán van-e igazság benne.
Én a helyedben valahogy döntenék.
Ha elég erős vagy hozzá, akkor legyél ateista. Nyugodt életed lesz, mert amit elérsz, magadnak köszönheted.
Ha viszont ezt nem akarod, akkor vedd be a kék bogyót, és keress egy karizmatikus lelki vezetőt.
#1 "Tudod, az istenhittel az a baj, ami a nevében is benne van: hogy ez egy hit.
Tehát nem tudni, hogy mi igaz belőle, vagy egyáltalán van-e igazság"
Jó lehet, hogy valami felső erő létezik, mert ha nem létezne semmilyen felső erő akkor sokan nem tudnák megélni idős nénik és bácsik is a 80-90 éves kort, sőt valaki már 100-on felül is élt!
Tehát jó lehet, hogy valami felső erő lehet létezik, de már nem igen tudok miben hinni, mert sok a szabad gonoszság, mindenki szabadon azt tehet, amit csak akar, semmi nem szab korlátokat a rossz, gonosz, beképzelt, nagy egóval rendelkező alakoknak sem.
És néha már ezért sűl le az nekem, hogy mindegy ki a Jó ember és ki az ellenkezője a Rossz és Gonosz, Beképzelt Pszichopata alak, itt én szerintem semmi nem szab határt senkinek sem.
És ezért gyanakszom már arra, hogy mindegy ki hogy éli az életét, mindenki úgy hal meg, ahogy meghal és az sem biztos már, hogy halál után van bármi, mert a halálból senki nem jött vissza sehogy sem.
"annyi káoszokat hallok a híradóban, meg mindenhol, hogy néha már kétséges, hogy létezik e valóban ez az Isten? "
Ne hari, de mi köze a káoszhoz Istennek ?! :)
Miért nem a sántánt teszed felelőssé a káoszért ?!
És ha káosz van, az feljogosít arra, hogy ne legyen hited ?
Nem az a hit lényege, hogy bízzunk Isten kegyelmében és abban, hogy a rosszat is jóra fordítja majd?
És mi köze a káosznak ahhoz, hogy van-e pokol vagy menny?
Imádkozzál!
Kérjél!
Éljél legjobb szándékaid szerint és a többi majd kiderül úgyis! :)
Végül is jogos.
Mert bizonyított tény, hogy ha az egyiknek léteznie kell, akkor a másiknak is.
Ha van Isten akkor nyilván az ellentétjének is lennie kell az Ördögnek.
Mert ahogy a mondás is tartja az ellentétek vonzák egymást.
Ha az egyik nincs, akkor nincs a másik sem.
Ha nincs Ördög, akkor nincs Isten sem.
Jó, ha nem létezne semmilyen felső erő, akkor nyilván az emberek se tudnának sokáig hosszú életet élni, se az idősek is 80-90 vagy akár 100 éves kort megélni, ha nem létezne semmilyen felső erő.
Szívesen látnám ezt a "nyilvánvaló" bizonyítást.
Ezzel már a középkorban is próbálkoztak, de nem jött össze nekik.
"ha az egyiknek léteznie kell, akkor a másiknak is."
Igen!
Gondolj csak a hivatásos, vatikáni felszentelt ördögűző papok ténykedésére..!
Ha nem lenne szükség rájuk, vajon képeznék-e őket? :)
És ha a rossz bizonyíthatóan van (mivel szükség van rájuk), akkor ugye a jónak is lennie kell - már ha csupán csak ebből az egy tényből indulunk ki akkor is!
De egyébként vannak emberek, akik már jártak a pokolban és vannak, akik már jártak a mennyekben és visszajöttek tanúságot tenni.
Az már nem az ő hibájuk, hogy senki sem hisz nekik. :)
Én hiszek!
"Szívesen látnám ezt a "nyilvánvaló" bizonyítást."
Tessék, ott van pl. a Biblia, olvasgassad! :)
Tehát az egész Biblia csak erről szól?
Vagy pedig pontosan miért is írtad ezt?
Nem tudod ezt leírni egyszerűen, pár mondatban? Vagy, ha nem pár mondat, akkor pontosan idézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!