Van neve annak a táplálkozási formának, ha valaki nem eszik olyat, ami egy élőlény teljes pusztulásával jár?
Tehát se növény, se állat, se gomba nem pusztul el.
Pl. növények esetében csak termést eszik, esetleg annyi levelet, hogy ne haljon meg a növény. De sárgarépát pl. már nem, mert akkor nyilván megsemmisül a növény.
Állatok esetében csak tejtermékeket vagy tojást.
Gombánál már kicsit bajban vagyok, mert elvileg a gomba a föld alatt van és a test csak a szaporodóképlet. Na mindegy.
Szóval ennek van külön neve? Mert nyilván nem vegánság vagy vegetarianizmus.
A magból lesz új élet és nem az egész termésből. A növényes sokszor pont ezért növesztik, hogy az állatok megegyék és terjesszék a magvaikat így.
A gilisztát ha félbevágod, akkor elpusztul. A gyík szintén belepusztulhat abba, ha levágják a farkát.
Azért jó, hogy már három válasz van, de egyik sem a kérdésre ad választ.
Ha frusztráltak vagytok, akkor azt máshol éljétek ki pls.
Valami keleti vallásban úgy beszélnek, hogy kis textildarabot tartanak a szájuk elé, nehogy véletlenül belélegezzenek és így megöljenek valamilyen apró lényt.
Túlzott érzékenységnek tartom én is egyébként. Érzelmileg értem, de ennyire nem vagyunk angyalok, sem elszakadottak a természettől. Ettől még te nyugodtan csináld.
Van: "természetellenes táplálkozási forma".
Ugye, hallotál már arról, hogy a természet törvénye szerint a nagy hal megeszi a kis halat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!