Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ki hisz abban, hogy halál...

Ki hisz abban, hogy halál után van bármi is, mennyország és pokol?

Figyelt kérdés

Őszintén én már nem nagyon tudok ebben hinni már, hogy halál után lenne bármi is, még büntetés se. Sokszor annyi már a beképzelt nagyképű, nagy egójú, önösérdekű ember, hogy én már nem tudok miben hinni. Egyszerűen már nekem megtört a hitem.

Ha a személyes véleményemre lenne kíváncsi bárki is, akkor szerintem tökmindegy ki volt rendes, jófej, barátias és ki volt önző, önösérdekű, nagy egójú stb, mind úgy halunk meg, ahogyan meghalunk. De! Más véleményeket szívesen olvasok. Mert szívesen érdekel mások nézete is.

2023. jan. 10. 00:35
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Pedig van.
2023. jan. 10. 01:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem baj a bizonytalanság, ne az határozzon meg bennünket...

Foglalkozzál azokkal, akik nem húznak le, akikbe van értelme erőt és időt fektetni...

Nem kell, hogy sok ember elvesszen egy selejtesért. Csunyán hangozhat, de szerintem van benne nagy igazság.

2023. jan. 10. 01:28
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez ajándék, s sztem élnünk kell vele, nem sokat kér tőlünk Isten, csak azt hogy higgyünk benne, s a társainkat szeressük.
2023. jan. 10. 01:29
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Számomra érthetetlen, hogy ha Isten teremt egy logikusan, matematikai szabályok szerint működő világot, abban mit keresnének olyan helyek, mint a mennyország vagy a pokol. A porszemnyi, gyarló ember rövid életében vakon tapogatózik az élet útvesztőjében, de ha betart bizonyos szabályokat, örökös eufória a jutalma, ha meg nem, örökös kínszenvedés a büntetése. Ugyan már...
2023. jan. 10. 06:34
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Öröknek tűnő kárhozat létezik, ezt maguk a diszkarnált lelkek erősítik meg tömegesen.

Az emberi lélek foldi célja a fejlődése. Ez nagyon nehezen megy, sok bukással. A ketesztényi hit vissony jó katalizátor.

Isten nem felelős a gyenge emberek tetteiért. Ok es okozat van, amit tesz az ember inkarnáltan annak megfelelő reakció következik be valamikor a közeli vagy távoli jövőben a fejlődés folyamat aktív részeként. Aki érdemes, rá azzal gyorsan történik a reakció. Aki nem, annak később, meg kell tisztulnia előbb miután diszkarnált ("meghalt").

Ennek helyszíne egy fajta pokol, inkább purgatórium, árnyékvilág.

A Mennynek nevezett hely egy ezek kívüli dimenzió, ahol már tisztan érkezik a lélek, vagy közvetlenül, ha tiszta volt az életben.

Az egesz egy dinamikus folyamat.

2023. jan. 10. 07:31
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon nem tudom, de szerintem tökmindegy, hogy rendes ember volt valaki az életében, vagy önző, önösérdekű szerintem halál után nincs semmi még büntetés se.

Sok mindenki főleg fiatalok Norbow, Lil G zenész előadók, tanárok is bárki beképzeltek, nagy egójuak, vadak, sokan káromkodnak is felnőttek között is, egy tanár is folyton kiabált, óbégatott gyerekekkel még annak idején velem is sokszor. Sok rossz alakkal találkoztam már, kiknek nagy egójuk volt és van is.

Szerintem halál után semmi nincs még büntetés sem.

Főnökömmel is beszéltük ő teljesen ateista, ő is mondta, hogy semmi nincs a halál után.

2023. jan. 11. 00:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó ezt hiszed kérdező. De ezért lepontozni, aki mást hisz, bunkóság.
2023. jan. 11. 00:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le senkit sem.
2023. jan. 11. 00:46
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkitől, még nyugodtan jöhetnek még ide bőven, azt is szívesen olvasom.

Amúgy a lepontozásokat nem én csináltam, én mindenkit felpontoztam. De valószínű, hogy a többi kommentelő vagy többi néző pontozhatott le utolsó.

2023. jan. 11. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!