Kitől eredhet a sellő, mint élőlény képzete?
Láttam már ezt a grönlandi videót, hát a vér meghűlt bennem...csak mert belegondoltam, hogy milyen lehet félig "emberként" ilyen mélységben, sötétségben és hidegben élni. Mert vannak tengeri állatok, amelyek ilyen mélységben élnek, de nekik azért elég vastag a bőrük, ezek a sellők (bármelyik videón) meg majdhogynem áttetsző bőrűek, nem tűnik számomra túl vastagnak a bőrük, de akkor meg hogy nem fáznak? Ilyen mélységben elvileg irtó alacsony a hőmérséklet.
Azt mondják, a tengerek, óceánok élővilágának java része még felfedezetlen és már így is egy halom, furábbnál furább kinézetű állatot ismerhettünk meg, amiknek létezését azóta el is fogadtuk (akkor is, ha személyesen nem láttuk őket), ezen alapon nem zárom ki a létezésüket, csak nem gondolnám, hogy így "mutogatják" magukat (szerintem, ha léteznek, szégyenlősebbek és másképp néznek ki, mint a videókon. Bár az úszóhártyás kéz stimmelhet, logikusnak tűnik.
Amúgy érdekes, hogy általában milyen porcelán fehér, vékony bőrűnek és nagy hajzuhatagúnak ábrázolják őket, mikor az is valószínűbb, hogy kopaszok, vagy kb. annyi hajuk van, mint Szmeagolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!